reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Moj Kacper spi w lozeczku odkad skonczyl 4 tygodnie a w dzien spi w wozku:) zawsze mam go na oku dzieki temu i w kazdym momencie mozemy isc na spacer :)
Bioderka tez mielismy wczoraj i wszystko ok :)

reklama
Ja też od 4 tygodnia przenioslam Felka ze spaniem do łóżeczka na noc.Wczesniej spal w wózku blisko łóżka. W dzień tez spi w wózku. Także podobny system mamy Beata. Na bioderkach bylismy rowno po ukończeniu 6 tygodni i wszystko w porządku.Badanie kontrolne za 3 msc.

Mój też w łóżeczku sypia od jakiś 2 tygodni i w nocy i w dzień. Chyba że marudzi to Go zabieram z pokoju do gondoli żeby starszy sie nie obudził ☺sypia pod kocykiem ale dzis kupilam material i zaniose di uszycia poszwy na kocyk i pofuszke bo śpi na klinie z którego wiecznie zjeżdża ns boki☺bez waleczkow po bokach się nie obejdzie

Moja śpi wszędzie. W sypialni mamy kołyske i chciałam by w nocy była blisko. Skończyło się jednak na tym ze tam śpi rzadko i w zasadzie od 2 tygodnia głównie w łóżeczku u siebie w pokoju. Głównie w nocy bo w dzień mało spania i jeśli już to na rękach lub poduszkach :(
Najlepiej jej zawinietej stad tez początkowo był Rożek, teraz kocyk minky, jak marudzi w nocy to czasem uda mi się ją opatrzyć sztywno kocykiem w kokon . Stosuje cie tez te metodę?
Ja na usg tez byłam prywatnie i powiedzieli ze na kontrolę w 3 i 6 miesiącu nie musze juz przychodzić.

Dziś po raz pierwszy zasnęła sama. Po karmieniu odłożyłam ja na chwile do łóżeczka i włączyła misia szumisia. Widziałam ze się do niego śmieje i gada ( oj tak, od trzech dni glużenie na maxa) wiec poszłam do łazienki. Wracam a ona śpi ; )

Moj też nie lubi być owiniety nawet ręcznik po kąpieli go wkurza a w nocy nie probowalam ale jest dosyć spokojny i kolki odpukać nas omijają ☺

Ja zamówiłam swojej woombie taka ciasna skarpeta na zamek :) opiera sie jak ja w to wkładam ale chwila i zasypia. W nocy dzisiaj sie nie budziła bo ręce nie latały i przespała 6h :)

Kuknełam co to za cudo ,slodko wyglądają w tym dzieciaczki...i jak skuteczne to najważniejsze. Moj przesypia od około 21:00 do 3 przewaznie chociaz nieraz budzi sie kolo 1 (szczegolnie teraz podczas upalow także źle nie jest).ale żałuję że przy starszym nie mialam woombie -może by pomogło bo przestal sie wybudzac w nocy częściej niż raz moze rok temu a lat ma 6. Przy tym natomiast sie wysypiam☺oby tak zostało ☺

reklama
Lafragola, super wyglądają te woombie ! Szkoda, że dziecko musi w tym spać na plecach, a mojego z racji solidnego ulewania staram się kłaść na boku. Na szczęście noce u nas nie wyglądają najgorzej, po wieczornym karmieniu Mały często budzi się dopiero o 3, a potem o 6. Wczoraj obudził się ok 24 i dopiero potem o 5. Taki system chciałabym wprowadzić, więc chyba zacznę go budzić ok północy.

Beata, chyba odgapię od Ciebie ten system z wózkiem. Właśnie miałam z tym problem, ponieważ Aleks śpi w porze kiedy można by pójść na spacer. Ja tak wcześnie rano nie zdążam zjeść śniadania i zrobić koło siebie więc czekam na jego następne przebudzenie, a wtedy jest już gorąco. Jak go zacznę odkładać do wózka, to jak zjem śniadanko będę mogła z nim wyjść od razu :-)

Mnie lekarz od USG nic nie mówił o kontrolnych badaniach...

Migotka, jak się sprawdza klin ? zastanawiałam się nad nim, ale wydawało mi się, że małą pochylnię robi ? podniosłam z boku całą kołyskę.

Amazonka, ja też sobie nie wyobrażałam życia bez mleka, serków, jogurtów i lodów! jestem lodomaniaczką :-D najgorsze jest to, że mleko pod różnymi postaciami jest wszędzie (mleko, masło, serwatka, kazeina, laktoza, podpuszczka, mleko w proszku, żelatyna wołowa - też jej nie wolno.... ) więc żeby był efekt trzeba odstawić wszystko. Wczoraj stałam 15 minut przed półką z margarynami, szukając czegoś do smarowania kromki oprócz oliwy.... Ale da się wyżyć, trzeba się tylko przestawić :-) dziś zamierzam zrobić deserki z kaszy jaglanej :-) Ale jeśli kupki ma normalne to może to nie wina mleka ?

Do góry