reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

zrobiłam 'test' o którym pisała Gnidka i okazało się że mam taką szczelinę :( a ja od jakiegoś już czasu ostro cwiczyłam... brzuszki też robiłam... mam nadzieję że sobie nie pogorszyłam sprawy... :(
Gnidka jak długo ćwiczyłaś by zamknąć tą szczelinę? i dzięki za ćwiczenia!

reklama
Madzienka - dokładnie o to chodzi.

MegiPegi - mi to zajęło ok 4 tygodni

Tak patrze na te ćwiczenia i w zasadzie to pierwsze ćwiczenie to możecie sobie odpuścić, bo to bardziej ćwiczenie zaraz po porodzie, żeby przywrócić prawidłowe krążenie krwi.

Gnidko, nasz doradco..jestem w szoku, że można mieć taki rowek w brzuchu:szok:Ja mam na 1 palec..Brzuszków nie robiłam, jedynie ćwiczenia brzucha ze skalpela...Myślisz, że kogę robić je nadal??

Gnidus- dzieki:happy2:, i wlasnie dlatego powinnas prowadzic bloga i pisac tam takie rozne fajne rzeczy, bo sie znasz, a nie sie przejmowac jakas baba co sie miedzy wodke a zakaske wpiernicza, ze sie tak obrazowo wyraze:)))
A kiedy lecisz do PL? w czwartek 16go? To pomachaj mi z samolotu, ja pewnie na promie lub gdzies na trasie w Anglii bede z ta moja wesola gromadka;-) az sie boje pomyslec, jak ja te podroz przezyje:szok:

Martik - no 16go lecimy... najlepsze, że do Dublina autobus mamy o 3:45 rano :-D Będę Ci machac z Antkiem baaaaaardzo intensywnie :-)

Poli - nie wiem jak wyglądają te ćwiczenia, ale jeśli opierają sie one głownie o napinanie mięśni brzucha, to są ok. Chodzi tutaj o to, żeby nie wykonywać tych tradycyjnych brzuszków. Ćwiczenia mięśni brzucha sa bardzo ważne, więc nie należy z nich rezygnować.

A ze mnie żaden doradca. Piszę to co mnie samą interesowało i dowiadywałam się już za wczasu ;-)

Gnidka- o 3.45 dzizassss:szok: to wstac gdzies o drugiej musicie zeby sie wyszykowac. My wyruszamy z domu o 6.30 bo prom mamy o 8.20. ale ty sie przemeczysz 2,5 godzinki i bedziesz na miejscu a ja sie bede ciagnac 24 godziny hehe:) A to z Dublina lecicie, myslalam ze z Shannon.

Gosia, a na jakich Ty pampersach obecnie jesteś? Ja wciąż lecę 2, ale ostatnią paczkę i kupiłam teraz 3 w Valu dwa opakowania i po nich chyba będzie trzeba przejść na 4, no i do tych 3 to jest ta seria New Baby, a już od 4 to jest ich kilka rodzajów i zaczynają się od różnych przedziałów wagowych, no i się pogubiłam. Jest między innymi ta seria Active Baby i jeszcze jakaś, ale z tych AB to też te przedziały wagowe są różne i ilości pampersów w kartonie. Wiem, że jedne sa jakies bardziej chłonne. A jeszcze są te pomarańczowe Simply Dry, ale wiem, że ich nie polecałaś. Które te 4 wybrać? Oszaleć można, a akurat sa promocje i w Valu i w Tesco i tak stanęłam i patrzyłam sie jak krowa w namalowane wrota, i nie wiedziałam co wybrać i nie wzięłam nic :-p

Martik - z Shannon nic nie lata do Krakowa, tylko do Wrocławia, a to mi nie po drodze...
2,5h???
Kochana... autobus 3:45 - czas 3h
Na lotnisku czekać - 2h
Lot - 2,5-3h
Dojazd do domu 1,5-2h

Więc wcale nie tak kolorowo :p

Ostatnia edycja:
Gnidka dzieki:* u mnie szczeliny brak;))

Poli ja wczoraj poczytalam o tych cwicz. Chodakowskiej i ten skalpel jest na wysmuklenie i rzezbe miesni...ale nie spala tluszczyku...:( chyba go odloze i najpierw spale tluszcz a potem sie wyrzezbie:) podobno on tez rozbudowuje uda;/

Aga szacun za killera, jak dlamnie to nieosiagalne ... Jeszcze:)

witam się dziewczyny :) nie było mnie wczoraj bo mężuś miał urodziny o trochę roboty przy tym było :-) ale już jestem.... gnidkadzięki wielkie, sprawdzałam u siebie i mam taką szczelinę na 1 palec, ale ja na razie nie robiłam brzuszków bo mi lekarz nie pozwolił więc myślę, że jest ok...muszę tylko zacząć robić te ćwiczenia co poleciłaś :-) u nas Robercik coś maruda się stał ostatnio, w dzień to tylko na spacerze śpi a w nocy pobudka co 2-3 godziny...mój mąż stwierdził, że Robal chyba jest cyborgiem bo w dzień nie śpi, w nocy też i jak on to wytrzymuje...:-D

reklama
gnidka poczesałaś z tą szczeliną. a zaraz przy pępku się liczy (taki spadek)?czy tam się już mięśnie kończą? kurcze a ja sobie mel b gniotę w najlepsze:baffled:

Do góry