reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

poli u mnie tak było między 16ta a 22gą. ale jak zasnął takspał do 2giej. teraz glonik wisi na meeeeeega wielkim cycu;)chyba te nasze dzieci mają jakieś godzinki.:confused:

a propos butelek. czy wy (i od kiedy) podajecie jakieś herbatki? bo ja karmię tylko cycem i wszyscy lekarze mówią żeby nie dopajać niczym dziecka. a ja mam czasem wrażenie że małemu chce się czasem pić a nie jeść????

co do chusty - dostałam 2 w spadku ale też nie wiem jak wiązać i boję się że wg jakiegoś instruktarzu w necie źle coś zrobię i będzie duży zonk.:baffled:

kurcze mam wrazenie ze moj maly od wczoraj ma dziwnie schrypniety glos jak placze czy steka.

reklama
Jestem wykończona, moje dziecko przeszło samo siebie..9 godzin bez snu dłuższego niż 20 min..zasnął ok 3...Nie wiem co mu było, bo bardzo płakał:((((((( Czy to ten obojczyk????

Bella Agood Poli współczuje Wam dziewczyny i przytulam.
Ja używam butelki aventu- ma sporą dziurke i Kuba się krztusi szczególnie jak chce mu podać wode czekam dziś na kuriera zamówiłam nuka, zobaczymy czy się sprawdzi.
Dziś w kupie zauważyłam śladowe ilości krwi na samym końcu wypróżniania- zastanawiam się co to- miałyście też coś takiego, wizyte u pediatry mam dopiero w środe i się martwie. Czekam na następną kupe- mam nadzieję, że już bez niespodzianki:-(

Ostatnia edycja:
dreamuś ja chusty używałam przy Mikołaju już, ale z nim to tylko na spacery bo to dziecko mogło tylko leżeć i w ogóle nie domagał się noszenia na rękach (sama go nosiłam bo chciałam) więc włożyłam go w chustę dopiero jakoś jak miał 2 miesiące. Julek by chciał być tylko na rękach, ale to taka kruszyna, że masakra :-D już sobie przypomniałam wiązania i dzisiaj się zachustujemy. zobaczymy jak zareaguje. ja przez to noszenie go mam zdecydowanie za mało czasu dla Mikiego. a tak to jeden będzie z mamą w chuście, a drugi obok i będę też mogła coś z nim zrobić :tak:

a propos butelek. czy wy (i od kiedy) podajecie jakieś herbatki? bo ja karmię tylko cycem i wszyscy lekarze mówią żeby nie dopajać niczym dziecka. a ja mam czasem wrażenie że małemu chce się czasem pić a nie jeść????
.
ja córce nic nie dawałam do picia a synowi dwa razy już dawałam herbatke koperkową na pierdziochy bo wydaje mi się że lepsze to niż jakieś leki :)

Kurcze znów kanaliki mi się pozatykały..To na bank od tego, że mały je nerwowo i łapczywie, odrywa się od piersi a ja ją muszę nieudolnie przez to przetrzymywać...:confused2::eek: Jestem załamana minioną noca, to był koszmar..w końcu Leoś zasnął mi na rękach ale musiałam z nim chodzić..Myślałam nawet by jechać na pogotowie, ale co oni poradzą??? Przy cycku się chwilami uspokajał, gorączki nie miał..I tylko ja mogłam go nosić, u męża aż się zanosił..

Po południu idziemy do 2 ortopedów, trzymajcie prosze kciuki!!!!

Dziewczyny a kąpiecie dzieciaki codziennie? Lekarz nam tego odradzał i mąż mi się uparł na mycie co 2 dni..A ja przekonana nie jestem, jak mały tak ulewa i te kupki rzadkie robi..

Hej!

Agaod. Współczuję Wam okropnie i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i domku.

Poli. U nas jest to samo. Mała prześpi odłożona ok 2h, a potem odkladana budzi sie po 5 min, albo od razu wrzask "nie odkładać!".

Dziś próbowałam wypróbować krople Bobotic, ale mała ich nie połknęła - wszystko wypłynęło z powrotem :(

I znowu stękanie się zaczyna...

poli współczuję Wam tych ostatnich przejść, mam nadzieję, że dzisiejsze wizyty dadzą pozytywne wieści a i kolejna noc będzie przespana, a te kanaliki... czemu one się tak często mogą zatykać? :/
co do kąpania, to my kąpiemy własnie co 2 dni... po pierwsze ze względu na to, że Mały nie lubi się kąpać, ba-nie lubi się rozbierać :/ a po drugie, na razie nie ma się czym zabrudzić czy nawet spocić ;) jak ma dni, że mu się często ulewało, to rankiem robię mu małą toaletę wacikami i ciepłą wodą ;)

dreamuś ja podaję mojemu Synkowi wodę z glukozą - tak zaleciła pediatra w związku z utrzymującą się żółtaczką, ale to tak raz-dwa razy dziennie, częściej jednak wisi na cycu ;) i tak się zastanawiam czy ta żółtaczka nie ma związku z moim karmieniem piersią :/ czytałam, że jak jest konflikt grup krwi to pokarmi matki może działać na dziecko tak, ze nie wypłukuje mu tej bill... :/

reklama
No właśnie tak jak Gosia pisze, wg mnie mycie codzienne to taka dobra rutyna..Jak nie kąpiemy to też myję " na sucho" ale jakoś nie przemawia do mnie..

Dzięki za słowa otuchy..boję sie tych dzisiejszych wizyt..No a w środe idziemy do neurologa..

Agaod- jak tam??
Na_cik- jak żółtaczka???

Do góry