reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hejka. Niedziela pod znakiem leniwca nam minęła. Pogoda do duszy więc w domu przegniliśmy. Nawet pospaliśmy z Igim dwie godzinki ponad w ciągu dnia. Rekord mojego synia od dłuższego czasu.
Igi dziś kończy półtora roku, nie wiem kiedy ten czas tak szybko zleciał... Moja mała glizdeczka rośnie jak na drożdżach i coraz bardziej samodzielny się robi. Szkoda tylko,że jeść kanapek sam nie chce:(

Futrzaczku
super że imprezka udana:):) Gaduła gaduła ze mną jeszcze porządnie nie gadałaś dlatego takie krótkie rozmowy masz na koncie:p
My mamy wszystkie zęby oprócz piątek.

Jaipur no to wizyta w restauracji naprawdę całkiem przyjemna od razu z baletami na koncie:D:D

Milla witaj:) Co tam u Was, lepiej już troszkę???

Poziomka a na jak długo zostawiacie tu Gosię??? Biedna się nacierpi:( ale chyba dobrze,że z nerką teraz wyszło.

Bubbles no to poszaleliście na imprezce:) Widzieliśmy fotkę, super:) I faktycznie włoski pięknie Filipciowi urosły:):)

Persefona
mój Igi rok temu miał adidaski rozmiar 23:):) Wąskie były a Igi ma wysokie podbicie. Teraz mamy butki rozmiar 22, a na zimę musimy zakupić dopiero.

reklama
Czesc laseczki
ja jak zwykle pozno...

Z Polcia cos niedobrego sie dzieje... no taka placzliwa.... po kapieli cyrk zrobila, znowu sie przebudza z placzem, cos ja boli, ale co???? moze niepostrzezenie jakas 5 juz sie szykuje?... a moze ta ostatnia dwojka jeszcze wylazi - bo polowka na wierzchu dopiero...czy to to szczepienie? :-( moze nie powinam robic ospy z ta hexa k........... ale nie goraczkuje ..
Wczoraj juz spala ladnie, bylo ok, dzisiaj znowu jazda. Na maxa..

Jolus - hm przerwa taka sobie bo ospe po ok.6tyg trzeba powtorzyc :no: :(( ... Przede wszystkim jednak chcialam napisac najlepsze zyczonka dla Igusia! :*** Kochany starszaczek nasz :) to co robiliscie 18tke?? heheh
A z tymi kanapkami to sie tak nie martw, wiesz ile to sprzatania??! masakra.. Polka sama zajada rozne rzeczy, ale jest maly sajgon potem :D

Jaipur - to prawda - opowiesci z zycia Juniorka pisane przez mame sa git! :DD Lolo am am mniam ;))

Bubbles - jaka wspaniala imprezka! super! wyobraz sobie co by sie dzialo, jakby tak wszystkie majowczatka w niej jeszcze uczestniczyly ;DDD Buziaki dla solenizanta :***** BOHATER!!!!!

Futrzaczku - i u Was fajnie wszystko wyszlo :)) a jakie prezenty, jakie???:-p
Poziomki - oby juz bez przeszkod, wszystko wypalilo! Zdrowka dla Goski.

..a tak w ogole to gdzie sa nasze kolezanki??!! Matusia??, Aina kompletnie nas opuscila...:( , Żelka?, Marzena? mozna by dlugo wymieniac..... :/

Ostatnia edycja:
Witam się :-)
U nas od dwóch dni takie fajne ciepełko, mimo kataru <dwa tygodnie już trwa ten katarzysko ble:confused2:> spacerujemy ile wlezie. Przynajmniej humor jest na dworze. Zaczepiamy wszystkich spacerowiczów, a jak moja córcia widzi dzieci wręcz rzuca się na nich z uściskami i buziakami, niektóre dzieciaki odpowiadają Marti tym samym, a większość zwiewa gdzie pieprz rośnie:-D. Ewidentnie brak jej towarzystwa dzieciaków. A wszystkie moje majóweczki i majówczątka daleko mieszkają:-(.
Jedynie Haribo blisko mieszka, ale ostatnio nie pisze z nami.

Majeczko jak tam dzisiaj Polcia? Lepiej już? Współczuję złego spanka. Pewnie po szczepieniu tak się dzieje. Mam tylko nadzieję, że to nie choróbsko żadne:no:.
Joluś buziole wielkie dla Igusia naszego.
Futrzaczku super, że imprezka udana i tort wyszedł. Ważne, że jubilat kochany zadowolony.
Jaipur super, że wizyta w restauracji udała się, Juniorek jak zwykle rozwija się towarzysko. Dzisiaj chyba w domku odpoczywacie? Mam nadzieję, ze tak:tak:.
Bubbles super mi się czyta Twoje posty, takie wesołe radosne, świetnie, że imprezka udała się, nasz kochany Filipciu, jestem taka dumna z niego, nasz bohater słodki.
Poziomki zdrówka dla Gosi, współczuję Ci kochana przeżyć ostatnich dni, trzymam za Was kciuki za ten wyjazd i za zdrówko Gosi oczywiście.

Udanego dnia Wam życzę i zmykam do pracy.

hej laseczki,
jolek juniorek ostatnio wyznaje zasadę" kanapka masłem w piach" :-D tak więc wyobraź sobie..
maja zdrówka dla Pilci, wiesz u nas też jakieś budzenie z krzykiem strasznym...

brr zimno jakoś i wogle poniedziałek... ech..
wiecie co, stara już jestem i mam sklerozę- dzisiaj w pracy robiłam rano dochodzenie- który kubek na kawę jest mój:confused2: bo zapomniałam...:baffled: a pijam w nim prawie za każdym razem jak jestem

Hejka :-)

uff wiecie co Wam powiem zaczęłam ćwiczyć ! Nie ma bata - dam radę! ćwiczę z Ewą Chodakowską - super sprawa ale wycisk taki że szok - pot na panelach i ciało rozdygotane jak galaretka .. potem prysznic i pół godz dochodziłam do siebie aby normalnie się poczuć ...wstyd jak nic ale z każdym dniem musi być coraz lepiej!!! :)) od razu humorek dopisuje!

Maja- kotek przypomniałam sobie że wcześniej pytałaś o męża wypłatę z tych wojaży -powiem Ci że dobrze mu zapłacili i furtkę ma tam otwartą w razie co bo babeczka bardzo zawiedziona była że odchodzi ,a na urodzinki Szymcio głównie dostał ciuszki spodenki , bluzę ,bluzki- koszulki ,bokserki , kurteczkę( wczoraj w końcu udało się Nam kupić w smyku jestem mega z niej zadowolona! i nawet nie kosmicznie droga w 100zł od babci się zmieściliśmy a zawsze bałam się tam wchodzić - teraz będziemy tak zaglądać) , autko na radio , podróbkę lego ;-) malowanki i grę straż pożarną.
Jaipur- ha ha zaćmienie ! ;-):-D
Basiekk- fajnie że udany weekendzik! :* nom szkoda że mamy tak daleko ...
Joluś- ughhh słodziachne całuski dla glizdeczki :* a z sennością czasami tak jest jak dopadnie to nie ma zmiłuj trzeba się kimnąć :tak:

Hejka. Nerwa mam od rana strasznego. Po 7mej kurier mnie obudził,żeby oznajmić że będzie między 15-17tą. Z*****m i był przed 11tą. Przywiózł sprzęt z Netii do podłączenia, bo podpisałam z nimi umowę na TV i internet. Nerw mną szarpnął bo adres był źle podany, a już była z tym hopka i poprawiali. Potem dzwoni pan technik umówić się na podłączenie i okazało się że skoro adres zły to chyba nie może przyjechać musi wystąpić o nową kartę. A jak się okazało że Tv jest też do podłączenia a nie tylko internet no to wogóle szok bo na to to on zlecenia nie dostał. Dziewczyny czekam już prawie miesiąc na podłączenie i sobie jeszcze poczekam, a mieli być niby w ciągu 6 dni od tego jak pani dzwoniła,że umowa do nich dotarła!!!Od tych 6 dni minął jeszcze tydzień !!! Do tego koleś wklepał mi w umowę HBO którego nie zamawiałam mieli mi to wycofać, ktoś się miał ze mną kontaktować w tej sprawie, a dziś dostałam smsa z kodem do zarejestrowania się na stronie HBO w celu włączenia pakietu!!!!!!!!!!!!! Brak mi słów. Zaraz będę do nich dzwonić, ale najpierw muszę się uspokoić bo posypią się niecenzuralne słowa. Najchętniej zrezygnowałabym z ich usług zanim jeszcze zaczęłam tak naprawdę korzystać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A jeszcze M pisał,że nie wiadomo co z wypłatą dzisiaj!!:wściekła/y:

Futrzaczku a skąd masz ćwiczenia chodakowskiej, słyszałam,że wymiatają. Ja ostatnio ćwiczę z MEL B. To górę prezentów Szymcio zgarnął?:)

Maja 18tki nie wyprawialiśmy ale ciacho i kawka była po obiadku:) Lipa z tymi szczepieniami. Mam nadzieję,że dziś już lepiej, chociaż powiem Ci że mój Igi ostatnio maruda straszna i bez szczepienia.

Basiekk wesoło masz z Martysią:):) Lipa z tym katarem niestety :(

Jaipur to ile czasu Cię w pracy nie było że zapomniałaś który to Twój kubek???

Ostatnia edycja:
Witajcie kobietki,
jolek - a może przydałoby się ich wstrząsnąć...
futrzaczku - podziwiam samozaparcie z tymi ćwiczeniami. Ja zaczęłam (raz:sorry:) ćwiczenia na mięśnie brzucha i jak mnie zaczął kark boleć to szybko skończyłam:baffled:. w pracy tylko siedzę i do tej pory czuję kręgosłup szyjny, ech, ale może jakbym częściej ćwiczyła, to by takich "efektów" nie było...

Za to moja ZOchna wyma****e nogami w tył, nauczyła się od niani, bo ponoć ćwiczy. Niech nabiera dobrych nawyków od młodości:-) (choć u mnie w domu w dzieciństwie też ćwiczyliśmy, bo brat miał płaskostopie, a ćwiczyli wszyscy i nawyki nie pozostały:zawstydzona/y:)

aha, super, że imprezka pod każdym względem udana:tak:

więcej nie pamiętam:sorry:

Witam:)
Ja dzisiaj w domku bo moja mama jakaś słaba jest, chyba jakieś przeziębienie ja bierze. Leży od wczoraj w łóżku i strasznie się poci. Nie wiem jak jutro ale chyba raczej tez w domku jeszcze zostanę.
Po południu wybieramy sie na zakupy bo musimy kupić Oliwierkowi kurteczkę zimową. I jeszcze musze znowu zawieźć kółko od wózka do reklamacji bo już 3 raz łożysko jest do wymiany. Jestem taka zła na ten wózek, tyle kasy wydaliśmy a tu co chwile coś z tymi przednimi kółkami jest. Jak jest na gwarancji to ok ale jak mi sie skończy to co będę kurde musiała bulić.

Maja biedna Polcia, mam nadzieje, że szybko jej to przejdzie. My całe szczęście bezobjawowo przeszliśmy szczepienie.
Futrzaczku bravo samozaparcia w ćwiczeniach:)
Jolek to rzeczywiście kaszanę odstawiają, ja tez bym chyba ich tam zachlastała....

reklama
Jaipur i weź tu bądź ZEN od poniedziałku :-p A Ciebie to faktycznie skleroza wali :-D:-p

Alex a może tak mamcie do lekarza poślij co :tak: Jeszcze trochę i wózek w odstawkę pójdzie więc może bulić nie będzie trzeba:)

Lepi śmiesznie to musi wyglądać jak Zocha nogami macha i ćwiczy :-)

Do góry