reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

To ja też tak mam, lubię porządek, czasem się wkurzam, że ciężko go utrzymać jak przyjdzie dzień lenia, i zaczynamy nie odkładać rzeczy na miejsce.... w Naszym przypadku od tego się zaczyna zasyfianie😆
no to mój mąż odkłąda wszystko na miejsce, często ogarnia po mnie. Ale on jest też taki, że nie może czegoś np ogarnąć w 5 minut - jak coś robi to bardzo dokładnie (tak jak mówiłam, jest pdenatyczny w tym). Więc jakby on miał ogarniać to pedzej łazienka raz na 3 tygodnie by była posprzątana na błysk, niż ogarnięta lekko na codzień :D

reklama
za to nam płaca 🤷‍♀️
No, ale tak czy siak, trzeba mieć zdrowie do takiej pracy wg mnie, nie każdy ma predyspozycje , powinni lepiej płacić , chociaż to znikoma rekopensata.
Ludzie zapewne widzą wcześniejsze odejście na emeryturę jako spoko sprawę, ale nie liczą tego uszczerbku na psychice , i jakim kosztem to wszystko.
Ja bym myślę nie dała rady , zabierałabym wszystkie sprawy do domu i chodziła po ścianach.
Podziwiam służby .

teraz zawsze jak będę widzieć kobietę policjantkę to będę myśleć, czy to Ty :D
ja to mam złe doświadczenia z policjantkami - i operatorkami 112, i ratowniczkami medycznymi. Wybacz @997tenNumerToKlopoty wierzę, że taka nie jesteś, ale miałam wyjątkowego pecha do kobiet, bo KAŻDA, dosłownie KAŻDA na którą trafiłam, to był koszmar, a miałam takie mocno "kobiece", na wyczucie problemy, za to z mężczyznami była krótka piłka, wręcz mnie naprowadzali co muszą usłyszeć.

no to mój mąż odkłąda wszystko na miejsce, często ogarnia po mnie. Ale on jest też taki, że nie może czegoś np ogarnąć w 5 minut - jak coś robi to bardzo dokładnie (tak jak mówiłam, jest pdenatyczny w tym). Więc jakby on miał ogarniać to pedzej łazienka raz na 3 tygodnie by była posprzątana na błysk, niż ogarnięta lekko na codzień :D
Z takiego pedanta na pewno płyną korzyści😁 masz dużo rzeczy z głowy, dodatkowo nie marudzi, i robi to zapewne z przyjemnością, żeby osiągnąć wewnętrzny spokój😁
Ja nie jestem pedantyczna, ale nie mogę zdzierżyć jakiegoś nieumytego naczynia na wieczór, myśl , że pójdę do kuchni i tam rano będą czekać zaschnięte gary, albo talerze, albo szklanki po czymś mnie przeraża, także to priotytet😆 poza tym wszystko inne może zaczekać do jutra🙂

Z takiego pedanta na pewno płyną korzyści😁 masz dużo rzeczy z głowy, dodatkowo nie marudzi, i robi to zapewne z przyjemnością, żeby osiągnąć wewnętrzny spokój😁
Ja nie jestem pedantyczna, ale nie mogę zdzierżyć jakiegoś nieumytego naczynia na wieczór, myśl , że pójdę do kuchni i tam rano będą czekać zaschnięte gary, albo talerze, albo szklanki po czymś mnie przeraża, także to priotytet😆 poza tym wszystko inne może zaczekać do jutra🙂
o taaaak, ja też musze mieć na rano ogarnięte :D
tak, masz racje, mój mąż robi masę rzeczy w domu i dkładnie tak jak mówisz - musi to być zrobione idealnie albo wcale.
Albo np mój mąż zawsze puszcza zmywarkę i musi poukładać naczynia po swojemu (bo też zawodowo zajmuje się w jakimś sensie układaniem rzeczy na półkach, tylko w systemie xD) i on tak ułoży w tej zmywarce, że się zmieści 2x więcej niż ja bym ułożyła :D a ja nienawidzę mieć naczyń na blacie, wieć jesteśmy umówieni, ze ja wkładam byle jak (nawet kubek dnem do dołu xD) a on sobie to potem wieczorem robi po swojemu :D

reklama
ja to mam złe doświadczenia z policjantkami - i operatorkami 112, i ratowniczkami medycznymi. Wybacz @997tenNumerToKlopoty wierzę, że taka nie jesteś, ale miałam wyjątkowego pecha do kobiet, bo KAŻDA, dosłownie KAŻDA na którą trafiłam, to był koszmar, a miałam takie mocno "kobiece", na wyczucie problemy, za to z mężczyznami była krótka piłka, wręcz mnie naprowadzali co muszą usłyszeć.
baby są paskudne co mam Ci powiedzieć… nie mnie siebie oceniać ale ja raczej jestem tez nastawiona otwarcie na człowieka po drugiej stronie, dzwoni po pomoc a nie żeby go zbywać

Do góry