reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Alex- super super , dzielny chłopczyk :)) i za cycusia buziak i za "grzeczne bycie z babcią " :*:*
Joluś- i dobrze dobrze , towarzystwo ważna rzecz :tak:

..... i zamiast ćwiczeń z babami był pilates i joga z mężem :-p:-D;-)

reklama
Futrzaczku, a gdzie Ty te płyty nabywasz?

Wieczór zakończony, wykolegowali mnie i grają już na 2 pady tylko :-(. A ja piecyka pilnuję, bo keks rośnie :-)

Dziewczyny jak mija sobota ? ;)
My sie chciałaysmy na sanki wybrac ale jednak odpuszczamy bo u nas -8 ;/

Mam do Was pytanie Wasze dzieci spia w dzien, bo moja mała ostatnio nie spi wogole, wstaje o 7 rano i idzie spac dopiero po 22 z placzem i jak sie z nia poloze ;/

23may, moja wstaje codziennie po 7 i niania ją kładzie potem pomiędzy 10 a 11, a jak jest w weekend w domu to wstajemy pomiędzy 8 a 9 i kładę ją ok 13. Zawsze chodzi spać o 20 lub 21 to już max. W dzień zasypia ładnie.

witam sobotni
23may mój bąk w dzień to śpi ze 3 godziny,w nocy to od 20-20.30 czasami nawet do 9 :-),ale spanko jako trzeci w łóżku :-) no i ten zajmujący najwięcej miejsca;-)
Się dzisiaj matka,czyli ja wybrała z dzieciakami na zakupy na handelek, najstarsza pociecha zadeklarowała że powiezie siostrę na sankach ku jej wielkiej radości,a ja małego do wózka.Suma sumarum skończyło się tak że matka pchała wózek i ciągła sanki z babolami na pokładzie:rofl: wszyscy co mnie mijali myśleli ze chyba oszalałam:-) ale co tam uroki macierzyństwa ;-)
Dobra kończę kawkę i robię jakiś mały klir w domu, bo jeszce obiecałam dziewczyną gókę i sanki:tak:

Paula, ja dziś podobnie, pod jedna pachą psa (bo jeszcze sam po schodach nie może) pod drugą Maję = 6 + 14 = 20 kg, dwie siatki z zakupami, a za mną Mati z łyżwami pod pachami i dwiema siatkami. Sąsiadka się śmiała skąd wracamy. A ja do domu mam 19 stopni w jednym ciągu i to bardzo strome.

Hej!
ja tak na szybko.
Maja, Jolek, Futrzaczku, Lepi, mamy to łóżeczko i naprawdę polecam bo jest bardzo stabilne. My wzięliśmy 160 cm długie, bo mamy mały pokój, ale są różne rozmiary i jak ktoś może sobie pozwolić na większe to na pewno na dłuuuugo starczy, bo jest naprawdę porządne. Jedyny minus to czas realizacji - ja czekałam w zasadzie miesiąc, ale facet sam robi te łóżka, a to był okres przedświąteczny i miał wtedy dużo zamówień i podobno dlatego.
Julek śpi w nim ładnie, jest dość mocno zabudowane, więc nie ma możliwości, że wypadnie podczas snu. Oczywiście jest za niskie, żeby w nim stawać na nóżki, ale nauczyliśmy młodego, że nie wolno i nie wstaje. Problem pojawia się tylko jak sie przebudzi w nocy, wtedy wie, że może wyjść i przychodzi do nas do pokoju:) Ale odprowadzamy go z powrotem i ładnie zasypia:)
Miłego weekendu babki!

23may, witaj!

Dziewczynki z syropem prosta sprawa: peczek rzodkiewke pokroci drobno i przesypac cukrem pudrem - tak podaja przepisy na internecie, ja dalam miod, a sadze, ze i cukier zwykly nie zaszkodzi.
Zrobilam znowu, bo dzisiaj obaj kaszla, choc juz bylo lepiej...

Tomek zabral mlodziez na wycieczke do Stonehenge, a ja z chlopakami w domku. Bylismy juz nad jeziorkiem pokarmic kaczki, bo u nas odwilz, swieci slonko i +8 stopni. Teraz Filu spi, Alu oglada film o dinozaurach, a ja szykuje obiad.
A wieczorem babska impreza u Karolci :)
Milego weekendu wszystkim!

reklama
Witam. Leniwy dzień dziś dla mnie . obudziliśmy się po 8mej ale że młody nie dał mi się wyciągnąć z łóżeczka to położyliśmy się jeszcze.My z M (bo wolne dziś miał) wstaliśmy przed 10tą a młodzież po 10tej. Futrzaczku u nas też od rana "joga" :-p;-) Po śniadanku ogarnęłam szybciorem chatkę a potem wskoczyłam pod kocyk i tak spędziłam całe popołudnie. Niestety przeziębienie się utrzymuje i zimno mi było. M zrobił obiad - pizze swojej roboty <wiem wiem dieta> a potem koktajl bananowy:)

Bubbles
udanego wieczorku i kaszlowi mówimy PRECZ!!

Styna szybkiej i bezproblemowej przeprowadzki życzę, czekamy tu na Ciebie:)

Matusia dałaś się wykolegować:p a gdzie keks dla nas?? Windę musisz sobie zamontować albo dźwig na te zakupy :)

Paula no to faktycznie nieźle musiałaś wyglądać z tym wózkiem i siatami :)

23may mój Igi śpi w dzień. Zazwyczaj jak wstajemy po 8mej to drzemkę ucina sobie koło południa około 1,5 godziny a wieczorkiem go kładziemy między 20a 21szą

Madzik dzięki za informację o łóżeczku, my na razie nie wymieniamy

Do góry