reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ewa90 ja łykam chela mag b6 olimpu. Dobry jest też magne b6 - tylko tu trzeba wiecej tabletek łykać.

Plucik siedzę w domu. Ewentualnie pojadę na chwilę do rodziców.

Mi się zrobiło zimno w kąciku ust. zwiększyłam dawkę wit b2, chciałam tribiotic kupic a tu w hurtowniach nie ma.
Jeszcze dziąsła zaczęły mi krwawic. Muszę kupic sobie szczoteczkę soft i łagodniejszą pastę. W poprzedniej ciązy tez tak miałam.

Na krwawienie dziąseł polecam Meridol. U mnie znaczna poprawa, nawet dentystka mnie pochwaliła po 2 tygodniach stosowania. A też mam z tym ogromny problem, nawet i bez ciąży.

Ja sylwestra spędzam w domu z rodzicami przed tv, mama teściów zaprosiła także w rodzinnym gronie posiedzimy, pośmiejemy się, zjemy i spaćku.

reklama
Ja tez w sylwestra siedze w domku :) jak narazie sami z mezem ale siostra mieszka obok to moze wpadnie ;) przed chwila spalam troche a teraz ide troche na tv :p

Cześć dziewczyny, dzisiaj oglądaliśmy z mężem wózki… trudno się zdecydować, podobne kolory i wzory… tylko cena czasem potrafi naprawdę zaskoczyć. Nie zdecydowaliśmy się na żaden model, ale za to kupiliśmy kilka nowych ubranek dla małej. Nie mogłam się oprzeć :)
Co do macierzyńskiego to ja pracuję głównie online więc myślę, że po porodzie zrobię sobie miesiąc przerwy, a potem muszę zadbać o własną firmę. Fajne jest to, że mój mąż może również pracować w domu więc jestem optymistką jeśli chodzi o opiekę nad małą w tym czasie.
A w Sylwestra to pewnie pójdziemy na kolację lub do pubu na godzinę lub dwie… by przed północą być w domku. Jakoś w tym roku nie mam ochoty na zabawę, a raczej na film i łóżeczko :)

Hej Plucik nie załapałam co oceniłaś ostatnio jako "niezbyt mądre" w mojej wypowiedzi? Nie podoba Ci się imię mojej córki czy chodziło o coś innego?

Plucik jak pewnie większość z nas w domu, my akuratnie z polsatem. Przychodzą znajomi także jeszcze sałatka przede mną i zakupy jutro, ale to już na szczęście z pomocą męża :)

My wybieramy sie do znajomych, właśnie staram sie wymlodzic jakaś sałatkę :D nie wiem jak długo wytrzymam, ale zdecydowałam się bo nie będę jedyna brzuchatką i mamy zaadaptowany "cichy pokój" :D
Chciałam dzis upiec pasztet, bo została mi pierś pieczona z gąski, ale w czterech sklepach nie znalazłam wątróbki.... Wiec lipa :D

Zaopatrzylam sie w aptece i testuje saszetki Prenatalen. Mam nadzieje, ze choc troche zlagodza, bo jest coraz gorzej.
Dobrze, ze ten grudzien sie konczy, bo na apteke stracilam w tym miesiacy juz przeszlo 300zl:szok::angry:
Widze, ze wiekszosc Brzuchatek sylwka spedzi w domku:biggrin2: My mielismy opcje wyjscia na sale, znajomi zorganizowali, ale stwierdzilismy, ze tragadia sie nie stanie jak zostaniemy w domku. Jeszcze nawinelo sie to moje przeziebienie to tylko bym sie meczyla.
Kupimy Mlodemu zimne ognie, jakies fajewerki zeby mial frajde, wlaczymy sobie tv i najwazniejsze, ze z najwazniejszymi przywitamy ten Nowy Rok:-) :)

Ja tez Sylwestra spędzę w domku z mężem i moja mama ma wpaść. W tym roku zdecydowaliśmy, że nie warto wydawać kasy na jakieś imprezy czy bale bo pewnie i tak padne około 12 spać :).
Co do macierzyńskiego to wybieram się na rok, a na zwolnienie planuje pójść od 1 marca (tak przynajmniej uzgodnilam z moim szefem).

Co do wózka, my mamy juz jednego faworyta i najprawdopodobniej na niego się zdecydujemy. Jednak dopiero pod koniec marca :)

Co do wózka, my mamy juz jednego faworyta i najprawdopodobniej na niego się zdecydujemy. Jednak dopiero pod koniec marca :)[/QUOTE]

Malka pokaz jaki:sorry:

reklama
Chcemy kupić wózek Maxi Cosi Mura 4. Dla nas na nasze leśne tereny jest idealny :). Moja przyjaciółka ma go już od 2 lat i jest mega zadowolona. My oglądaliśmy jeszcze inne wózki jednak maxi cosi według mnie będzie dla nas najlepszy :)

Do góry