reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dzień dobry...u nas dzisiaj kolejny dzień upału więc ruszamy na spacerek spaceróweczka...ciekawe czy spodoba sie Lence....

Gnidka zasiałąs popłoch z tą szczeliną...dziwne że nikt o tym nie mówi....tzn. pewnie mówi ale nie ejst o tym głośno a przecież ile kobiet ćwiczy od razu po połogu nieświadomie...
Ty miałaś teraz tą szczelinę i ją zamknęłaś ćwiczeniami???

reklama
u mnie po wizycie nic ciekawego... mała ma napięcie i w nóżkach i w rączkach, jakiś przykurcz szyjki, bo głowkę preferuje obracac w lewą stronę:( główkę ładnie trzyma, ale bioderka latają a łapki sobie nie radzą równomiernie z dźwiganiem... wszystko to spowodowane jest jej niedotlenieniem przy porodzie.... pani doktor od razu zapytała jak długo miałam skurcze i czy były wahania tętna... ręce złożyła jak jej wszystko opowiedziałam. kazała dziękowac Bogu, że mała żyje...:( mamy zestaw cwiczeń. musimy się ostro wziąsc do pracy, żeby mała nie została do końca życia z tum defektem:( 4
a następny hit to, to, że dobrze, iż pojechalismy na IP. tam nam doktorka o tym napięciu powiedziała i ja to zglosiałam pediatrze. pierwsze to zbagatelizował, a potem kazał dla świętego spokoju sprawdzic i odroczył szczepienie. i chwała Bogu, bo neurolog powiedziała, że jakby papraki ja zaszczepili to by sie dopiero wtedy kapneli co dziecku jest... miałabym niepełnosprawne dzieciatko...:( mamy zrobic usg głowki a w szpitalu prywatnie termin dopiero na sierpień!!! a w okolicy nigdzie nie robią usg głowki... nie wiem co robic....

Dziewczyny ja was nie chcialam straszyć... nie denerwujcie sie na mnie... ta szczelina to normalna kolej rzeczy po ciąży tylko warto sobie tego nie pogłębić a zamknąć i już :)

Dreamuś - tak jak jest na wcześniejszym obrazku co Madzienka wstawiła. Nie od razu od pępka, ale troche wyżej. Może być że masz już zamkniętą i masz problem z głowy

Madzienka - ja zaczęłam ćwiczyć od 2 tygodnia po porodzie i w 6 tygodniu była już zamknięta. Te późniejsze ćwiczenia dopiero zaczęłam 2 tygodnie temu.

Martik, ja jade na tych pampersach z serii New Baby i 3 są do 7 kg, a mój Antoś dobija już pewnie do 6kg, chociaż 2 wciąż sa na niego dobre... chuda dupeczkę ma :p

Ostatnia edycja:
właśnie zamknęłam sobie szczelinę dwoma parówkami :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a tak wogóle to u mnie na szkole rodzenia mówili o tym i pokazywali jak sprawdzxac, i pokazywała babka na cięzarnej tuz przed porodem jak jej się mięsnie rozeszły. I mówiła o cwiczzeniach po porodzie. Ale wszystkiego to nie zapamietałam, poza tym zeby nie ćwiczyć brzuszków bo się brzuch rozejdzie :)

Gnidka sa dwa rodzaje 3, jedne sa 4-7kg a te drugie 4-9 midi baby dry- ale te zielone, nie pomaranczowe.
martuszka- dobre z tymi parowkami:-)

Ostatnia edycja:
Dobry!

Też wymacałam szczeline na grubość parówki (na szczęście tej cienkiej) ;))))

Wczoraj młodą usypiałam ponad godzinę, nie wiem czy to upał czy zęby...

Domikcw. Przesyłam pozytywne wibracje! Będzie to Was kosztowało dużo zdrowia i nerwów, ale jestem przekonana, że wyjdziecie na prostą!!!

Madzienka. U nas też pięknie, aż żyć się chce :)

Ostatnia edycja:
Burza:((( Na szczęście zdążyliśmy wrócić ze spaceru:tak:Było z 30 stopni:szok: Synuś był w szortach, t-shircie i skarpetusiach:tak:Wydałam fortunę na same duperele- kupiłam 2 rzeczy synkowi na przecenach w coccodrillo, byłam w lidlu, rossmannie, mięsnym i aptece. Koszyk pod wózkiem ledwo wytrzymał:baffled::-p Byłam w aptece po coś na komary, bo u nas plaga, ale nic nie mieli..No i chciałam coś innego na słoneczko- Ziaja dla nas jest beznadziejna..Leoś od niej dostaje strasznie suchej skóry. No i Pani poleciłam La Roche- niemal 60 zł:szok:

Poli ja też wczoraj wysmarowałam buziolka Madzi Ziajką i nie mogłam jej wieczorem domyć :baffled: na czole jej się wcale nie wchłonęło, nie wiem czy za dużo nałożyłam czy jak? W ogóle w tych kremach irytuje mnie to, że są gęste jak smoła:wściekła/y: nie sposób ich szybko rozsmarować na buzi.

Dziewczyny a których pieluch używacie, bo ja od wczoraj zaczęłam zakładać 3 z Pampersa, ale się okazało, że są przyduże na Madzię i kupalek wycieka bokiem
:baffled: kupiłam dzisiaj 3 Dada, ale też nie są idealne ech najgorsze, że 2 są za ciasne na nią i już sama nie wiem, może z jakiejś innej firmy 2 będą dobre? Ale kupować całą pakę, żeby sprawdzić czy się nadają to trochę ryzyko, że ich nie wykorzystamy. I bądź tu mądry :confused:

reklama
Do góry