reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

reklama
Witam
Ja bym sie nie sugerowała całkiem om bo nie jazda z Was miała owu po 14 dniach a tak jest brane pod uwagę standardowo właśnie wiec jeżeli któraś miała pozniej owu to i dzidzia bedzie mniejsza

Najbardziej wiarygodne daty bedą z usg

ok ja szykuje dzieci do szkoły 1 dzien :) tuta i pozniej mam znowu wizyte u tej mojej Dr ciekawe ile dzidzia urosła

Witajcie mamuśki
Ja w piętek byłam na wizycie wszystko ok, moje maluszki miały po 9 mm, serduszka biją a to najważniejsze. Dostałam skierowania na badania które muszę zrobić na następną wizytę. Kolejna wizyta 3 października.
Siedzę w łóżku, synka wysłałam na 8 do szkoły i się położyłam, nie wiem jak przetrwam do końca ciąży jeśli będę ciagle taka zmęczona.

Ja wizyte dopiero mam 25 września ale pewnie serduszka nie będzie widzial .. pozatym w tej ciazy jestem zywa... bo tamta cala przespalam

Matik - dzięki za wytłumaczenie :)
Ja faktycznie om się nie sugeruje. Mam krótkie cykle przeważnie 26dni z odchyłami do 28 na niektórych kalkulatorach nawet tak niskiej (26) liczby nie mogłam wprowadzić :/

Ja zagwozdkę chyba rozszyfrowałam z mojego usg wynika, że powinnam rodzić 28/04 ale pod spodem we wnioskach jest drugi termin 23/04 wg pomiaru crl - dokładnie tak mam napisane na samym końcu. Czyli to chyba jest ten termin usg, tak??? I wtedy pomiary dzieciaczków by się zgadzały.

Klara - super, że wizyta udana :*
Gratuluję :)) twoja ciąża jest jedno czy dwujajowa?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

Ja dziś jednak pojechałam rano zrobić bhcg. I przyrost też zbadam w środę. Zastanawiam się, czy jest sens by iść w piątek do lekarza? Będzie coś widać? To niby będzie 6 tc (5t1d).
Nie idź. To za wcześnie. Serduszko musi już być widoczne w 8 tygodniu. Może być już w sidmym lun w późnym szóstym na dobrym sprzęcie. Ale piaty tydzień i 1 dzień to szansa na serduszko mtak na oko 30 - 40 %. Jak płacisz za wizytę to nie warto. Iź za tydzień.

Asia dzięki, też tak właśnie myślałam ;) w poprzedniej ciąży poszłam w 6 tc, był sam pęcherzyk. Muszę wytrzymać do 26.09 :)

Matik ma rację. Najdokładniejszy termin porodu będzie określony przy badania w 12 tygodniu ciąży. Wtedy wielkość dziecka nie zależy jeszcze tak bardzo od predyspozycji genetycznych jak u straszych dzieci i już dziecko jest na tyle duże że można dokładnie zmierzyć jego wielkość. Wcześniejsze terminy sa tylko na podstawie okresu a to wiadomo może się bardzo róznic w zależności od tego jakiej sa długości i kiedy ma się owu. Sa i takie kobietki co mają 28 dniowy cykl ale uwu dpiero koło 20 dc. Wiec wtedy ciąża będzie młodsza.

reklama
Ja teraz byłam w 5 tyg i 4 dniu ( myślałam że trochę później jest :p ) a mój gin miał jechać na 3 tygodniowy urlop więc chiałam zdażyć z pierwsza wizytą przed 10 tyg ( do becikowego). No i nie było serduszka ( tylko mój gin robił przez brzuch USG a nie dopochwowo. Powiedziała ze jakby szukała dopochwowo to może uż by znalazł tylko " po co dziecku głowice do głowy przykładac :p "

Do góry