reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Jeżeli plamienie implantacyjne jest teraz to wcześniej wyszedłby pozytyw?
raczej plamienie implantacyjne jest przed pozytywnym testem - bo żeby wyszedł pozytywny, to musi być zagnieżdżenie najpierw. Na pewno nie masz możliwości podskoczyć dziś na betę i proga? Ale generalnie z tego co tu wszędzie czytam na forum w takich sytuacjach dziewczyny zawsze piszą, że plamienie na początku ciąży nie musi oznaczać, że dzieje się coś złego. Jeżeli się martwisz, możesz napisać na styczniowych czy któraś tak miała - są tam też "nasze" dziewczyny i z pewnością postarają się Ci coś podpowiedzieć i uspokoić

reklama
Też dużo czytałam, że to może być śluz, albo nawet plamienie implantacyjne. Często właśnie brązowe, a nie czerwone 🤔
tylko ze plamienie implantacyjne chyba nie może być później niż pozytywne testy😬 ale śluz nie powinien świadczyć o niczym złym

Jeżeli plamienie implantacyjne jest teraz to wcześniej wyszedłby pozytyw?
implantacja już była ale macica jest bardzo ukrwiona i lekkie rozciąganie może spowodować krwawienie plus skoro jest brązowe to może być stara krew może nawet po implantacji (jeśli gadam bzdury to proszę poprawić). W każdym razie postaraj się nie stresować bo to naprawdę może być nic złego

@kicikocia Jak się imprezy w Polsce udały? I jak okno (apropo mycia okien ;) )?

Na ślubie i weselu super. Wybawiliśmy się. Potem powrót do domu na 6 dni i spowrotem do polski. Cały czas padało, byłam przerażona a w dzień komunii piękna pogoda. Było idealnie i mega wzruszająco. Powrót wiadomo najgorsza część i chociaz wrócilismy tydzien temu to chyba jeszcze nie wróciłam do rzeczywistości. Takze odliczam już do kolejnego urlopu.
Okno czeka, belka czeka. Myślę że po naszych urodzinach (oboje z mężem.jestesmy czerwcowi) zaczynamy działać. Ewentualnie w lipcu. Pogoda musi być dobra bo jednak najpierw trzeba wymurowac trochę więcej czekają mnie nocki bez okna 😜 A marzę już o tym by wstawione było

Na ślubie i weselu super. Wybawiliśmy się. Potem powrót do domu na 6 dni i spowrotem do polski. Cały czas padało, byłam przerażona a w dzień komunii piękna pogoda. Było idealnie i mega wzruszająco. Powrót wiadomo najgorsza część i chociaz wrócilismy tydzien temu to chyba jeszcze nie wróciłam do rzeczywistości. Takze odliczam już do kolejnego urlopu.
Okno czeka, belka czeka. Myślę że po naszych urodzinach (oboje z mężem.jestesmy czerwcowi) zaczynamy działać. Ewentualnie w lipcu. Pogoda musi być dobra bo jednak najpierw trzeba wymurowac trochę więcej czekają mnie nocki bez okna 😜 A marzę już o tym by wstawione było
Ale fajnie, że wszystko się udało :)
Belkę kupiliście tą strunobetonową czy jednak stalową?

Teraz już musicie widzieć xD jest różowa bankowo! Jutro o 6 jadę na betę i proga !

Załączniki

• IMG_3609.jpeg
    IMG_3609.jpeg
    111,8 KB · Wyświetleń: 176
  • IMG_3581.jpeg
    IMG_3581.jpeg
    119 KB · Wyświetleń: 178
@nindziaa , miałam taki lekko brązowy śluz, dosłownie kawa z mlekiem na początku, też się przestraszyłam ale beta rosła ładnie.
Później, około 7/8 tygodnia znowu miałam lekko brązowy śluz a potem jasnoróżowy. Lekarz stwierdził że to może być od acardu i na parę dni odstawiłam. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞

reklama
Do góry