reklama
Monika27zde
Fanka BB :)
Mitaginka trzymamy mocno &&&&& :-*
KA_tka
Mitaginka - kciuki zapewnione przywieź nam same super dobre wieści.
Joan - aaaa!!! Super :* Gratuluję baaardzo mocno
Dabin - ja też nie mam karty ciąży, a serducha były. No ale czekamy na wynik cyto i resztę badań by było odrazu co wpisać. Z córą kartę założyła mi położna dopiero w 12tc. Bo mówiła, że nie ma sensu wcześniej bo wrazie gdyby coś się stało to ciężej kobiecie jest i wogóle.
Więc może lekarz przezorny?
Asiaf - co do becikowego to u nas w pracy dziewczyna o ciąży dowiedziała się w 15tyg na wizycie kontrolnej u gina - normalnie miała @ a że ona przy kości to po niej widać nic nie było. No i wszystko jej wypisał bez żadnego problemu. Tak więc tym bym się nie martwiła
AnnaMaria - super, że i u ciebie ok :*
Dabin - tobie oczywiście też gratuluję
Joan - aaaa!!! Super :* Gratuluję baaardzo mocno
Dabin - ja też nie mam karty ciąży, a serducha były. No ale czekamy na wynik cyto i resztę badań by było odrazu co wpisać. Z córą kartę założyła mi położna dopiero w 12tc. Bo mówiła, że nie ma sensu wcześniej bo wrazie gdyby coś się stało to ciężej kobiecie jest i wogóle.
Więc może lekarz przezorny?
Asiaf - co do becikowego to u nas w pracy dziewczyna o ciąży dowiedziała się w 15tyg na wizycie kontrolnej u gina - normalnie miała @ a że ona przy kości to po niej widać nic nie było. No i wszystko jej wypisał bez żadnego problemu. Tak więc tym bym się nie martwiła
AnnaMaria - super, że i u ciebie ok :*
Dabin - tobie oczywiście też gratuluję
asiaf
no nie prawda. bHCG czyli gonatropina kosmówkowa wytwarzana jest przez łożysko. W momencie zagnieżdżenia się zarodnka w macicy powstaje łożysko czyli tak od około 4 tygodnia ciązy już powoli powstaje, oczywiście ten przepływ na pocztku jest malutki ale jest, i umiejcowienie łożyska da się zauważyć.Asiaf na tym etapie nie ma jeszcze łożyska. . .
reklama
asiaf
Ja wiedziłam że jest ryzyko że poczeliśmy dzidziola ale nie byłam wiadomo pewna. Więc normalnie funkcjonowałam sobie czyli właśnie wracałam do palenia fajek, pojechałam na wakację do Włoch i całymi dniami piłam wino. Ale wiem że natura nas tak mądrze stworzyła że te pierwsze 2 -3 tygodnie życia zarodka żyje on sobie w naszej macicy i nie ma jednocześnie nic z nami wspólnego, karmi się tym co ma zmagazynowane. więc to co ja piłam, czy paliłam nie ma na niego wpływu . Ale jak okresu nie ma to tescik trzeba zrobić bo to oznacza że maluch zaczyna wytwarzać łożysko i już będzie ciągnął od mamusi wszystko ca mumusia ma w krwi.
Wybaczcie moje wywody ale zachwyca mnie to jak przebieg ciąza i jakim cudem natury jest
Wybaczcie moje wywody ale zachwyca mnie to jak przebieg ciąza i jakim cudem natury jest