reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Martunia- mojemu mlodemu tez okropnie sie ulewa, i przed wazeniem sie obawialam czy cos z tego jedzenia zostaje, a tu prosze 1 kg na plusie a jak tam u Was po wazeniu
Martik u nas też w 3 tyg przybrał 1 kg czyli prawidłowo:-) zastanawiam się, czy nie zagęścić mleka nutritonem ale na własną rękę nie chce eksperymentować a wizyte u pediatry mam dopiero 11 kwietnia. Kubie potrafi się ulać nawet po godzinie- próbowałam już różnych metod nosić przez godzine, układać na boku a i tak mu się ulewa niezależnie od pozycji. W nocy boje się jak zasypia, żeby się nie zachłysnął i o spacerach też narazie nie myśle:-( A może po prostu za dużo je i reszta musi mu się ulać- no kurka sama nie wiem i jestem bezradna:zawstydzona/y:

reklama
Ja uzywam smoczki firmy MAM, bo butelki tez mam tej firmy i malego da sie lepiej uspokoic, inne smoczki szybciej wypluwa ;-)

Tradzik nam tez juz zanika i blednie, tez nie chce zapeszac i mam nadzieje ze nie wroci. Mam tylko dylemat teraz- nawilzac mu dalej twarz kremem czy dac sobie juz z tym spokoj skoro zanika i tylko woda przemywac? :confused:

U nas tez zima zla, ale juz sie przyzwyczailam ;-)

Ja tez mam smoczek MAM bo tata taki znalazł, jest chyba najmniejszy (inne większe były cięższe i wypadały z buzi).

Mamy ulewaczy: a kładziecie dziecko na klinie? Moze to pomoże

Mamy ulewaczy: a kładziecie dziecko na klinie? Moze to pomoże
ja klade ale u na sto nic nie daje, wczoraj wieczorem moj ulewator tak sie zakrztusil ze powietrza zlapac nie mogl, masakra :confused: wsytarszylam sie bardzoooo ! :-(on zreszta tez, najgorsze jest to ze czasami mu chyba mleczko wraca i zaczyna kaszlec, lezki w oczach i blagalne spojrzenie RATUJ MNIE MAMO ;-)

Doszla chusta, wiec moja kluseczka juz opatulona spi mamie na klacie:-) a mama w tym czasie powiesila pranie, pozmywala naczynia i wstawila zupke:-)
Jak tylko sie obudzi to smigamy na spacerek, moze jakies sklepy odwiedze... tak mnie cos wiosennie naszlo na nowe buty:-D
Czy ktos wie co slychac u Orchidei, dawno cos tu nie pisala. A miala tyle przezyc z malutka, mam nadzieje ze wszystko u nich ok:-)
mojemu tez sie ulewa nawet 2 godz po jedzeniu, nie ma na to reguly... nawet kiedy siedzi(lezy) w hustawce z glowka sporo wyzej od reszty ciala:angry: i ja podaje mleko antykolkowe ktore jest troche gestsze od normalnego, ale slyszalam ze to nutri-cos tam dziala- kolezanka tym zageszczala i byla zadowolona z efektu, wiec moze warto sprobowac.

Byliśmy już u lekarza..Mały ma mocno czerwone gardło i bolące uszko:crazy::no:Ale jestem zła na siebie, że poszliśmy do tego kościoła jak było tak mroźno..Ucho nie ma zawiane (nawet bo jak, zawsze go przykrywam kocem całego)lecz przeszło z katarku na ucho i gardło. Mocno na bank go nie boli bo nie jest wcale marudny. A ten trądzik to jednak potówki..Nie wiem już jak go od nich uchronić..Aby się ich pozbyć mamy nie używac tlustych kremów, przecierać buźke kwasem bornym, octeniseptem i smarować kremem wysuszającym jak sudokrem..Leo został zważony- w tydzień przybraliśmy 300g

Nam też smok wypada ciągle- co mnie doprowadza do szału- nie raz mały budzi się przez niego. Co do klina, może i coś daje, bo w nocy nigdy małemu się nie ulewa..a w dzień potrafi zwymiotowac całe mleko ...

Ale synek mnie urządził- karmiłam wygłodniałego po lekarzu i jednocześnie szła megaaa kupka. Nagle czuję mokro na udach- małemu obsunęła się pieluszka (nie dziwię się, jak pediatra nim tak rzucał) i narobił mi na nogi:szok::szok::szok: Nie dość, że dżinsy moje do prania, to jak wyglądał jego pajac:-pktóry ściąga się przez głowę:szok:Ale jakoś udało się go zdjąć hihi

Ostatnia edycja:
poli zdrówka dla was!

z tymi uszami to prawda jest taka, że jak buda jest osłonięta i mu do środka nie wieje to nie zawieje. o wiele bardziej niebezpieczne jest szczelne zasłonięcie uszka, które jak nabierze wilgoci od ciepła pod czapeczką i w takim stanie będzie na chłodzie to dopiero się "rozchoruje". ja nie panikuje jak gdzieś leciutko czapeczka się zsunie i nie zasłaniam całkowicie małego.

Hej,
my cały czas walczymy z wysypką. Lewy policzek jest ładny ale prawy i broda wygląda okropnie. We wtorek mamy szczepienie więc chyba poczekam z tym do wtorku bo nie chce go ciągać w taką pogodę i gdzie tyle chorób do ośrodka. Skaza może byc tylko na jednym policzku??Porobiły mu się takie zaczerwienione place, wkoło ma takie czerwone a w środku jasne i bardzo suche. Nawilżam kilka razy dziennie kremem Oilatum ale nie widzę żadnej poprawy.
A ten Linomag można stosować gdyby okazało się że to skaza???

Ja na odparzenia stosuje Alantan plus u nas sprawdza się rewelacyjnie. Bepanten nam nie pomagał.

reklama
MegiPegi, to mój synuś jest lepszy z tym kikutem, bo odpadł nam wczoraj równo 6 tygodni po porodzie i też dopiero jak zaczęłam czyścić spirytusem, a już nawet położna mówiła, że jak nie odpadnie sam to trzeba będzie usuwać chirurgicznie:szok:

maruszka5, jak Feluś ma gulkę po szczepieniu, to rób okłady z łyżeczki sody rozpuszczonej w szklance ciepłej wody.

dreamuś, agaod, przyłączam się do Was w diecie bezmlecznej, bo kupki ostatnio zzieleniały, bywa w nich śluz i dwa razy była krew:no::no::no:,

Madzienka
jak możesz to podeślij instrukcję do kieszonki, bo chustę mam ale nie mam się gdzie nauczyć wiązać.

Poli0105 zdrówka dla Leosia i dla Ciebie.

U nas nie zapeszając, dwie ostatnie noce synuś spał po 7 godzin:-), przed spaniem ma długi czas aktywności, bo wczoraj nie spał 4 godziny, grzeczny nadal:tak::tak: ooooooooooo i już się budzi, na jedzonko, bo spał od 11.

Do góry