reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Też mi się tak wydawało :) ostatnio widziałam jak dziewczyny noszą swoje dzieci w tak zwanych wisiadłach i w dodatku przodem do świata masakra aż się serce kraja biedne dzieciaczki [emoji53] Nie jestem jakimś fanatykiem chust sama mam nosidełko ergonomiczne bondolino i chustę, ale bardzo mi szkoda dzieci jak widze w tych wisiadłach no i rodziców też mi szkoda za ich głupotę i niewiedzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a jak tam wasze dzieciaczki? [emoji480][emoji517][emoji7] Ja wiecznie nie mam czasu na nic [emoji33] możecie napisać jak wy to ogarniacie? Dzisiaj udało mi się w mieszkaniu ogarnąć ale tylko dlatego że mąż miał wolny dzień.

My mieszkamy z moją mamą, która bardzo dużo pomaga. Mogę jechać np na zakupy i nie muszę się martwić co z synkiem. Na chwilkę też zostają córeczki a w szczególności starsza, bo ma prawie 12 lat.

Ja generalnoe ogarniam chociaż nie moge wpasc w jakis w miare staly rytm dnia...jestem niezorganizowana bardzo....i w ogóle to dopiero od jakis dwóch tugodni czuję ,że wracam do siebie☺
Bulam dzis ns USG bioderek i pytalam o chustę i dowiedzialam się tyle ,że jak bioderka są ok tj można nosić tulko nie zbyt długo, żeby też nie przegiąć ☺

Mała ma cztery tygodnie a ja dopiero dziś robie pierwszy raz sama obiad a nie odgrzewany. Wciąż czuje ze nie ogarniam rąk hak bym chciała. Są też dni gdy córka nie odrywa się od cycka. Do tego masakra z kolkami. Gdyby nie słońce za oknem chyba bym dostała depresji.

Maja86 chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość że to kiedyś minie i dzieciaczek jak podrośnie to Ci to wszystko wynagrodzi :) Moja właśnie przechodzi drugi tak zwany skok rozwojowy, wiec nie jest lekko płacze i nie wie pewnie sama dlaczego płacze wszystko jest dla niej nowe i przerażajace. Pielucha sucha, brzuszek płaski nie wzdęty, nakarmiona. Ma strasznie lekki sen, wyda sama jakiś dźwięk i się budzi. Do tego nie zaśnie sama w łóżeczku. Za jakiś czas chyba zastosuje metodę odkładania jak zacznie płakać poczekam z 4-5 min i ja wezmę, uspokoi się to znowu odłożę jak znowu zacznie płakać to wydłuże czas i odczekam 5-10 min i aż do skutku. Podobno ta metoda działa, ale trzeba sie uzbroić w cierpliwość, a im bedzie starsza tym ciężej bedzie ja odzwyczaić od noszenia na rękach. Niestety nie mam zbyt oparcia w mężu mam wrażenie że nie dorósł jeszcze. Zazdroszczę dziewczynom które mieszkają z rodziną lub mają oparcie w mężu [emoji52]

reklama
moj mąż kończy urlop za tydzien w srode wraca do pracy. Dużo mi pomaga angażuje sie duzo bardziej niz za pierwszym razem. ale mnie przeraza wieczy syf. nie kurz nie nic tylko ze a to ty piochy a a to wózek, nie cierpie takiego bałaganu. a mały zalezy od dnia. Pytałam położnej czy to normalne ze co chwile wisi na cycu. i powiedziała ze powinien jesc co 2-3 godziny. że cycek nie moze być lekarstwem na całe zło. i faktycznie jak robie mu wieksze przerwy a zamiast cycka nosze, ide na spacer albo gadam do niego to jak zasnie to spi duzo dłuzej i moge cos w domu ogarnąc.

Do góry