reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Sylwia nic się nie martw, ja wyprawkę mam w połowie, brak mi kosmetyków, wózka, większej liczby pieluszek, butelek, kilku sztuk ubranek. Jeszcze czekają mnie ze dwie pralki, prasowanie. Torba nawet jeszcze z piwnicy nie przyjechała ;) A ja już 35+3, więc czas się kurczy a mobilizacji brak. Szczerze to średnio mi się chce. My ciągle dokupujemy coś do mieszkania, urządzamy, bo jakiś czas jesteśmy na swoim i sporo jeszcze przed nami. I jak na razie to sprawia mi lepszą frajdę ;).

Dziś robiliśmy garderobę, nawet znalazłam miejsce na wanienkę, także nie będzie zajmować miejsca w łazience, z tego bardzo się ucieszyłam. A wczoraj byliśmy w Ikea i kupiłam prześcieradła i muślinowe pieluszki, nie sądziłam, że mają tam taki asortyment dla maluszków.

Tak jak malutka pisze ciaze mam starsza ale tylko o 3 dni :D mi brakuje kosmetykow dla malej, wanienki, recznikow bardziej takiej kosmetyki no i moze paru ubranek w ostatecznosci.
Dopiero co konczymy pokoik malej pod wzgledem remontu bo dzis wreszcie maz karnisz powiesil :D jeszcze lazienke konczymy i przedpokoj mamy malowac. Sie uzbieralo na koniec.

Ale nie ma co sie nastawiac negatywnie, damy RADE! :D

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sylwia obie w lesie widzę jesteśmy :D my musi jeszcze w kuchni pomalować jedną ścianą, bo się jakiś zaciek zrobił. Ale masz rację damy radę :) bardziej się martwię nie spakowaną walizką, ale zapomniałam kupić worków w Ikea, wiec kolejna wizyta nasz czeka :)

Malutka mam mocne postanowienie do czwartku czyli do 36+0 tygodnia sie spakować :D do tego terminu mocno zaciskam nogi ;)

No ja kazałam już mężowi torbę dla dzieciaczka w bagażniku wozić, bo jakby co my w szpitalu a jak go z pracy ściągnę to nie będzie jechał na koniec miasta po torbę tylko prosto do nas.

Papatki chyba my jedyne tak w lesie sa :D ja tez w ikei bylam wczoraj - torby zakupione :D ale nie ma co w nie spakowac, prac zaczynam w pn i cos mam wrazenie ze pogoda nie bedzie mi sprzyjala :/
Ja do przyszlego tyg czyli do 37+0 musze byc spakowana :) ale to najpierw walize badz tez torbe od rodzicow musze przytaszczyc :)

Szyszunia oj czyzbys byla kolejna szykujaca sie na porodowke? :)

Kameleleon pewnie niechbw razie W maz bedzie zabezpieczony :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zwarta i gotowa (nie mam staników do karmienia bo nie mogę nigdzie stacjonarnie znaleźć mojego rozmiaru:/) ale mała nigdzie sie nie wybiera chyba. Do cc mam 10 dni ale już ledwo chodzę, ledwo nogi podnoszę a jeszcze muszę jezdzić autem z synem do szkoły/basen/konie. Mąż nadgania z robotą żeby pobyć z nami po cesarce na spokojnie,

reklama
Hej dziewczyny :) dziś nie ładna pogoda wiec chyba cała niedziela w domku :/ ale co zrobić. Maz w pracy a tak to zawsze w weekend w domu ale maja pilna prace i krótkie terminy i muszą robic by oddać to w poniedziałek ...powiedział ze ciężko będzie no ale co zrobic. Córka śpiewa i tańczy aż miło popatrzeć a ja się za trochę biorę za robienie obiadku :)

Do góry