reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

u nas śpiworek i otulacz sie nie sprawdziły tylko zwykły kocyk. i zawijam tak mocno ze nawet rączką CIĘŻKO MU RUSZYC I PO KILKU MINUTACH JEST CISZA I ZASYPIA.
wAKACJE nie da rady planujemy tylko kilka rótkich wypadów. ale mamy w planach zacząc wykańczac ietro w domu. i to jest teraz priorytet. b starszak nie ma gdzie sie podziac.

reklama
My też myślimy o Bałtyku, szukamy jakiejś fajnej miejscówki. Na razie grzejemy się w mieszkaniu. A to mój Mikołaj:)

Załączniki

• 1436183579890.jpg
    1436183579890.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 70
My bedziemy czegoś szukac w sierpniu i mam nadzieje cos znajdziemy. Mam nadzieję że nie okaże się, że jestem zbyt dużą optymistką☺i coś znajdziemy.
Amazonka ale nie sprawdzil sie spiworek dlaczego?

Dzieciaki rzeczywsicie super, w wiekszosci chlopcy :)Dokladam tez moja gwiazde :) Oto Hania:
20150704_110957.jpg

My wakacje moze we wrzesniu. Choc staramy sie wychodzic z corka na bierzaco, spacery nad morze, wieczorem kawiarnia lub restauracja. Czasami, przyznaje, jest ciezko, ale trzeba zyc dalej jakos.
Poza tym mala ma teraz szesc tygodni i nie wiem czy to rzeczywiscie skok rozwojowy czy to sobie wmawiam, ale jest teraz przyklejona wrecz to piersi, zjada wszystko z obu i dalej sie rzuca jakby chciala wiecej. Do tego zero spania w dzien, chyba ze na rekach jakies 15 minut. Przezylam 1,5 miesiaca takie, przezyje kolejne. Chyba :)

Załączniki

• 20150704_110957.jpg
    20150704_110957.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 81
Ja mam zaplanowane wakacje już od stycznia :-) domek zarezerwowałam od razu, ponieważ jak zaczęłam się interesować to się okazało, że większość przyzwoitych miejsc jest już zaklepana. Jedziemy za niecałe 3 tygodnie nad morze, już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że Mały nie da nam w tyłek :-D od przedwczoraj jest nie do wytrzymania, je co chwilę, budzi się po 5 minutach i potem straszny wrzask, nie mogę go odłożyć do kołyski, w rezultacie dziś z nim spałam, bo miałam już dość. Albo to przez upał albo kolejny skok rozwojowy albo nie wiem co :-)
Na dodatek wczoraj byłam z nim u lekarza, ponieważ pojawiły się zielone kupki, a wczoraj rano krew :-( obsypany też jest trochę, jedni mówią, że to trądzik niemowlęcy, inni że potówka, a jeszcze inni że alergia. Zwariować można. Po wczorajszej wizycie jestem na diecie bezmlecznej... Prawdopodobnie to przez alergię na mleko :-( a mleko jest w większości produktów, więc ciekawą dietę będę miała...

Śpiworek planowałam od początku, ale nie zdążyłam kupić i teraz się cieszę. Miałam od siostry rożek, w który trochę go zawijałam na początku, a później sam kocyk. Jest tak ciepło, że Aleks leży w samym body lub koszulce, czasem go przykryję pieluszką. Śpiworek planuję kupić na zimę, wtedy też dobiorę już odpowiedni rozmiar.

Super są Wasze dzieciaczki :-)

Corrine ja z krostki mam to samo. Potowki podobno na policzkach się nie pojawiają, wmawiali mi tez uczulenie na nabiał wiec nie jadłam i nic nie zeszło. Położna jest zdania że to wysypka hormonalna i minie sama.

Byłam dziś na usg bioder i lekarka powiedziała ze mala ma już widoczne jądra skostnienia. Jakoś tak super szybko jak juz w 6 tygodniu i aż nie chce mi się wierzyć. A wasze dzieci jak po tym usg?

My mieliśmy wizytę u ortopedy, obejrzał Mikołaja i powiedział że jest wszystko w porządku, a USG bioderek dopiero 14 lipca. U mojej córki wyszło że ma przykurcz prawego bioderka, kladlismy ją 6 godzin dziennie na brzuszku, podginaliśmy nogi i wyrównało się. Ona była przez większość czasu w brzuchu w położeniu miednicowym i od tego ten przykurcz.

reklama
Ależ ładne te wasze dzieci super :)
Tyle włosów te wasze dzieciaczki maja piękne
No ja za kilkanaście dni 34 :)
A to mój dziubek
ImageUploadedByForum BabyBoom1436289572.484322.jpg
Najsłodszy uśmieszek :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1436289640.501493.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1436289572.484322.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1436289572.484322.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 66