reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Aaaaa, serio myślicie, że to jest możliwe w 13 tygodniu? Jeny, ale bym się ucieszyła :) Mój chrześniak ostatnio z pełną powagą powiedział: "ciociu, Ty będziesz miała córkę, ja to wiem". Ciekawe, czy się sprawdzi, jak tak to muszę się go zapytać, z kim ma układy tam na górze.

Jasmina, ja mam co dwie wizyty krew, a co wizytę mocz. Zalecam zapoznać się z tym dokumentem: od strony 4 jest tabela, kiedy jakie badania powinna mieć kobieta w ciazy: http://dokumenty.rcl.gov.pl/D2012001110001.pdf

reklama
Jasmina88 ja robie mocz i morfologie przed każdą wizyta.
Na początku mnóstwo badań typu toxo, cytomegalii, tsh, wr, HIV, glukoza itd. Teraz na razie tylko mocz i morfologie, potem będzie też glukoza z obciążeniem a pod koniec ciąży powtórka toxo, wr i coś tam jeszcze.

Kaylla z tą kawa to ja tez tak sobie odmawiałam pierwsze dwa miesiące, ale z moim mini ciśnieniem lekarz kazał mi sobie parzyć jedna mocniejsza. To pijam ze smakiem. Rozpuszczalna z mlekiem z dwóch łyżeczek. I nie wiem czy to dzięki kawie, ale głowa mnie rzadziej boli.

ja też pijam kawę, szczególnie w pracy, nie codzinnie bo jako nie przepadam za smakiem kawy. Lekarka mi tak zaleciła. Mam niskie cisnienie a po wypiciu od razu norma i o wiele lepiej się czuje: głowa nie boli, bardziej "zrywna" no i nie robi mi się tak często słabo. Jesli po kawach tez Ci lepiej, to myslę, że jedna słabsza dziennie Tobie i maluszkowi nie zaszkodzi ;)

Ja biorę prenatal duo i dobrze sie po nim czuje a wyniki są ok
Co do badan ro u mnie lekarz stwierdził ze wyniki są dobre i teraz tylko mocz kazał zrobic
Ja kawy teraz nie pije w ogóle jakos mnie odrzuca a wcześnie potrafilam nawet 5 wypic

Jestem po badaniu. Dziecko nie chciało się odwrócić. Więc niektórych pomiarów nie udało się zrobić. Ale prawdopodobieństwo trisomi 21 wynosi 1:15 928. Więc żadnych dodatkowych badań nie muszę robić.

reklama
Malutka super.

Ja biore mama dha ze wzgledu na sklad maja duzo kwasow dha 800mg wit d magnez jod kw foliowy 60 tabl czyli msc 40 zl. Wybieralam pod wzgledem skladu

Do góry