reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Niesmiala na pewno już będzie widać płeć. Ja mam nadzieję, że na początku 17 tyg zobaczę, bo czekać kolejny miesiąc to nie dam rady w tej niewiedzy ;)

Ja też licze ze za tydzień 25 coś się dowiem będę mieć prezent na imieniny :-) już bym chciała isc i zobaczyć dzidziusia na usg bo wszelkie prawie dolegliwości ciążowe minęły i ruchy też mało wyczuwalne. Pociesza mnie mysl ze równo tydzień temu z maluszkiem było wszystko dobrze

reklama
Dziewczyny!

Jaka ja jestem walnięta.. wstałam wcześniej, żeby ogarnąć w domu ... jest 10, a ja 2 pranie wstawiłam i siedzę przesłu****ę płyty, które można by wziąć na ślub (będziemy mieli swoją wieżę i płyty), zamiast dom sprzątać haha!! xD:-)

cześć dziewczyny, przepraszam, że tak prosto z mostu ale mam problemy w pracy i przez to rzadko mam czas żeby tu zajrzeć. Ale potrzebuję Waszej porady. Napewno któraś z Was się orientuje w tych wszystkich przepisach. A więc mój pracodawca chce mnie zmusić do wzięcia urlopu wypoczynkowego w nowym roku (styczń lub luty) już za rok 2015. Argumentuje to, że zależy mu abym jak najszybciej po macierzyńskim wróciła do pracy i nie odbierała tego zaległego urlopu po. Wiadomo, że lepiej mieć jeszcze te dni po macierzyńskim bo np nie wiem jeszcze co w kwestii opieki nad maluszkiem. Myślę, że każdy tydzień będzie się ogromnie dla mnie liczył. Czy są jakieś przepisy, że nie ma prawa tego zrobić. Oczywiście mogę przynieść zwolnienie, ale jest to u nas źle widziane, umówiliśmy się, że pracuję do lutego potem ma mnie kto zastąpić. Nie chcę zadzierać bo potem będzie mi to wypomniane ;( poradźcie co robić plsss starsznie się przez tą głupią sytuację stresuję :(

monika moim zdaniem Twój szef gra nie fair. Od lutego będzie miał za Ciebie zastępstwo, ale przecież jak pójdziesz w styczniu na urlop, to i tak nie będzie Cię w pracy, co za różnica czy urlop, czy l4? Nie podoba mi się to... Nie znam się jakoś szczególnie, czy ma do tego prawo, ale myślę, że ma... u nas w kadrach zawsze mówią, że pracownik powinien się z pracodawcą dogadać, co do terminu urlopu, ale wiadomo kto ma ostatecznie moc decyzyjną...

Rukmini popatrz wh&m . Mama kupila mi super spodnie ciazowe xs chyba za10 euro we wloszech ale u nas jest ta sama kolekcja.
Znow sie skusilam navubranko dlaMaluszka. Kolejna pare spodni :)
W H&M są same rurki, a ja mam figurę gruszki i noszę raczej dzwony (tylko w takich nie czuję, że mam za duży tyłek do reszty).
Mierzyłam tam coś, tak z ciekawości tylko.. Noszę standardowo 38, a łydka zmieściła mi się dopiero w 44.

Coraz częściej zastanawiam się, czy nie mam depresji.
Aż sobie zaczęłam czytać i skoro co 10ta ciężarna (wg niektórych badań) ma, więc może ja mam.
Musze porozmawiać ze swoim ginem.. co na ten temat wie.

Ratunku!! przyplątała mi się jakaś infekcja intymna....brrr, niedawno to przechodziłam, ale dostałam globulki macmiror i przeszło, a teraz znowu nawrót? :baffled: zapodałam sobie na noc jedną globulke, ale wcale nie lepiej....do lekarza idę w czwartek, znacie jakieś cudowne sposoby, żeby sobie ulżyć?? help :sorry2:

Pracodawca ma prawo wskazać termin dla niego dogodny na wykorzystanie przez ciebie urlopu
Niby źle ale dla pracodawcy to tez nie łatwa sytuacja traci pracownika
Myśle że wszyscy musimy zrozumieć 1 i druga stronę

Miłego dnia
Ps. moze dzis w końcu posprzątam ale mi sie tak nie chce :(

reklama
Bella ja mam co i rusz jakieś dolegliwości intymne, ale u mnie to ani grzybica ani bakteria na szczęście, tylko podrażnienie od luteiny... Mi pomagają nasiadówki z kory dębu i lactovaginal na to ;)
Monika zgadzam się z Mitaginką po części, z drugiej strony przeczytaj sobie tutaj: Narzucenie pracownikowi obowiązku wykorzystania urlopu wypoczynkowego do końca roku - Urlopy - Indywidualne prawo pracy - Infor.pl
Porozmawiałabym z kadrami w Twojej sytuacji, będziesz miała pewność czy może czy nie... Z tego co wiem może wskazać termin dla niego dogodny na wykorzystanie urlopu, ale nie wiem czy to znaczy że musisz się na to zgodzić?

Ostatnia edycja:
Do góry