reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
ja jestem w 8 tygodniu
ja rodziłam dwa razy, pierwszy dzień po terminie a drugi cztery dni przed choć w drugiej ciąży już od 28 tygodnia mnie straszyli że będzie dużo wcześniej

Dzień dobry,
Jagoda - trzymam kciuki!!! Ja mam wizytę za godzinę :-)
Kachaa - Ty to bez gadania na L4 :tak:zwłaszcza jak szef taki beton, że nie rozumie,, że prawo zobowiązuje go do zmiany Twoich obowiązków
Ala_25 nie pomogę niestety, nie miałam wysypki

Jajeczko - tak wszystko ładnie brzmi to co napisałaś :-) Gratuluję fajnego i wyrozumiałego pracodawcy, na prawdę (to nie ironia). Ale uwierz - nie wszędzie tak jest. A co do informowania inspekcji pracy - trzeba pamiętać, ze wiele kobiet po porodzie chce wrócić na swoje miejsce pracy, a rozpoczęcie ciąży od podawania pracodawcy do inspekcji (nie ważne jakie są motywy - pracodawca będzie to widział jako podkablowanie po prostu) nie ułatwi zadania :-D:-)

Justyna - ja urodziłam w dniu terminu :)

A tak w ogóle tym razem rozważam poród w domu.
Lecę się szykować .

Cześć dziewczyny:-:)-:)-( wczoraj umierałam, cały dzień. To była agonia
M pojechał złożyć papiery na studia i napisałam do niego
"potrzebuję Cię bardzo (ucieszył się zapewne ale ja dodałam) bo jak mnie wkurzasz to nie myślę o tym jak źle się czuję" -szczera prawda:zawstydzona/y:
Dziś rano byłam jak skowronek, oczywiście już się zmartwiłam -bo wiadomo, ze jak objawy nagle ustają to ja dostaję świra -ale wzięłam duphaston i znowu zdycham. Za stara już jestem chyba na ciąże, z Alicją też kiepsko znosiłam ale nie miałam takich migren, osłabienia i niemocy:baffled:

Kachaa87 ja też nie mam rozstępów ale wspominam dziewczynę, która w 8mc poszła do sklepu i wróciła zaryczana -poczuła takie pieczenie na brzuchu i okazało się że nagle jej się pojawiły. Ja obwód brzucha z Alą miałam 98cm a skóra ma jakąś swoją tolerancję
mamciaLena ja też kiepsko śpię, padam szybko ale budzę się a sny mam takie że :szok: ja też mam pracę hmmm -atmosfera do bani, i dużo odpowiedzialności i nerwów. Już po złamaniu nogi wróciłam za szybko do pracy z zaleceniem "nie obciążać nogi" wróciłam na L4 kiedy tak mi napuchła i bolała, że nawet w japonki nie wcisnęłam nogi :no:
Tirli gratuluję!!! ja jeszcze mam 6 dni stresu.... też mi się marzy już odetchnąć;-)
jagoda1331 studiowałam z dziewczyną, którą pracodawca sam poprosił o l4 -ona się źle czuła, on chciał mieć ciągle kogoś w 100% skupionego, poprosił tylko żeby podszkoliła osobę na zastępstwo i już. Poza tym za jej l4 chyba zus płacił a on zatrudnił kogo za grosze...
waiting, jajeczko czekam na wieści
olciaaa to normalne, ja tez się stresuję a tak sobie obiecywałam,
DrAsia ja wczoraj życzyłam wszystkim facetom świata (szczególnie moim przełożonym) największego rota wirusa świata:-D ciąża to nie choroba to fakt -ale to ciężka praca dla organizmu:tak:
GosiaLew no mirinda mnie chyba bardziej sprite podnosi:-)
Niesia daj znać co z tym zębem, ja już chyba wszystkie mam kanałowo zrobione, tak mi się kiedyś posypały że fortunę u dentysty zostawiłam:baffled:
Ala wysypkę miałam ok 25tc i było to podejrzenie, że coś z hormonami wątrobowymi ale może uczulenie na coś dostałaś?

Dziewczyny przepraszam Was ale nie mam siły każdej odpisać.
Lecę do nauki bo sądny dzień oraz bliżej a mi coraz wolniej idzie

A wiem co miałam wam napisać -witaminy, ja pokazałam swoje lekarzowi i była zaskoczona że nie ma w nich witaminy D więc biorę osobno i dodatkowo kwas foliowy, pomimo ze jest w składzie witamin. Każdy lekarz chyba ma swoje przekonania -weźcie te witaminy do lekarza które macie i w razie czego on wam powie co jeszcze brać.

A ja miałam termin na 10.04.2010 -w dzień katastrofy ale prosiłam żeby zaczekała i urodziła mi się na drugi dzień:-D niedzielna dziewczyna

DrAsia moj pracodawca nie jest fajny , gdyby nie to że generuje mu duże zyski to dawno by mnie zwolnił. Bez straszenia inspekcja pracy w ciąży się nie obyło. Trzeba walczyć o swoje.

Urodzilam 4 dni przed terminem:tak:
Jajeczko ja tez bym chciała mieć tak w pr:tak:lekarze daja zaświadczenia zazwyczaj naszybciej jak zaczyna bic serduszko i tak tez teraz dostałam, wcześniej gin nie chciał dac mimo, ze prywatnie...pow w pr o ciąży to kiero pow wprost, ze jak nie mam papiera to dla niej nie jestem w ciąży i mam normalnie pracować, przyjąć dostawe...prosiłam dziewczyne o zamianę to się nie zgodzila:no:nie mogę sobie pozwolić na strate pr wiec Pip nie wchodzilby w gre...nie slyszalam nigdy o żadne kobiecie która pracodawca oddelegowal do domu bo nie mogl stworzyć jej warunków pr i jej za to jeszcze placil?moze się nie spotkałam z takim przypadkiem?zawsze mowia o L4...poprzednia ciaze miałam na podtrzymaniu i nie chciałabym ryzykować utrata ciąży przez pr:no:kazdy pracodawca jest inny - majac slub w sierpniu musiałam pracować do ostatniego dnia mimo, ze inaczej było obiecane, zostałam sciagnieta teraz przed L4 z wolnego po pogrzebie mamy bo musze przyjść...naprawdę roznie jest w pr...tez miałam premie, dodatki i niektóre z nich utrace ale co zrobić?jak się nie jest na czyims miejscu fajnie mowic:-(

reklama
Kachaa87 ja to rozumiem tylko uważam, że w nie których przypadkach L4 to nie jedyne wyjście. U Ciebie ewidentnie się inaczej nie da więc trzeba tak to rozwiązać przecież Ty i dziecko jesteście najważniejsze.

Do góry