reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Ale dziś idzie produkcja postów ;)

Nieśmiała, u mnie wczoraj z ciśnieniem były problemy... Stałam chwile w kuchni i świat zawirowal... Ale odlezalam i było lepiej :) a ciśnienie 100/60

Karenm, zdrowia życzę :-* na katar maść majerankowa a poza tym się nie znam, bo nie cierpię domowych sposobów :-(

mAgnesia zywie taką samą nadzieje :-) za 9 dni idę, ech ale u mnie to będzie prawie początek 18 tc:D

Ech a ja dzis jak przerzuta i wypluta :-( od 3 do 6 nie spałam :-(

reklama
Z tego co wiem to można, mi gin pozwolił, robię w takiej już trochę ostudzonej wodzie, nie gorącej:) ładnie łagodzą mi tam wszystko;)

...teraz czytam na forach laski piszą, że niby przeciwwskazane, ale ufam swojemu lekarzowi, poza tym już długo robię i nic złego się nie dzieje a wręcz jest dużo lepiej;) Jak się boisz to można przemywać kompresem nasączonym w wywarze z kory dębu...

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny :-)

Ja mam termin usg za dwa tygodnie, to juz bedzie 19tc tez gleboko wierze ze sie juz dowiem jaka plec tej malenkiej istotki :-)

Rukmini nie jesteś sama z tymi depresjami, ja czasem mam takie mysli ze lepiej nie pisac, wogole przeraza mnie wiele spraw, sama juz nie wiem jak sobie z tyn radzic.....
Mam staszną obsesje jak bede wygladac pid koniec ciazy... Tak bardzo walczylam o swoje cialo, pozbylam sie bardzo duzo kilogramow, nabralam pewnosci siebie, i choc mi duuuuuzo brakuje do idealnosci, to podobalam sie sobie a teraz z tygodnia na tydzien mam wiekszego dola, do tego dochodzi strach o malenstwo, niepewnosc....eh duzo by gadac, tez chyba bede musiala pogadac z moja ginekokog bo inaczej oszaleje.

Czarnulka gadalas juz moze z jakims lekarzem o znieczuleniach, co jest do wyboru i jak to tutaj w DE wyglada?
Widze ze tez opanowujesz dzial dzieciecy w Primarku :-) mozna tam oszalec co nie? Tyle slodkosci dla maluszkow ^^

Ja Was przepraszam ze niektore wiadomosci wysylaja sie w kupie, bez odstępów, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ja zawsze oddzielam, tak by bylo jaknajbardziej czytelnie i przejzy

Jezu telefon mi szaleje a ja zaraz razem z nim oszaleje, masakra normalnie.

Ja tez ze snem mam problemy, albo budze sie co chwile albo obudze sie w srodku nocy i juz nie moge zasnąc.

Co do cisnienia to z rana zawsze za niskie mam, potem sie wyrownuje, u lekarza zawsze mam prawidlowe. Co do pulsu to max. 75

Mam pytanie do dziewczyn, które mają już Maleństwa i przy okazji psa w domu? Jak Wasze zwierzaki zaakceptowały nowego członka rodziny? Nie było z tym problemu? Ja mam dosyć dużą labradorkę, mega energiczną, która w zasadzie jest naszym oczkiem w głowie... Dodam, że z dyscypliną u nas też różnie... Zastanawiam się, jak to będzie jak się pojawi dziecko... Czy u Was to był problem? Boję się, że będzie zazdrosna... Jakie macie doświadczenia?

Hej dziewczynki
Wstałam dziś taka jakaś bez życia i siły. Rano jakieś duszności i było mi słabo ale jakoś się ogarnęłam. Właśnie wyciągłam z piekarnika ryż z jabłkami bo mój synuś sobie dziś zażyczył, a na obiad wstawiłam udka do piekarnika, ziemniaczki i sałata.

Co do urlopu to bym się zgodziła gdyby bardzo naciskał ale na część a nie na całość, argumentując mu tym, że przed świętami czy na wakacje również będziesz chciała skorzystać z urlopu, wg mnie nie może cię zmusić abyś już wybrała cały urlop. Jak by miał w nosie moje zdanie to bym po symulowała, że nie najlepiej się czuje tak żeby inne osoby widziały i wzięła l4. Będzie wiadomo, że nie wzięłaś je dla przyjemności tylko z potrzeb zdrowotnych.

Monika ja również nie dawno wróciłam do wagi o którą walczyłam bo po operacji mi przybyło a teraz po niej mam niedoczynność tarczycy więc uwierz łatwo nie było a tu teraz ciąża (upragniona i wyczekana) i jakieś 4-5kg na plusie. Obiecałam sobie, że walczyć o piękną sylwetkę będę po porodzie a teraz liczy się maleństwo. Mój partner mnie w tym wspiera i za każdym razem jak mówię, że już wyglądam jak słoń to oczywiście mówi, że to nie prawda, wyglądam pięknie a jak urodzę to schudnę i znów będę czuć się dobrze.

Ale się rozpisałam... miłego dzionka ja dziś z moim ostatni dzień później wyjeżdża do pracy i przyjedzie na święta. no cóż do świąt jeszcze 5 tygodni

jezusie kochany monia ty już wyprzedzaasz tak strasznie fakty ?:D tzn już nad porodem myślisz? :szok: Bój sie Boga:-Dtego co wiem łatwo dostępny jest tutaj epidural... tzn ZZO ale nic więcej nie wiem...o tym bede rozmawiać z położna ale dopiero w marcu, do tej pory wole życ w słodkiej niewiedzy;-)
A jak wchodze do primarku na dzieciecy to jest masakra :tak:wyjść stamtąd nie potrafie:-D

reklama
Majowk@ i mAgnesia mnie tez trzyma przy dobrym samopoczuciu mysl nad tym malym skarbem, wiem ze nie moge sie teraz zabardzo zapuscic a po porodzie musze dac czadu i doprowadzic sie do stanu ktory mnie zadowoli, ale wiadomo ze czasem na sama mysl slabo sie robi nad wszystkim, lecz trzeba to jakos przezyc :)

Czarnulka a co ja za to poradze ze beret mam zrąbany i myśle juz o wszystkim :-D ja to taka ze najchetniej juz wszystko bym chciala wiedziec a z drogiej strony to boje sie tej wiedzy i tego wszystkiego i wez mnie tu zrozum :-p

Do góry