reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

patik, zmiana diety to podstawa, mówiła, że mam wykluczyć z diety wszystko co zawiera mleko i jaja kurze, buźkę smarować kremem emolium i kąpać w emolientach, dodatkowo na złagodzenie świądu poleciła nam krople fenistil. Wykąpałam ją w emolium, nasmarowałam kremem emolium i podałam kropelki, narazie śpi wiec może to działa...same krople działają w 30-60 min po podaniu. Chciałabym wierzyć, że to nie skaza, jednak wszystko na to wskazuje. W szpitalu do kolacji jadłam zupy mleczne, często do kolacji czy śniadania podawali twarogi i sery więc moja dieta przez te 10 dni była bogata w nabiał a zmiany na skórze Laury z dnia na dzień co raz większe.:-(

reklama
Agaod biedna Laurka :-( mój mąż ma do dzisiaj skazę białkową, ale już tylko na głowie, więc trzymam kciuki oby to jednak nie było to! Buziak dla maleńkiej ;*

Patik przygotuj tarczę na otwieranie pampersa! Może sie przydać :-D

Martuszka czemu masz dylemat ze szczepionkami? My idziemy za tydzień i już się boję tego płaczu :-(

Poli współczuję Leosiowego katarku. Ja tak jak część dziewczyn wkraplam po kropli soli fizjologicznej i odciągam.

Domikcw witamy weteranko!

a ja dzisiaj jadę na kontrolę do ginki! :szok: Jakoś tak się obawiam, ale nie bardzo wiem czego :-) Ot, takie jakieś zawirowania mam :-D

Gdzie Prezeska? :cool:

czołem kobitki. no ja nie rozumiem. u nas tez problem spania w dzien jak u martuszki.
w nocy spi mi tak ze budzi sie 2 razy na karmienie. w dzien jest jakis odlot.drze sie o cyca co godzine a zasypia tylko na 10 minut. nie trybie tego. i tak w dzien walcze zeby cyc byl minimum raz na 1,5 lub2 godziny. ale jestem zmordowana.

niestety u mnie z tym bialkiem to jest tez podejrzana sprawa. bo jak pilam mleko itp to maly mial zaparcia(chociaz mogla to byc wina czestego karmienia?)mam nadzieje ze szybko minie bo chce zjesc cos normalnego.

ta kaszka to faktycznie tradzik. takie pojawiam sie i znikam i fakt na spacerze prawie jej nie widac.

leceeeeeeeeeeeee

Witam po koszmarnej nocy- i nie chodzi tu o synka bo już 2 doby jest modelowo..Miałam gorączkę, okropnie mnie trzepało..Ból gardła od wczoraj mam tak niesamowity, że szkoda słów..Boję się Leosia zarazić cholera..Łykam rutinoscorbin i prenalan, oby przeszło...

agaod- my też walczymy z okropnymi potówkami, też zakupiliśmy wczoraj Oilatum do kąpieli..

Dopra czesc badrobilam to pisze co pamietam

Patik ja wczoraj wyczytalam, ze kupilam ziaja na ciemieniuche...i to nam super pomaga a koszt 7 zl. Tak mi sie wydaje ze pomaga:)i

Poli biedna Ty, to okropne musi byc, nie dosc ze trzeba byc na posterunku dla synoa to jeszcze ta goraczka:((

Agaod masakra u Was u nas tez ciagle cos wiec Was rozumiem:** my dzis idziemy zobaczyc jak gardlo i ostatecznie ustalic czy te kupki zielone to alergia, bo dzis sa juz lepsze:)

Edzia a moze maluszek ma cos w buzi? Wypija tyle aby zasycic glod bo to silniejsze niz bol:((

Qrka Laski Wasze maluszki tez takie domagajace sie uwagi jak nie spia? Moja mala jak nie spi to ciagle poplakuje jak tylko znikne jej z oczu, a jak jestem obok tez poplakuje, martwie sie aby jej nie rozpiescic a z drugiej strony nie wiem czy cos jej nie uwiera:((

No a reszte musze przeczytac jeszcze raz hehe bo nie wiem juz co u kogo:/

Witam :)

Moja akcja z dzisiejszego poranka.
Ze snu wyrywa mnie płacz dziecka nawołującego o poranną porcję mleczka.
Ja dalej nie obudzona, mówie do mojego M.:
-Nakarmisz JĄ?
-Ale to jest ON!
-A to nie jest dziewczynka?
-Nie, to jest nasz synek, Feluś.
-A w papierach też?

Moj M. śmiał się długo i głośno:-):-):-)

Nie nadążam za tym moim dzieckiem- ledwo zmienie pieluszke przed karmieniem a w trakcie jedzenia Kubuś robi sru i pieluszka cała:szok: Nie wiem czy się martwić, może tak reaguje na zmiane mleka i wprowadzenie wody między karmieniami- masakra.
Widze u Was też cały czas się coś dzieje- prościej by było mieć instrukcje obsługi do dziecka:cool2:

Martunia- ja nie zmieniam mleka ani wody i Felus tez robi srut :) Ledwo ciumknie mleczko, słysze jak mu idzie w brzuszku i zaraz siku i sraczka w gaciach :)

Eve-no mialam dylemat czym zaszczepic, czy brac dodatkowe. Wiele opinii na te same tematy i juz mi glowa parowała. Koniec konców i tak nie mam do konca na to wpływu....

Agisan zdrowka dla Was

Poli my psikamy disne mar i aspirator do tego:)

Martusia po tych preparatach mlekozastepczych kupki moga byc zielone i takie jak po mleku mamy a wiec czesciej i luzniejsze:)

Nadika u nas krostki wygladaly tak samo jak u dziewczyn, roznica miedzy skaza a tradzikiem tp glownie swiad bo tak wyglada to podobnie:/

reklama
To widzę większość walczy z roznymi wypryskami..Delikatne te nasze maluchy az nad to...Mój po nocy ma mega chrostek na stronie twarzy na której spał..Mój mały też kupkę robi niamal cały czas:p

Martuszka- dobra jesteś hihi

Do góry