reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

U nas słoneczko schowało się...ale nadal upalnie...

Lenka dosypia w pozycji chwalmy pana:-D na kanapie....

Pierwszy długi spacerek w spacerówce zaliczony i udany...gugała cały czas z zachwytu...w końcu dziecko zobaczyło coś innego niż budę gondoli;-):-D

Co do pieluch to my nadal na 2 ale ostatnio w Lidlu widzialam jakies nowe...ultra cienkie tylko zaczynaja sie od 3 ciekawe co to za wynalazek za ok.40szt trzeba zapłacić 19,99 to chyba nie dużo...

Poli dobrze ze udalo sie wam uciec...ja chyba zapobiegawczo wrzucę folię do koszyka...bo teraz ta pogoda taka zmienna...

Domickw i my zaciskamy kciukaski za Was....wytrwałości...

reklama
domik - dla matki nie ma rzeczy niemozliwych i tego sie trzymaj! wysylam moc i trzymam kciuki za Was!

gnidka - hmmm czyli jak to jest zaraz przy pepku to nie mam sie co martwic? kochana dobrze ze o tym wspomnialas, bo u nas na szkole nic o tym nei mowili!:szok:

smoniczka - u nas podobnie dady 2 za male, dady 3 za duze, ale na tyle za duze ze ciasniej zapinam, ale nic nie wycieka na szczescie...wiec jedziemy na dadach 3.

wlasnie wrocilam ze spaceru i cudem uniknelam burzy i deszczobicia. kocham ta pogode! nawet burze i deszcze w takie lato mi nie straszne. niestety dogorywam katarowo, wiec sobie nie pooddycham cieplym letnim deszczem;-)

no dobra skoro chyba z ta szczelina jest ok, to od poniedzialku zaczynam skaleplowac z chodakowska bo mnie ten zwis damski wnerwia.niech tylko zostana same rozstepy to bedzie dobrze.

patrzac na "fejsbukowe" fotki stwierdzam ze mamy fajne dzieci!:-)

lece obiad podawac na stol rodzinny;-)

wszyscy mają szczelinę mam i ja:-D chociaż raczej trzeba płakać

Madzienka my bez foli sie nie ruszamy zawsze wożę w wózku... a z ta spacerówką to tez już myślałam nad wymianą z gondoli bo przecież świat jest taki ciekawy naokoło a ty mamo wszystko zasłaniasz!!! i ryk:no:

smoniczka
ja używam hagisy 3 troszkę duże ale jak się ciaśniej zapnie jest ok jeszcze nam nie wyciekło:))) a w biedronce teraz są w promocji i wychodzą chyba najtaniej jak się da bo po 0,41 zł nawet dada są droższe... a w dadzie nie pasuje mi ich zapach jakiś taki dziwny i śmierdzący

domikcw zdrówka i powodzenia!!! to szok co wyprawiają ... brak słów na cały ten system

wczoraj byłam u lekarza bo mały pokasłuje ale osłuchowo czysto chyba ma za dużo śliny i sobie nie radzi z połykaniem, i zgłosiłam ten płacz po szczepieniu ostatnim i się okazało że to powikłanie po krztuścu i teraz należy nam się bezpłatnie inna szczepionka bo szczepiłam standardowo bezpłatnymi więc jeśli jeszcze ktoś miał taki problem to warto zapytać

ogólnie to ciężko mi was podczytywać i pisać bo ciągle mały sie budzi jak siadam do kompa i ryczy

dzisiaj się dowiedziałam o radiu bajka dla dzieci na 87.8 w Warszawie nie wiem jak w innych miastach... ale bardzo fajny pomysł:-)

hello !!!!!

wy tu o chodakowskiej, skalpelach kilerach i innych a ja wrocilam od gina z pozowleniem robienia brzuszkow, polozylam sie na podlodze w celu sprawdzenia ile dam rade zrobic i .... i nie wstalam :-p hahaha taka prezes ma kondycje ! masakra kobiety co sie ze mna porobilo ;-)
cwiczcie, ja wam pokibicuje z boczku :tak::-p:-D

Madzienka jaka macie spacerowke ? poka poka :tak: my wciaz w gondoli ale malo miejsca nam juz zostalo na dlugosc :szok:

u nas masakra pogodowa jest tak parno ze masakraaaaaaaaaaaaa :angry:

Poli z Musteli jest na sloneczko krem, taka mini tubka mega wydajna i kosztuje ok 30 zl ;-) latwo sie smaruje, dla Cortinki taki kupowalam ;-)
to chyba ten
http://apteka.we-dwoje.pl/mustela_m...zliwych_miejsc_twarzy_15_ml,produkt,r473.html

Ostatnia edycja:
Gnidka mieszkanko mamy fajne, mniejsze od poprzedniego, ale podoba mi się :-) Przy przeprowadzce pozbyłam się paru rzeczy bo byśmy się nie pomiescili ale nawet mnie to cieszy :-) okolica w miarę, ale mieszkamy przy głównej ulicy i troszkę głośno, ale da się wytrzymać. Co do pracy to puki jestem na macierzyńskim to prace mam a później będę musiała pomyśleć o czymś nowym.

Domikcw aż słów brak na tych naszych lekarzy, z dwojga złego dobrze ze wiecie co i jak i możecie po mału zwalczać przeciwności. Trzymam mocno kciuki & & & będzie dobrze.

my po kolejnym spacerku w spacerówce....całe dwie godzinki Lenka gugała i chichotała...:-D:-D:-D
na dworze cudnie....nadal, burzy u nas brak...

Cortinka my kupilismy Maclarena Techno XT to spacerówka od 0 miesięcy...
dzięki za namiary na kremik...

ja wysmarowałam Lenkę dzisiaj Nivea krem na słonce...nawet nieźle się rozsmarowuje...napisane że od 3 miesiąca a my lada dzień kończymy 3 miesiączki...

Dreamus ja tez tak sadzę:-D:-Dsłodkie maluchy....fajnie jakby udało się kiedyś spotkać...

Czy zmieniamy klub orek na klub szczeliniastych lasek? :-) Ja mam na 2 palc, ale niestety na razie nie dostałam zgody nawet na zwykłe brzuszki. poza tym kondychy zero, więc ja, tak jak prezes, postoję z boku i Wam pokibicuję :)

Ja też zastanawiam się czy nie przesiąść się na spacerówkę, bo Kuba jak się budzi na spacerku to widzi tylko białe wnętrze i się denerwuje.

Poli ja kupiłam na słoneczko krem z Lirene dokładnie ten ERIS LIRENE SPF 50 KIDS Krem do twarzy 50ml - [Dr Irena Eris] - Apteka
Kubie odpowiada, super się rozsmarowuje i nie zostawia tłustej buźki :)

U nas tez piękna pogoda więc cały dzień spacerujemy, także wybaczcie, że nie jestem z Wami a bieżąco :)

Zaczęłam w końcu Was nadrabiać no i oczywiście nie zdążyła wszystkiego przeczytać. Mała wstała... Napiszę tylko:

Gnidka jesteś niesamowita, masz taką wielką wiedzę o ćwiczeniach i o wszystkim z nimi związanym. Wg Twojej instrukcji sprawdzałam tą szczelinę i nic nie wymacałam... Mam nadzieję, że dobrze sprawdziłam. Jednak i tak mam obawy czy nie za wcześnie u mnie na ćwiczenia, gdyż po ćwiczeniu skalpela czułam ciągnięcie z jednej strony blizny po cc.

Później dziewczyny jeszcze Was doczytam. :tak: Boże jak ja mam mało czasu na forum, nigdy nie mogę za Wami nadążyć. :baffled:

gnidka my już dawno nie kupujemy tych new baby :) nadal jedziemy na 3 ale z tych zielonych kartonów (baby dry chyba. sprawdzę...). na pewno nie kupuj pomarańczowych. młody ma jakieś 6kg i w trójeczkach poki co jest ok

Cortinka my kupilismy Maclarena Techno XT to spacerówka od 0 miesięcy...
nie ma czegoś takiego jak spacerówka od 0 miesięcy... tzn źle - jest bo producenci tak podają, ale każdy specjalista ci powie, że jak w taką spacerówkę się wsadzi noworodka to kręgosłup mu się rozwali. tak czy inaczej ludzie dają się na to naciągać.
aaa i nic do ciebie złego nie piszę bo ty już nie masz noworodka tylko bardziej stabilne dzieciątko ;)

ja myślę, że jeszcze w gondoli pojeździmy dopóki się mały mieści...

reklama
Dzieki laski, ale juz kupilam ten la roche..Moj Leos drapie sie niemilosiernie..nawet na glowce ma 3 glebokie zadrapania cudak maly..

A Wasze cudaki tez odwzajemniaja usmiechy?Moj tak robi, odkad skonczyl 2 miesiaxe, a wczoraj wyczytalam, ze dzieci robia tak w 4 miesiacu:p Nie wiem skad moje dziecko ma tyle sily..caly czas biegnie, kopie mnie, ciagnie mnie za wlosy i tylko do niego gadac glosno i wyraznie mama czy tata to sie cieszy i jezyczkiem mnie nasladuje;)
Ja trz jeszcze nie bede klasc Leosia w spacerowce..wg mniepowinien byc juz sztywny. Chociaz od tygodnia jest juz mega postep- maly juz nie chwieje glowki

Do góry