reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

Matik, zazdroszczę tak fajnego i przede wszystkim wyraźnego zdjęcia - śliczności :tak: Nasz Filip na badaniu zasłonił twarz rączkami i mamy tylko ujęcie z profilu :-( Ale co tam, w maju będziemy go mieli "na żywo" i będę go mogła oglądać z każdej strony do woli :-D

Mnie lekarka sprawdzała długość szyjki "dowcipnie" - na szczęście wszystko ok. Trzymam kciuki za wszystkie nasze szyjki, aby dały radę :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ja tylko na chwilke :) M wrócił w końcu :) nie mogłam się doczekać juz... Za godzinke lece na imieniny koleżanki.
Nie dam rady was nadrobić przepraszam...

Da się długość szyjki dowcipnie zbadać? Jak?
(Nie mówię, że sie nie da. Tylko zastanawia mnie, jak to się technicznie robi. Nie umiem sobie wyobrazić, żeby się dało).

Mi długość oceniają na usg, a w badaniu ginekologicznym zamknięcie i konsystencję.

Ale można tez określić z mniejsza dokładnością długość przez USG przez powłoki brzuszne. Dopochwowo jest dokładniej alne narusza się szyjkę która jeśli jest mocno skrócona juz jest baaardzo delikatna.

Moj gin szyjke bada recznie, chociaz nie wiem czy dlugosc tez.. to nie wystarczy? Bo czy podczas usg bada to nie wiem. A te objawy o ktorych pisze Milly to chyba ciezko odroznic od inngvh, normalnych objawow ciąży

Melomanka jak szyjka zacznie skracać mocno i zormiekszac to skoro bada to powinien zauważyć. Moj tez tym USG sprawdza tylko mniej więcej bo od gory brzucha ma mniejsza dokładność ale jakby nagle zmalała o centymetr czy pol to się zorietuje.

Ręcznie zbada czy jest twarda i czy nie ma rozwarcia. Długości juz nie.
A czasem szyjka skraca się bezobjawowo. Ja to z jednej strony cieszę się że wiem ze mam podatna na skracanie szyjkę i ze musze tak uważać.

reklama
No kurcze, wlasnie masakra, ze to nie daje zadnych objawow. Wydzieliny odkad jestem w ciazy mam duzo wiecej, cos tam czasem czuje w srodku, takie pulsowanie i wez badz tu teraz madrym czy wszystko jest w porzadku ...

Do góry