reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

coś się suwaczek zaklinowała przy postach, bo na profil wchodzę i jest aktualny a tu nie...
zaczęłam 37 tydzien

reklama
GosiaLew dziękuje Ci bardzo, cieszę się, że można na Was liczyć Dziewczyny. Gosiu jak myślisz dostanę najpierw dietę i codzienne mierzenie poziomu glukometrem, czy od razu przepisują insulinę ? Kompletnie jestem zielona w tym temacie. A przecież na dodatek mam niedoczyność tarczycy, ciekawe co mi jeszcze wyjdzie na koniec :(

Co do wyników, to miałam obciążenie glukozą 75,
Pierwszy wynik: norma 81
Drugi wyniki: nieznacznie powiększony 183, norma 180
Trzeci wynik: po bandzie bo miałam 184, a chyba norma 140

Kaylla a może właśnie dlatego, że tak skaczą to bedą robić rzadziej badania krwi, a opierać bedą się na zapisach Ktg. Ale najlepiej pytać Lekarza.

Witam się i ja. Usnęłam przed pierwszą a po 7 byłam wyspana. Ale coś mnie gowa boli.

Kasik90 też jestem na etpaie zgagi po wszystkim ale pomagają mi migdały, po kilka po każdym posiłku. A jak Cię męczy w nocy to spij w wyższej pozycji.

Papatki generalnie najpierw jest dieta. Z tym, ze u Ciebie ten drugi wynik jest dziwny a i tez jesteś na późnym etapie ciąży. Przy insulinie też obowiązuje dieta.

Mam coraz więcej ketonów w moczu, jem już o 23 nawet a tu ciągle pasek podbarwiony. Dobrze, że mam lekarza jutro.

Witamy i my, nocka wyjątkowo przespana, chyba byłyśmy bardzo zmęczone wczoraj. Mam nadzieję, że dzisiaj ogarnę w pokoju małej i może złożę kołyskę do naszej sypialni.

Nadal mnie męczy to ciągłe bieganie do toalety, ile można...

Wróciłam z labu, poprosiłam na cito wiec koło 12-1 będą wyniki. Jak coś to sziś mój lekarz jest i szybko będę dzwoniç. Zrobiłam też TSH bo na poczatku byly z tym hocki i mialam zrobic w styczniu ale przez ten szpital nie zrobilam.

Też siè zadtanawiam co się jeszcze wydarzy na tej końcówce...dobrze , że to już końcówka 35 tyg to już bezpieczniejszy okres....

Dzień dobry!

kasik90, dziewczyna z fejsa urodziła w 35t i 2 lub 3 dni, termin miała na 2 maja, 3 dni przede mną :szok: A który to tc dokładnie to już zależy jak kto liczy. Teoretycznie właśnie 36.

Ja dziś wizytuję, ale na NFZ, więc pewnie wiele się nie dowiem :) USG też pewnie nie będzie. Właściwie chcę się załapać tylko na darmowego GBSa, a później już wizytuję tylko prywatnie.

reklama
No właśnie dlatego że skaczą to powinnam mieć codziennie. Bo teoretycznie jeśli przekroczylyby 40 to powinni od razu działać i cesarka. A tak to mogą coś pominąć, bo jednego dnia mogę mieć 25, dwa dni później 17, a w międzyczasie mogło być 50. A taki poziom już jest niebezpieczny dla małej. Mniejszym zagrożeniem byłby poród.

Do góry