reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
dziewczyny… dupa! Progesteron nie 17 tylko 7,79! Gdzieś mi się 1 wcisnęło… powiem Wam ze jestem przerażona… ze znowu CP. Obym wyłapała biochema… w czwartek jadę powtórzyć proga i betę ale do tego czasu chyba umrę 🙄
Kurcze jest dość późno biorąc pod uwagę ilość dni po na tak małe wartości. Koniecznie kontroluj to. A iludniową masz fazę lutealną? Ja na twoim miejscu jutro też zbadałabym to i pojutrze. A zrób test ponownie, rano 3,33 to jakby rosło powinna być mocniejsza krecha niż poranna.

Kurcze jest dość późno biorąc pod uwagę ilość dni po na tak małe wartości. Koniecznie kontroluj to. A iludniową masz fazę lutealną? Ja na twoim miejscu jutro też zbadałabym to i pojutrze. A zrób test ponownie, rano 3,33 to jakby rosło powinna być mocniejsza krecha niż poranna.
nie mam już żadnego testu. Cykle mi się zrobiły 40 dniowe ale lekarz powiedział, ze przy lametcie owulacja 14-16 dzień cyklu i wtedy miesiączka powinna przyjść po 28-32 dniach cyklu 🤷‍♀️ nie wróżę sobie nic dobrego… marze tylko żeby to był biochem a nie CP

nie mam już żadnego testu. Cykle mi się zrobiły 40 dniowe ale lekarz powiedział, ze przy lametcie owulacja 14-16 dzień cyklu i wtedy miesiączka powinna przyjść po 28-32 dniach cyklu 🤷‍♀️ nie wróżę sobie nic dobrego… marze tylko żeby to był biochem a nie CP
Ch....jowo na maxa - trzymam kciuki, żeby to się w najłagodniejszy sposób ułożyło 😩😓

Hej, staram się was nadrobić jak mogę, ale dzisiaj taki zalatany dzień. Właśnie przyszłam do domu z wizyty. Polip zniknął (pewnie się złuszczył przy miesiączce), pani doktor powiedziała, że pewnie to zasługa tego cyclodynonu, który biorę. Szok, bo przecież był rok i nie umiałam się go pozbyć. Dostałam tez skierowanie na tą histeroskopie, bo powiedziała, że może być coś małego (jakiś mikro polip). Na ten moment nie mam pęcherzyka dominującego (7dc).
Pokazałam jej to amh, powiedziała, że niskie (1,03 😓). Dała mi skierowanie na KIR i immunofenotyp, mam iść po 14 dniu cyklu. Kompletnie nie wiem, co to za badania, muszę poczytać o co biega.
Dobiła mnie informacją, że jak nie zaskoczy do jakiegoś czasu, to wtedy in vitro, ale najpierw mówiła coś o jakiejś stymulacji.
Już w gabinecie się rozbeczałam, nie skupiłam się, co dalej mówiła.
Także jakoś nadzieje na ten cykl mi minęły.
Przepraszam, jak wprowadziłam dobijający nastrój.
Robilam KIR :) Aktualnie jestem na accofilu.
Pomaga on w zagnieżdżeniu zarodka. Miałam dużo brakujących KIRów odpowiedzialnych za zagnieżdżenie. Dlatego prawdopodobnie roniłam każda ciążę, bo nie zagnieżdżała się do końca. Coś w tym stylu. Dodatkowo biorę sterydy-Encontron. Zastrzyk z Accofilu 6 dni przed owulacja plus w dniu owulacji. Encontron 5mg. I tak 3 cykle starające. Jesli zajdę, to 1/3 Accofilu co 2 dzień i 10 mg Encontronu. Plus jeszcze heparyna 0,6, bo mam wskazania również.

Robilam KIR :) Aktualnie jestem na accofilu.
Pomaga on w zagnieżdżeniu zarodka. Miałam dużo brakujących KIRów odpowiedzialnych za zagnieżdżenie. Dlatego prawdopodobnie roniłam każda ciążę, bo nie zagnieżdżała się do końca. Coś w tym stylu. Dodatkowo biorę sterydy-Encontron. Zastrzyk z Accofilu 6 dni przed owulacja plus w dniu owulacji. Encontron 5mg. I tak 3 cykle starające. Jesli zajdę, to 1/3 Accofilu co 2 dzień i 10 mg Encontronu. Plus jeszcze heparyna 0,6, bo mam wskazania również.
Witam się wieczorkiem z wami 😁 @nindziaa gratulacje 💛 @Avy dla Ciebie też 😁😘😘
@KaMaLi dziękuje za odpowiedź, chociaż tak czytam i te nazwy to dla mnie czarna magia 😱
Dzisiaj już u mnie humor lepszy, ale rozkleiłam się w pracy i powiedziałam jednej kumpeli… powiedziała, że idzie w tym tygodniu do gina, ale ona nie przyjmuje już nowych pacjentek i zapyta, czy jeszcze by mnie nie skonsultowała 🥰 także będę miała więcej niż jedną opinię, jakoś mi lżej na sercu 😬
Przeczytałam też, że przyczyną takiego spadku amh może być niedobór witaminy d- zrobiłam dzisiaj badanie- wynik: 21ng/ml- oznaczone jako stężenie suboptymalne 😓 także pobiegłam do apteki po lek- witaminę D 😝 potem pokosiliśmy ogródek z M, poleżałam na hamaczku, bo pogoda super ☀️ Oczyściłam trochę głowę 🥰

reklama
Do góry