reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Mynia618 weź nospe, magnez i połóż się. Jak nie przejdzie to na IP. Taka moja rada.

Ja dziś robiłam obiad i ustać nie mogłam tak mnie rwało w nodze. Teraz leżę, ale muszę jeszcze jakoś pół godziny dzisiaj wygospodarować na prasowanie.

reklama
Rańcem przyjechała moja przyjaciółka- fotografka i strzeliła nam sesję rodzinną, sesję indywidualną i będzie album oraz fota dla babci na prezent świąteczny. Nie przemęczam się dziś. Z rosołku zrobię pomidorówkę, a drugie robi mąż (w niedzielę on gotuje). Wieczorem Kościółek, a między czasie książki i good ;-)

Mnie też coś dzisiaj dół boli, staram się dużo leżeć bo od jutra zaczyna się bieganie po mieście.
Widzę, że każda pisze o nospie, mi lekarz kazał brać buscopan w takich sytuacjach.

Ja w piątek wylądowałam na IP - miałam jakiś nagły atak jelitówki czy czegoś - po prostu wymioty, jakich w życiu nie doświadczyłam i biegunka. Mąż przestraszony, że coś mi się może stać - zawiózł mnie na IP. Tam mnie przyjęli, zrobili USG (wszystko ok), dali nospę, podłączyli do kroplówek nawadniających i dopiero dzisiaj rano wypuścili :(

Najgorsze, że zrobili badania - morfologię i mocz i z morfy wyszło, że mam anemię i lekarz nakazł suplementować żelazem, a z moczu, że wygląda na początek jakiejś infekcji. Jestem załamana na maksa. :(

Co za dzień...
Nie dość że szybko zleciał, to jeszcze jakaś wkurzona dziś chodzę, drę się a M się tylko śmieje że mi odbija grrrr

Wioleta93 już wysłane, nie musisz się spieszyć z dodawaniem, to przy okazji
edziorka no niestety trzeba jeść często ale mniej, kiedyś na IP przyszła laska już w 34 tc że ruchów nie czuje, położna ją zapytała kiedy ostatnio jadła a ta że o 11 (była 17-18) tak ją opr że głowa mała -ale miała rację w sumie. Powiedziała, ze podstawą jest jedzenie -częste nie musi być dużo. A dziecko ma jeszcze miejsce w brzuchu wiec to też nie jest reguła, że trzeba je czuć ciągle i codziennie
kasik90 jak postanowiłaś to pewnie tak będzie. Ja nie tylko do połowy nic nie kupię ale zapewne do marca i pierwsze co kupię to rzeczy dla siebie i malucha do szpitala a później się zobaczy. U mnie śledzie, ryba po grecku i pieczenie karpia to działka M
GosiaLew jak dziś żołądek po imprezie??? o piękne leniuchowanie hehe super, ja tak na raty -wstaję i kłade się, trochę czytam książkę, trochę obejrzę film a trochę ogarnę to co mnie najbardziej wkurza
Izunia30 a jakieś elektrolity pijesz? albo probiotyki? teraz warto byłoby to uzupełnić
Tirli ja wymyśliłam, ze zrobię kilka rzeczy ale akurat uszka i pierogi pozbierałam od życzliwych ludzi :-) :)
Ewa90 to podwójna przeprowadzka się szykuje -nie zazdroszczę... ja już chyba mam ość na kilka lat... jak nabiorę sił to o tym pomyślimy...
mynia618 ja tak mam, ale to jest podobne do bólu przy @ a tak naprawdę to u mnie ciągną więzadła, bardzo to nieprzyjemne ale nie bardzo bolesne. Leżeć i odpocząć, ewentualnie wziąć no spę i porozmawiać z lekarzem -o uspokoi. Wiele bóli w ciąży nie jest niepokojących -dopiero te ze skurczami, krwawieniami i takie tam ale to lekarz Ci wszystko najlepiej wyjaśni. No i powinnaś brać magnez
Maui super prezent!!! i i fajna pamiątka
Jasmina88 nie ma powodu do załamywania isę, dziewczyny tu mają problemy z żelazem a zapalenie dróg moczowych dotyczy 50 % ciężarnych. Na spokojnie -wyniki też po nawodnieniu pewnie się poprawiły, sprawdź za 2-3 tyg i głowa do góry

zaczęłam leczyć zęby skoro już nie wymiotuję, jest dramat... wszystkie plomby się porozszczelniały, do wymiany... Dobrze, ze w lux med mam 50 % zniżki na stomatologa to jednak jest spora różnica. Na szczęście nie ma żadnego poważnego przypadku...

Nie mam pomysłu co zrobić jeszcze na święta...
w sumie dla mnie jedzenie kończy się po barszczu z uszkami i karpiu pieczonym -reszta może nie istnieć:-D no i kompot z suszek
z ciast chyba zainwestuję w ryż z jabłkami bo mi nie zaszkodzi na żołądek
nie ma też co przesadzać bo nie znoszę wyrzucac jedzenia a dziś właściwie codziennie można mieć i jeść wszystko więc obżarstwo traci swój urok...

Ja w piątek wylądowałam na IP - miałam jakiś nagły atak jelitówki czy czegoś - po prostu wymioty, jakich w życiu nie doświadczyłam i biegunka. Mąż przestraszony, że coś mi się może stać - zawiózł mnie na IP. Tam mnie przyjęli, zrobili USG (wszystko ok), dali nospę, podłączyli do kroplówek nawadniających i dopiero dzisiaj rano wypuścili :(

Najgorsze, że zrobili badania - morfologię i mocz i z morfy wyszło, że mam anemię i lekarz nakazł suplementować żelazem, a z moczu, że wygląda na początek jakiejś infekcji. Jestem załamana na maksa. :(

No to tak jak mnie dopadła tylko mnie mdliło i miałam biegunkę, na szczęście już odpuściło.
Jutro na badania moczu i morfologię jadę, mam nadzieję że wyniki nie będą takie złe.

Mynia ja wczoraj to przechodzilam... Na izbie powiedziano mi ze macica mi sie rozciąga. Zalecono magnez, spokój, relax, brak sexu i ćwiczeń. Odpocznij!
Ja dzis odpoczywam, A zasuwa. Jedyne co dzis zrobiłam to lukrowanie pierniczków choinkowych i obiad doglądam :) brzuchol jeszcze czasem pociągnie właśnie po bokach ale tylko jak dłużej postoje, mały bobo fika aż miło.
Coraz bliżej święta!

reklama
dzieki dziewczynki za dobre rady..ale jak mi do h nie przejdzie jade na IP bo sie martwiem tym bardIej ze jestem po konizacji szyjki ; (

Do góry