reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

martuszka na odparzenia to chyba sudokremem najlepiej? albo tym co uzywasz do pupci

czy jest na forum jakis miesieczny maluszek bez wysypki :cool2:? poszukiwany/poszukiwana:rofl2:

ja na wysypke tez przemywam przegotowana letnia woda, czasem smaruje kremem nawilzajacym jak skora jest sucha lub sudokremem jak czerwona. Sudocrem generalnie u mnie niezastapiony, cudokrem a nie sudocrem :-p A wysypka jesli to hormonalne to samo przejdzie- jak juz gosia pisala :tak:

reklama
Poli jesli to tradzik to nic nie musisz robicl, samp zniknie, choc ja wyprosilam masci bo jakos tak dziwnie bylo mi nic nie robic z tym:))

Agaod z tego co wiem to testy na alergie wykonuje sie po 3-4 roku zycia bo wczesniej sa niemoarodajne.

Maniek u nas tak jak u Poli ok 8-10 pieluszek, tych nr 1 zuzylam 3 opakowania z biedronki potem juz 2.
Ubranka nie polecam glownie kapturkow i wszelkich udziwnien typu zapiecie z tylu lub np. Na boku itp.
U nas zestaw idealny to body i pajac, teraz niestety body, kafatnik i spodenki. Wszystko tez zalezy od pory roku:)

Martunia my z Bialoleki jestesmy i tam tez ona przyjmuje:) polecam ja jesli ktos ma blisko bo pewnie z drugiego konca Wawy bym do niej nie jechala:))

Martuszka no papryczki jeszcze nie dla Nati choc sadzac po jej zadowoleniu pewnie by smakowaly;))

Co do szepien my ostatecznie zdecydowalismy sie na 5 w 1 i rota. Pneumo odkladamy bo juz za duzo tego by bylo:/

martuszka5 - ja miejsca pod szyjką smaruje po kąpieli oliwką, nie wiem czy już na powstałe odparzenia będzie dobre, może sudocrem :)
agaod - ja odradzam robienie testów w tak wczesnym etapie. U mnie w domu i wśród mojego rodzeństwa ciotecznego praktycznie wszyscy mieli skaze białkową wszystkim prócz mnie zeszła do ok 6 miesiący !!! Moj starszy brat miał ją np. tylko 3 tygodnie. Jedynie mi pozostało z nią żyć. Dodam że pierwsze testy miałam robione w wieku 3 lat. Głowa do gory może to tylko przejściowe.

czy jest na forum jakis miesieczny maluszek bez wysypki :cool2:? poszukiwany/poszukiwana:rofl2:

my, nie zapeszając....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dziewczyny a jakie chusty zamowiłyście, bo ja też się zastanawiam nad kupnem.

ja mam tkaną lenny lamb i jest super...w sobote bylismy na warsztatach chustowania i juz nam to niezle wychodzi a Lenka bardzo uspokaja sie w niej wiec polecam

my nadal walczymy z podetkanym noskiem, na szczescie inhalacje, woda morska i odciaganie pomogły...

a.m.g. oby było tak jak mówisz;-)będę modlić się o to żeby samo przeszło:sorry:
pokazujcie chusty...ja też chcę! :-)tyle tego na rynku że nie wiadomo co wybrać

Blekinge- no mi właśnie jakoś sudokrem (ogólnie bardzo lubiany i zachwalany) jakos nie bardzo podchodzi. Może głownie dlatego że bardzo cięzko mi to zmyć ;//
Posmarowałam raz sudokremem te fałdki na szyjce i wygrzebać go potem to był mega problem. Wałkowaly się suche kluski i nie mogłam ich wygrzebać, a mały tez nie może tak głowki do tylu długo odchylać, bo mam wrażenie że zrobię mu krzywdę. Poza tym strasznie się wiercił i płakał.
juz wolę cos tłustego posmarować.

reklama

Mój Kubuś :zawstydzona/y:

Bella my też zdecydowalismy się na szczepionki 5w1 i rotawirusy :tak:

Martuszka
na te fałdki polecam linomag, ale maść (zielony). Ma właściwości gojące i kojące. No i jest z lanoliną i wazeliną więc super się rozsmarowuje, ale też fajnie zmywa (nie to co sudocrem:confused2:)

Ja już po wizycie u ginki. Troszkę się podłamałam, ale przegryzę to i owo i na pewno będzie lepiej. Byle do przodu :tak:

Nie wytrzymam zaraz z bólu kości ogonowej :crazy:

Właśnie! Potrzebuję jakiś dobry przepis na ciacho! Najlepiej żeby się je szybko robiło. Ja już nie mam pomysłów na ciacha, a w niedzielę znowu gości mamy. Ratujcie matki polki!

Ostatnia edycja:
Do góry