reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

A jak sikacie na owulaki 2xdziennie to w jakich godzinach ? Jest jakaś zasada odstępu godzinnego?
ja różnie. Jak mi premom pokazuje coś rzędu 0,2 to raz dziennie, jak się robi 0,4 to rano i wieczorem, a jak 0,6-0,7 to i 4 razy dziennie. Ja mam dość krótki pik, więc mogę mieć np. 0,85 a kilka godzin później 1,10 i znów kilka godzin później 0,9. Dlatego jak widzę, że już jest dość solidna tą druga kreska, to zwiększam częstotliwość

reklama
Ja akurat sikam wtedy, kiedy mogę 😅 najczęściej wieczorem ale i w ciągu dnia się zdarza, u mnie wystarczy 1 test i wykonuje je maksymalnie 4 dni bo akurat dobrze mi idzie „wyłapywanie” peaku. Wszystkie testy moczę w kubeczku więc widzę czy mocz jest odpowiedni tzn. niezbyt rozwodniony bo ja tez mega dużo piję.
ja tez siusiam do kubeczka, ale niestety jak tylko jest ciut jaśniejszy to już test wychodzi słabiej, najlepiej mi się sprawdza z drugiego moczu rano 🤷🏼‍♀️ szkoda ze dopiero w tym cyklu to odkryłam 🤡 testy to taka metoda prób i błędów, trzeba wyczaić co najlepiej działa u siebie :)

To jeszcze się pochwalę moim mężem😃
Ma żylaki powrózka, niski hormon FSH (jądra nie wytwarzają tylu plemnikow i tyle dobrych plemników). W listopadzie morfo 2% i zaniżone parametry. W styczniu także.
Obecne majowe wyniki 8% i piękne wartości 🥹 Po drodze schudł 8kg, inaczej je, bierze suple oczywiście i clo. Także dumny z siebie jest jak paw😃

Dzięki dziewczyny 😘 to mój pierwszy cykl z nimi i uczę się je robić xd dobrze, że po drodze mam monitoring to nic nie przegapię 😃
o, to jak to robisz pierwszy raz i to jeszcze z monitoringiem, to bym sikała częściej. Bo tak naprawdę testy nie muszą ciemnieć stopniowo. W sensie, że masz 0,2, później 0,4, później 0,6 itd. Może być tak, że będzie 0,2 i później bach, pozytywny. U mnie akurat ciemnieją stopniowo i to w miarę przewidywalnie, z tego co widzę, to u wielu dziewczyn też, ale warto wiedzieć, że wcale nie musi tak być

Ma żylaki powrózka, niski hormon FSH (jądra nie wytwarzają tylu plemnikow i tyle dobrych plemników). W listopadzie morfo 2% i zaniżone parametry. W styczniu także.
Obecne majowe wyniki 8% i piękne wartości 🥹 Po drodze schudł 8kg, inaczej je, bierze suple oczywiście i clo. Także dumny z siebie jest jak paw😃
piękna poprawa! A jak bierze clo, w sensie jakie dawkowanie? I jakie miał koncentrację i ruch przed i po? Chwal się, napełniaj moje serduszko nadzieją 😍

wow gratulacje takiej poprawy ☺️😍

Piękne wyniki <3 No to pływaki do roboty i wgryzać się porządnie w jajko!

reklama
Do góry