reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Martuszka jesteś moim mistrzem z tym dialogiem:)))

Smoniczka moja mała zasypia ładnie, tzn. ok 18-19 (ostatnie karmienie przed snem) idziemy do sypialni tam ją karmię już przy lampce nocnej tylko, i odkładam do łóżeczka i pościeli w której nie śpi w dzień... czasem się wierci, i usypianie trwa od 5 min. do godziny hehe no chyba, że boli ją brzuszek wtedy niech się dzieje wola nieba bo nic nie pomaga:/

tak na nią nagadałam, że płacze a tu prezencik dla mamusi, po powrocie od pediatry powinna spać (jej pora) ale musiałam jej podać antybiotyk i się wybudziła, więc posadziłam ją w fotelik i zrezygnowana zawlokłam do kuchni, pewna, że już nic nie zrobię...a tu bum moja mała dzielnie przygotowała ze mną faszerowane papryczki wydając swoje "guu, aaa, giii, geee" hehe, potem się nakarmiłyśmy i śpi:))

po wizycie u pediatry okazało się, że dawka antybiotyku jest tak mała, że nie mogła pomóc ani zaszkodzić;/ gardło zdrowe a więc nie było zapalenia;/ ale kuracji nie wolno przerywać więc mamy brać do piątku, jak to powiedziała pani dr mała może to wypluć bo ta dawka to i tak jakby nic nie brała;/

co do alergii to skórka jest lekko szklana ale jeszcze za mało to na alergię i nie ma co małej męczyć tym paskudnym mleczkiem szczególnie, że smarowałam ją wysuszającą maścia. Kupki się poprawiają po probiotyku:)
mamy podawać biogaia do końca 3 miesiąca życia:)

dziewczyny na ile Wam to starcza? tego jest tylko 5ml!!

Super wieści mam dziś więc i humor ekstra:))

jeszcze wponiedziałek jak się dowiem, że rozwórka pomaga to juz mega hepi będę:))
nawet ją polubiłyśmy, uszyłyśmy jej ubranko tak aby nie obcierała nóżek Nati i jest klawo:))

Martuszka gdzie szczepisz małego i u kogo?
polecam Ci Dr Konopkę jest fajna i raczej młodsza więc i lepiej wyedukowana:))
do tego ma takie luźne podejście (ale nie mylić w olewczym) więc o wszystkim można z nią pogadać:))

reklama
Martik też wczoraj chustę zamówiłam, bo moja córcia lubi jak ją się na rękach nosi, mam nadzieję, że i chustę polubi. :tak: Uwielbiam ten jej wzrok, gdy ją noszę do odbicia, a ona z zainteresowaniem rozgląda się po pokoju.;-)
A i mam nadzieję, że z tą wysypką będzie tak jak Ty i martuszka mówicie, bo nie chcę by się okazało, że to skaza...

Bella ja stosuję BioGaie od 1 marca i mało co jej zostało... Wiec u mnie nawet na miesiąc nie starczy.

Mól synek obudził się po niemal 3 godz z jeszcze gorszą wysypką..Myślę, ze to trądzik niemowlęcy..Tylko czy coś z tym robić? Smarowanie Oilatum nic nie daje..No i biedak ma kaszel..Juz 3 razy od rana kaszlał:no:

Ja też planuje dziś zamówić chustę, chyba womar wybiorę:tak:

Witam dziewczyny. Podczytuje was już jakiś czas bo sama za niedługo zostanę mamą . Niestety jestem zielona w sprawach niemowlęcych i stąd moje pytanie do Was ile na dzień czy tydzień zużywacie pieluch, chusteczek( bo nie wiem jaki zapas szykować) ile powinnam mieć pieluch 1 czy może od razu 2. Ile tetrowych pieluszek tak do pielęgnacji. I jak z ubrankami co polecacie, kaftaniki i śpiochy czy może pajace czy boby i spodnie. Podzielcie się jeśli to nie kłopot swoimi doświadczeniami. Z góry dziękuję

hej
zacznę od wysypki. dzisiaj u nas oglądała to lekarka i powiedziała, że na żadną alergie to nie wygląda i są dwie opcje. pierwsza to się dziecko w ten sposób oczyszcza jeszcze po porodzie. druga to kwestia hormonalna - zwłaszcza u chłopców jeśli są karmione piersią. mogę przemywać przegotowaną wodą i smarować emolientem, a równie dobrze mogę nie robić nic i powinno po jakimś czasie zniknąć.

Nie nadążam za tym moim dzieckiem- ledwo zmienie pieluszke przed karmieniem a w trakcie jedzenia Kubuś robi sru i pieluszka cała:szok: Nie wiem czy się martwić, może tak reaguje na zmiane mleka i wprowadzenie wody między karmieniami- masakra.
Widze u Was też cały czas się coś dzieje- prościej by było mieć instrukcje obsługi do dziecka:cool2:
dzieci bardzo często robią kupki w czasie karmienia więc ja przed karmieniem nie przewijam tylko po ;-) taka ze mnie wyrodna matka hehe
Dostałam też dzisiaj Medical Card dla Antka :-D Gosia jak wyrabiasz Europejską kartę? Gdzie to trzeba pisać?
ja mc jeszcze nie dostałam buuu :eek: na europejską kartę ściągałam wniosek z neta i wysłałam do lokalnego health centre (u nas to Tralee). ale jak już masz mc to możesz wniosek w necie wypełnić.

martik nam form A podpisała GP, a Gardziarz wniosek i zdjęcia. nawet zdjęcie, którego się obawiałam przeszło bez problemu

Witam dziewczyny. Podczytuje was już jakiś czas bo sama za niedługo zostanę mamą . Niestety jestem zielona w sprawach niemowlęcych i stąd moje pytanie do Was ile na dzień czy tydzień zużywacie pieluch, chusteczek( bo nie wiem jaki zapas szykować) ile powinnam mieć pieluch 1 czy może od razu 2. Ile tetrowych pieluszek tak do pielęgnacji. I jak z ubrankami co polecacie, kaftaniki i śpiochy czy może pajace czy boby i spodnie. Podzielcie się jeśli to nie kłopot swoimi doświadczeniami. Z góry dziękuję

witaj:) my zużywamy ok 8 pieluch na dobę. Pampersy 1 używaliśmy ok 3 tygodnie. Z ubrań- odradzam rajtuzki, kaftaniki, ciuszki z kapturkami..Co do pieluch tetrowych- kup ich dużo...U nas w 3 dniu mąż leciał do sklepu aby dokupić, w sumie mamy ich z 20:)

dreamuś, podniosłaś mnie trochę na duchu..fajnie wiedzieć, że nie jestem z tym sama:tak:nie myśl tylko, że cieszę się, że was też skaza dotknęła...tylko razem tak raźniej;-) gdzieś tam wyczytałam że można zrobić jakieś testy, które pokażą na co dokładnie jest dziecko uczulone, jestem zielona w tym temacie ale jeśli coś takiego jest to chętnie skorzystam..muszę przewertować internet.

hej
dzieci bardzo często robią kupki w czasie karmienia więc ja przed karmieniem nie przewijam tylko po ;-) taka ze mnie wyrodna matka hehe
Ja zawsze zmieniałam pieluche przed bo Kubusiowi strasznie się ulewa i jak to robie teraz po to ulewanie jest jeszcze większe i dłużej musze go usypiać:wściekła/y: stane dziś z nim na wadze i zobaczyć czy przytył i czy mu w brzuszku coś w ogóle zostaje z tego jedzenia.
U nas wysypka jest na policzkac, przemywam często wodą i troszke bledną.
Bella super, że u Was poprawa oby z bioderkami też było ok coby Nati nie musiała dłużej w tym ustrojstwie chodzić a dr Konopka gdzie przyjmuje bo ja dopiero zczaiłam, że my z Wawy:-)

reklama
moja mała dzielnie przygotowała ze mną faszerowane papryczki wydając swoje "guu, aaa, giii, geee" hehe, potem się nakarmiłyśmy

ale te papryczki to chyba nie dla Natalki???:szok:
:-D:-D:-D

Bella- my wczoraj zaszczepilismy sie tu u tej Adamczyk 6w1, bo w medikawerze bardzo drogo. Ciagle mysle nad dodatkowymi, mam mega dylemat....Na razie tyko podstawowe zrobilismy.

Laski, Felusiowi trądzik juz zszedł, ale mam kolejny problemik: strasznie mu sie odparza pod brodą w trych faldkach. Całe czerwone. Kąpie go wieczorem i w dzien przynajmniej rano przemywam na wacikami z wodą
Ale tam wplywa mleczko, poci się, mały dostęp powietrza i sie odparza :((( Macie te ten problem? Czym pielęgnować?

Do góry