reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Cześć dziewczyny,
wpadłam się przywitać i poczytać trochę. Melduję, że po wczorajszym spacerze z psem i wózkiem jednocześnie jestem w jednym kawałku:-) Dodam jeszcze, że mój pies waży 50 kg (ja ważę tylko kilka kg więcej) i rzuca się na psy, koty i motory:tak: Dzisiaj zrobiliśmy powtórkę i jestem dumna z mojego zwierza, że tak ładnie się słuchał:-)

Moim skromnym zdaniem w killerze Chodakowskiej jest za dużo skakania, biegania..moje cycki tego nie lubią:-Ddlatego ćwiczę tylko wybrane fragmenty a kiedy mięśnie są już rozgrzane to przerzucam się na MelB. Bardziej do mnie przemawiają jej treningi..może też dlatego, że nie chcę schudnąć tylko chcę pozbyć się pozostałości po brzuchu i ujędrnić swoje sflaczałe ciało :happy2:
Co do "szczeliny" to już kiedyś czytałam o niej tutaj na forum, to bylo krótko po porodzie, sprawdziłam czy jest i rzeczywiście była. Teraz zanim zaczęłam się katować ćwiczeniami sprawdziłam i nie ma jej na szczęście.
domikcw, trzymam za Was kciuki:tak:
Madzienka, jakiej firmy te pampki z lidla? jakieś "lidlowskie"? my używamy 3 pampersa i fajnie się sprawdzają bo są cieniutkie ale jak są też jakieś ultra cienkie to chętnie wypróbuję;-)
dreamuś, mamy superfajne dzieci, ja na fotki fejsbukowe zawsze patrzę z bananem na pysku:happy2:
poli, Laura nie tylko odwzajemnia uśmiechy ale już głośno się śmieje, pierwszy raz zaśmiała się w zeszłym tygodniu jak mój tata robił do niej dziwne miny, rechotała się głośno i długo a przede wszystkim śmiesznie, wszyscy obecni przy tym wielkim wydarzeniu wzruszeni:-Di od tamtego czasu zaśmieje się tak kilka razy w ciągu dnia, nawet sama do siebie jak leży w łóżeczku:happy2:

My też jeszcze w gondoli jeździmy, dwa razy w tym tygodniu zapakowałam Laurusa w chustę i wybrałyśmy się na spacer, z zainteresowaniem rozglądała się po świecie i uśmiechała się do ludzi na ulicy. Było nam wygodnie w tej chuście ale trochę za gorąco jak dla mnie. Za drugim razem Laura oparła buzię o cyc i zasnęła zmęczona oglądaniem świata.

reklama
Hej.
Postaram się napisać coś więcej jak Młody da mi chwilę dla siebie.
Tymek już dobre 3tygodnie śmieje się na głos I cieszy do siebie w lustrze. A jak gada to się posikać można tak się przy tym męczy ;)

Noo mądre te nasz szkraby:)) My gondolę pewnie będziemy używać do jesieni i z tym nam dobrze:) A potem spacerówka z zestawu i heja:tak:Jak Leoś nie chce leżeć to go wyciągam na troszkę i już.

Dzień dobry u nas kolejny dzień upałów...

Mam pytanie do dziewczyn po cc, jakiego kremu/maści używacie na bliznę?

Aga brawo za wspólny spacerek z dzidzia i pieskiem

Miłego dnia

Hej!

Pogodę wczoraj pochwaliłam to mnie gradem nagrodziła ;)) Nos zatkany mam i głowa mi pęka, ale jeszcze da się żyć.

Dziewczyny jestem trochę zaniepokojona. Mała ślicznie podnosiła się na przedramionkach już dłuuugi czas, aż tu od trzech dni jakby całkiem zapomniała jak to było i uparcie robi za spadochroniarza. Nie wiem o co tu chodzi, nie pamiętam takich przejść ze starszymi, ale oczywiście jak to ja doszukuję się dziury w całym. Do tego ma takie guzki z tyłu głowy - powiększone węzły chłonne i niby może się to utrzymywać po chorobie (patrz ospa), ale z jednej strony zrobiły się jej aż dwa! Myślałam, że z kolejnym dzieckiem mniej będę panikować a tu guzik - mam wrażenie, że mi się nasiliło wręcz!

U nas Dady 3 zamiennie z Pampersami 3. Jak mi się w końcu uda dotrzeć, to zaopatrzę się w Carrefour w pieluchy Helen Harper's bodajże, bo fajne są i niedrogie (przetestowałam przy dziewczynkach). Chusteczki z Dady niestety odpadają, bo Kostka ma na nie uczulenie, a szkoda - tak mi się podobał ten lawendowy aromat.

Dzisiaj mamy się pojawić na chwilę w przedszkolu, bo dziewczynki chciałyby się pochwalić swoją siostrą. One są tak w nią wpatrzone, że czasami mam wrażenie, że ją zagłaszczą :) Tośka ostatnio przyszła i mówi mi, że musiała wyjść z pokoju, bo ją dzidziol całkiem zasłodzi :))))

Ostatnia edycja:
Madzienka, jakiej firmy te pampki z lidla? jakieś "lidlowskie"? my używamy 3 pampersa i fajnie się sprawdzają bo są cieniutkie ale jak są też jakieś ultra cienkie to chętnie wypróbuję;-)

Aga znalazłam ich opis i fotkę...
Dzieciowo mi! | Nowość z Lidla – ultracienkie pieluszki Toujours i grube rozczarowanie
ale opinia testującej średnia:sorry:
ale ja i tak spróbuję jak już dorośniemy do trójek....

Agisan pieluszki Helen Harper's z carrefoura??może dzisiaj albo jutro uda mi się tam zajrzeć, a jak cenowo one??
o te też obsmarowane
http://dzieciowo.pl/2011/03/pieluszki-helen-harper-dunska-tragedia.html

więc pewnie co dziecko i mama to opinia...

my miałysmy iśc na spacerek ale Lenka pokrzyżowała mi plany zasypiając na kanapie

Ostatnia edycja:
Agisan, spokojnie..Leoś też ma powiększone tam węzły..Pytałam o to pediatrę miesiąc temu- powiedział, że to po 1 szczepieniu i że to nie groźne..Też mnie tylko to zastanawia, że tak długo te guzki ma..Spytam znów przed szczepieniem..A co do tego podnoszenia- to może jej się zwyczajnie nie chce??:tak:

U nas dziś leje okropnie:(((

Madzieńka. Hahaha. Mi właśnie Happy i jeszcze Huggies przeciekały, że hej. Fakt faktem Używałam Helen jak dziewczynki były starsze, więc może być różnie. Ja je lubiłam właśnie za tę miękkość i ... cenę ;) Myślę, że je przetestuję na małej i tyle.

Poli. Dzięki! Zobaczymy co będzie dalej.

Ostatnia edycja:
Madzienka co do bliny po cc to ja używam tylko bio-oil i to chyba nie był do końca dobry pomysł bo chyba mi się bliznowiec zrobił :-( taka gruba ta blizna jest...teraz nie wiem co na tą wziąć? Może Contractubex? Tylko jego cena mnie przeraża... :-(

reklama
Ja przy pierwszej cc używałam Contracubex i bliznę miałam prawie niewidoczną, teraz też używam ale myślałam ze macie jakieś nowsze maści...:tak:
cena dość wysoka ale kupuj mniejszą tubkę bo na pewno wystarczy...

Do góry