reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

gnidka http://www.ehic.ie/
tam możesz złożyć aplikację online albo sobie ściągnąć formularz i dostarczyć u was do biura.
a suszarką się nie przejmuj bo to wiele osób stosuje

musimy od wczoraj małemu robić mleko ze 150ml... normalne to? taki mały i tyle wypija :D

reklama
No i Leoś ciut popłakuje przez te uszko:-:)baffled:..Ciekawe, co przyniesie noc..Ryczeć mi się chce, że on taki mały aż już dostał antybiotyk...Czuję się przez to fatalnie jako matka..Pisałyście o suszarce- ja nagrałam ją na telefon- nieraz całą noc mam to włączone i super uspokaja małego:tak:

Kaja- dużo zdrowia!!!

Gosiu- chyba normalne, bo ja tez juz robie 150, Szymon nie zawsze to wypije ale kilka razy musialam dorabiac bo 120 sie skonczylo a on glodny,wiec od wczoraj tez 150 u nas.
Co do jedzenia, to u mnie tragedia. Poniewaz maly na butli, to mama moze jesc wszystko, ale ze nie ma czasu zjesc porzadnie przy tym krzykaczu to w sumie zywi sie slodyczami bo jakis batonik wciagnac to najszybciej i szykowac nie trzeba... A dupa rosnie!!!-cytujac klasyka.
Ktos kto projektowal hustawke dla dzieci ktora mamy, musial sam byc rodzicem- oprocz kilku melodyjek, jest kilka dzwiekow nasladujacych miedzy innymi- wode, ptaszki i cos pomiedzy odkurzaczem a suszarka hehe

Ostatnia edycja:
Gosia norma w drugim siesiacu to 110-130 ale jak wiemy normy normami i tyle haha moja wiecej jadla w drugim siesiacu niz jak jest w trzecim:/Poli to przestan, wiadomo, ze to nie Twoja wina:* moja tez byla na antybiotyku i jak sie okazalo bez potrzeby wrrrrrrrr nie moglas temu zapobiec bo nie uchronimy naszych dzieci przed wszystkim, teraz wazne aby sie wyleczyl i dalej byl radosny:))Na bol moze mu czopek podaj z paracetamolem? A mial goraczke?

hej dziewczyny..nie mam czasu zbytnio Was nadrobić bo mały ma dni buntu ale melduje się, że żyje żebyście o mnie nie zapomniały...jutro postaram się nadrobić...a tymczasem dobranoc :-) no i zdrówka dla chorujących...

no cóż a imię już w urzędzie podane...jednak w domu ostatnio to nieformalne jest panujące:-)

właśnie się zastanawiałam ile ten mój cycoterrorysta wysiorbuje z tego cyca, bo wy 150 pissalyscie o mm?

jesli chodzi o suszarke na youtube - sprawdzane - nie działa :crazy:

no to spadam korzystam z chwili ciszy w domu i lece medytowac ander szałer....

Siemaneczko:-)
widzę, że u większości te same problemy:crazy: u nas oprócz kolek i płaczu bez cycka jest ok. Nie pije mleka i nie jem sera i dwa dni bez kolek zobaczymy co dalej. Moja córka robi kupki co pare dni, czytałam, że to normalne ale ona ma takie gęste, że tylko czopek glicerynowy pomaga. Płacze, jak nie ma cyca, cały czas i nic zrobić nie mogę:baffled: a smoczek jest ble.
Dużo zdróweczka dla wszystkich małych terrorystów:-)
czytam Was ale odpisuję jak chwila dopisze:-D paaaaaa

reklama
hej hej :-)
Moje dziecko pobiło dzisiaj rekord :szok: zjadło 60 ml mojego mleka potem jeszcze cyca dopchało 40ml mm potem znowu cyca i dopiero usnęło. Chyba ze 4 godz nie chciał spać. Oczy jak 5 zł i ani myślał spać.
Nie mam pojęcia jak to jest,że w jednym cycku mam wystarczająco pokarmu a drugi jakiś taki flak cały czas. Mimo,że przystawiam Tymcia do obu :confused: tego jednego muszę ruszyć laktatorem...ehh...

Widzę,że jakieś chorubska paskudne szaleją...trzymam kciuki za szybkie powroty do zdrowia.
My walczymy nadal z żółtaczką. Dzisiaj na poziomie 15 :dry: jak bym była z takim wynikiem w szpitalu to by Nas nie wypuścili...jak wychodziliśmy to było już 12 z kawałkiem :no:
I to cholerne GGTP. Norma do 60 a mały ma po 330-350 i mimo leku jakoś nie za bardzo chce spadać...kolejne 10 dni na lekach :baffled:
Wolała bym siebie leczyć niż jego :-(
Idę walczyć z dojarką ;-)

Do góry