reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Gdzie się wszystkie podziały???????

Witam się wieczorkiem.Sobota jak sobota..Od rana sprzątanko, obiadek a w międzyczasie maruda między nogami. Całe szczęście M w soboty szybciej do domu wraca bo bym sama nie wyrobiła! Dzień pogodowo zaczął się kiepsko,ale po południu pogoda się poprawiła i udało nam się wyjść na spacerek.

Maja niestety to szczepienie ponoć kiepsko wpływa na dzieci:( Całe szczęście teraz już dłuższa przerwa od szczepień:)

Karolq
myślałam,że wpadniesz opisać jak tam po disco:p

Futrzaczku Ty się dziś urodzinujesz...udanej imprezki:)

reklama
cześć laseczki,

u nas to co zwykle:-D dzisiaj postanowiliśmy juniorka socjalizować i zaprosiliśmy go na obiad do restauracji.Nawet nic nie zdemolował:-p zjadł tylko trochę cukru z cukiernicy:-D a jak misternie łowił ziarenka na palec, po jednym:-D

jolek jak się zrobi ciepło u Ciebie to Was odwiedzimy.Czyli pewnie w lipcu;-)
maja u nas też kiepsko było po szczepieniu Hexą, gorączka i dwie nocki jakies wymęczone.
Vi chomiki są fajne.Mają tylko jedną wade.Jak Cię upier*** w palec to będziesz wiedzieć jaką:-D.Świnki morskie za to nie mają takiej miękkiej sierści, ale mają za to anielską cierpliwość i lubią być noszone i przytulane. Oczywiście oba gatunki śmierdzą jak się ich nie myje co najmniej raz w miesiącu- tzn nie podmywa się im podwozia:-p Miałam dużo zwierząt przez całe dzieciństwo, nawet jak rodzice dawali mi chwilowy szlaban to chowałam myszki za szafą, tak więc non stop były zwierzaki. Dlatego na obecny etap wybrałam juniorkowi rybki.Potrafi je karmić( z asystą) i to wystarczy.

Ostatnia edycja:
Jaipur do lipca jeszcze tak daleko :(:(
A co tam kupiliście Juniorkowi nową rybkę?? My z Igim byliśmy dosyć niedawno w restauracji i się nie popisał...marudny, na normalnym krzesełku źle w dzieciowym jeszcze gorzej:dry: Dopiero jak jedzonko przyszło to się uspokoił.

jolek zamiast tej co wykorkowała kupiliśmy nową, bo nie dało rady inaczej- Oluś chodził następnego dnia po jej śnięciu do kuli i pytał się "Lolo gdzie? " "Lolo mniam mniam" i miał wyraźnie zafrasowaną minkę, że nie widac tam rybki..Teraz jest zadowolony, tylko dajemy mniej jedzenia, bo jest podejrzenie, że tamtej woda skwaśniała od zbyt dużej ilości żarcia i stąd padła.

jak załatwisz pogodę wczesniej to wpadniemy:-p

Co do wizyty w knajpie, to było spoko - najpierw zwiedził ją z tatą, ja zamówiłam jedzenie, wypiłam sobie herbatkę i jak już się znudziło oglądanie to wrócili.Akurat przyszły przystawki, więc młodzian zabrał się do jedzenia i było spoko.Jak zjadł to bawił się cukrem, albo siedział i kontemplował otoczenie.Potem wybiła okrągła godzina i zjawili się ludzie na imprezę, bo pół knajpy było pod rezerwacją.No wtedy to trochę dał popalić- bo gadał do nich, zaczepiał rechotał i krzyczał radośnie.Sama wiesz jak potrafią dzieciaki krzyknąć, aż szkło się trzęsie.A jak wychodziliśmy to zaczął się wieczór z muzyką na żywo, więc juniorek pogibał się na odchodnym,Ale nie chciał zawrzeć znajomości z panem muzykiem:-p

Ostatnia edycja:
Hej ciotki
Joluś-dzięki za przekazanie wieści-ja nie byłam w stanie:***
Tak jak już wiecie reka i noga złamana sporo siniaków i zadrapań. Z krwiaka który był na kolanie usunęli 2 strzykawki krwi. Jak by tego było mało okazało sie że jedna nerka jest niedorozwinięta i będzie trzeba w niedalekiej przyszłości ją usunąć.W poniedziałek będzie miała badanie polegające wpuszczeniu przez cewnik kontrastu i zrobienie rtg co pokarze czy nerka jest wogóle drożna. We wtorek powinna być w domu...
Cała sprawa znajdzie się w sądzie bo taki wypadek jest przestępstwem i mam nadzieje że polski system nas nie zawiedzie....
Do Danii lecimy 18 w czwartek,Gosia zostaje z babciami bo nie chce jej męczyć taką wyprawa w takim stanie. Nawet sie nie zmartwiła :confused: bo będzie z babciami i M starszą córką która mieszka 2 bloki dalej:)

Witajcie!

Poziomki, no to niefajne te Twoje wiesci. Choc z drugiej strony chyba dobrze, ze wykryto te wade nerki, bedzie mozna Gosie leczyc.
Trzymam kciuki z calej sily za pomyslnosc w sprawie Danii.

A my dopiero usypiamy dzieci. U nas byla dzis wielka impreza dla uczczenia zdrowka Filipka.
Bylo duzo gosci, a miedzy innymi nasza Stynka z rodzinka :)
Dziekujemy Kochane za pamiec!

Witajcie.
U nas pogoda się popsula.Słonce świeci,ale strasznie zimno, rano czasem M skrobie szybę od auta :/
Zaraz uciekam do koscioła. Wczoraj mnie naszło i robiłam babeczki z owocami pod serową pierzynką - pychaaaaaaa :)
Młodemu już czwórki powyłaziły,ale cały czas tam grzebie,więc nie wiem czy teraz trojki nie pójdą. W ogólę muszę mu jechac jutro po butki zimowe, bo Gabi już zaopatrzona :) Dostała jako wcześniejszy prezent urodzinowy od dziadków piękne kozaczki. A młodemu jutro może kupię,bo już ogladałam. A w ogóle jaki rozmiar butków nosząwasi chłopcy???? Bo mój ma adidaski 23, więc kozaczki będą 24 ! Tak mu noga szybko rośnie,że czasem nie nadążam
poziomki no nieciekawie,ale zawsze mogło być gorzej. Życzę powodzenia w Danii i zdrówka Gosi :*
Bubbles cieszę się,że impreza udana i nasz Fifi dzielny pokonał to badziewstwo!
Na razie tyle,milego dnia!

Hej kochane :-)

na wstępie chciałam wszystkim raz jeszcze podziękować za zaangażowanie w sprawie torcika a szczególnie Kamci - kochana biszkopt wyszedł rewelacyjnie ( jedynie co to tak urósł do góry że pękł mi po środku) masę zrobiłam chałwową i dżemem porzeczkowym , i drugie ciacho murzynek również z kremem od Kamci! Polecam pychotka! Imprezka udana , prezenty także więc cud miód!

Poziomki- ojj to się porobiło... ale dobrze że wykryli tą nerkę lepiej działać za w czasu... a jak to było z tym wypadkiem , możesz coś opowiedzieć ? liczę na to że w sądzie się nie zawiedziecie i będzie należyte zadośćuczynienie! jeśli chodzi o wyjazd to dobrze że go nie odwołujesz bo przecież Gosia zostanie się pod dobrą opieką.:-)
Jaipur- fajnie że jesteś ! :* brakuje mi Twoich postów - zawsze się uśmieję , masz fajny sposób pisania. Cieszę się że pierwsza wizyta do restauracji nie zakończyła się fiaskiem :)) i cieszę się z nowej rybki , fajnie że Prezes się nią tak opiekuję i wyraża zainteresowanie :tak::-)
Persefona- My nosimy butki 21-22 :) a co do zębuszków to My nadal poprzestaliśmy na dwójkach ? czy któreś majówczątko także ???
Joluś- hi hi gaduło :-p ja chyba maks to tak ponad godzinkę przez tek rozmawiałam :-p
Bubbles- ohhh wspaniała imprezka! wspaniałe jej MOTTO! :* kochany Filciu :*

reklama
Cześć laseczki,

poziomki jak widać we wszystkim jest jakiś plus. Dużo zdrówka dla poszkodowanej i spokojnego wyjazdu dla Was.
Bubbles
ale mieliście imprezkę, czuję, że było szałowo :))
persefona
juniorek kozaczki-śniegowce ma 23, teraz nosi 22 za kostkę.Dużo zależy też od firmy, bo mierzyłam mu jedne to wyszło, że 24 potrzebuje.
Futrzaczku smakowicie brzmi Twój torcik, super ,że imprezka się udała :*

ale piękna pogoda :-)))))))))))

Ostatnia edycja:
Do góry