reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
A ja mam dylemat. Jestem umówiona na jutro do gina priv, ale też dzisiaj z abonamentu w pracy z lux medu. I nie wiem co robić. Dwie wizyty pod rząd to przesada, ale do tego priv chcę chodzić, a ten dzisiaj pewnie dałby mi skierowanie na bad, za kt nie musiałabym płacić, czyli z 200-300 zł w kieszeni. . .
Co zrobić? Każdy pewnie będzie badał, robił usg itd

hej, ja dziś już po wizycie.
Rano się obudziłam i panika bo zaczęłam plamić na brązowo-właściwie to taki śluz ale było tego dużo.Byłam przerażona i szybko do lekarza.Czekałam na niego 1,5 godziny masakra. No i niby miałam krwiaka i dlatego. Z dzidzią ok serduszko pięknie biło. Mam się oszczędzać ale bez przesady i przyjść za miesiąc.Karty mi nie założyli choć mieli-co mnie martwi.Mam zapisany duphaston.Niby się troche uspokoiłam bo rano to tak sie trzesłam ze strachu ale i tak jestem pełna niepokoju.

Hej wszystkim :-)

Melduje e zyje :p jednego dnia jest kepiej jednego gorzej wiadomo ;-)

Basia przytulam i trzymam kciuki abys szybciutko zobaczyla dwie piekne kreseczki :-*

U mnie tez pogoda straszna leje niesamowicie do tego burze takie ze sie skupic nie mozna eh jesien pelna para.

no i jeszcze wam powiem, że to była moja 2 wizyta. Za 1 byłam prywatnie i się pytałam gina czy nie mam torbieli itd.odpowiedział, że wszystko idealnie. Ten dzisiaj natomiast stwierdził tego krwiaka i ze on już stary i nadżerkę. Jak wierzyć tym lekarzom.
Katka a czemu Tobie nie założyli karty?

Z ta karta ciązy to jest tak że jednak powinna być załozona do 10 tygodnia ciązy jak potwierdzi się prawidłową akcje serca.

A ja mam dylemat. Jestem umówiona na jutro do gina priv, ale też dzisiaj z abonamentu w pracy z lux medu. I nie wiem co robić. Dwie wizyty pod rząd to przesada, ale do tego priv chcę chodzić, a ten dzisiaj pewnie dałby mi skierowanie na bad, za kt nie musiałabym płacić, czyli z 200-300 zł w kieszeni. . .
Co zrobić? Każdy pewnie będzie badał, robił usg itd

Zawsze możesz odmówić USG dopochwowego i temu pierwszemu powiedzić żeby tylko sprawdził czy dziecko jest w macicy i tyle. Nikt ci nie karze nó rozkładac wtedy badanie będzie szybciutkie i mniej inwazyjen. A jutro już pozwolisz się normalnie zbadac u lekarza u którego chcesz ciąze prowadzić.
Temu piewrwszemu wmów że się boisz USG bo czytałaś że to może być szkodliwe i nie wyrażasz zgody. Toż to twój wybór. Ale dwa razy z żedu nie dała bym tam grzebać głowicą w tak krótkim czasie.

reklama
oj nie nadrobie was:)
ja mialam wczoraj wizyte i kwiatuszek ma 17,6 mm i 176 uderzen na minute i wszystko jest bardzo dobrze:) (tylko czasem ten brzuch mnie jeszcze pobolewa przez kilka sekund) i ide jutro na badania:) chodze do lekarza prywatnie co prawda ale dal mi skierowanie na nfz (oczywiscie dzis poszlam rano do szpitala do niego po nie)
no i po badaniach ide znow za tydzien do szpitala i tam mi zaloza karte ciazy:) a 6 pazdziernika mam prywatna wizyte i usg:)
jestem troche zdziwiona ze lekarz co 2 tygodnie mnie wola na wizyty...

Do góry