reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
My narazie kąpiemy co 2 dni ale codziennie rano przemywam buźkę, oczka i uszka przegotowaną wodą. Ale też myślę żeby to zmienić jak mąż wróci i kąpać codziennie dla rutyny.

Gdzie zgłosić dziecko do ubezpieczenia, muszę zgłosić u pracodawcy czy mogę odrazu w ZUS-ie? Jakie potrzebuję dokumenty?

Cześć Babeczki!

My po intensywnym weekendzie - odprawialiśmy urodzinki Zosieńki - wczoraj skończyła 2 latka, ale że wszyscy goście przyjezdni to imprezę robiliśmy w sobotę. Na szczęście Jasiek dobrze zniósł obecność tylu osób, grzecznie spał i w dzień i w nocy, budząc się tylko na karmienie:-)

Co do kąpieli to my kąpiemy codziennie, choć właśnie w sobotę podarowałam sobie kąpiel bo jak zasnął to obudził się po 23 więc to nie było sensu. Umyłam go na przewijaku ciepłą wodą i wacikami.

Pisałyście o bólu pleców:crazy: i ja dołączam do klubu, czasami jak się schylę to mam trudności z podniesieniem, niedobrze:no:
W tej chwili nie podaję żadnych płynów, wcześniej Jasiek pił kilka razy herbatkę koperkową, ale niezbyt chętnie, a do tego ostatnia próba podania skończyła się zakrztuszeniem i na razie nie daję nic z butelki:no:
dreamuś podobno mleko mamy na początku zaspokaja pragnienie, przy dłuższym ssaniu głód, więc jak masz wrażenie że Kajtek chce się tylko napić, to przystaw go na krótko do piersi.
Agaod strasznie współczuję:-( dużo zdrówka dla Laury a dla Ciebie sił!!!
poli jestem w szoku że w szpitalu nie zauważyli złamanego obojczyka:szok: kciuki za dzisiejsze wizyty &&&& a nocka też nieciekawa, oby Leosiowi szybko przeszło co mu spać nie daje!!!
martuszka Ty chyba pytałaś o sposób podawania kropel - ja daje na smoczek te 5 kropelek
sylwia mąż zgłaszał Jaśka do ubezpieczenia w pracy, z tego co wiem to potrzebował pesel dziecka, i wypisywał jakieś oświadczenie.

Patik, dzięki! Nie pomyślalabym żeby dawać kropelki na smoczek, ale dobry patent.
Mój M. juz w aptece zakupił zakraplacz i strzykawkę.
Ale nie podawaliśmy jeszcze tych kropelek. Dałam trochę herbatki koperkowej.

Rozważałam tę rurkę, co ją tu Zanetka pokazywała. Ale mój M. kategorycznie się na rurkę nie zgadza. :eek:
ci faceci, pomyslał o rurce w pupie i od razu jakies opory.....Chociaż moze trochę racji ma....

Moj mały tez coraz mniej spi. w nocy ładnie, ale w dzień sie budzi. Godzina spania to max, czasami pól, ledwo zjadam cos w pospiechu.

Ale usypianie laktatorem dizała, więc się cieszę :)))

Kwasia- ale fajna ta chusta!

Hej:)

My po wizycie u ortopedy...jest bardzo zle bo bioderko jest zwichniete a nie podwichniete i ma ostatnia IV grupe...mala ma zalozony aparat i po 2 tyg. Usg czy kosc celuje w panewke...jak tak to super i czekaja nas ok 8 tyg. Noszenia a jak nie to gorzej bo wtedy szpital, wyciag i gips:( mala placze a ja z nia:((

Poli trzymam kciuki...

a co do reszty musze nadrobic:))

Ja na szczęście nie mam problemu i moja mała je z butelki. Dzięki czemu mogę ją zostawiać pod opieką babci.;-)

Poli ja kąpię Malwinkę codziennie, chcę, żeby wiedziała, że po kąpieli przychodzi czas na spanie. A ona uwielbia się kąpać, ani razu nie zapłakała w wannie, więc dlaczego mam jej odbierać tą przyjemność:-D Nam położna też odradzała kąpania codziennie, bo stwierdziła, że jak dziecko się nauczy to potem nie będzie chciało iść spać bez kąpieli.

sylwia my Malwinę zgłaszaliśmy do ubezpieczenia u mojego M. w pracy. Potrzebny był akt urodzenia.

Co do snu maluszków, Malwinka w nocy ostatnio bardzo ślicznie śpi, przesypiamy całe noce z przerwami na karmienie. W dzień coraz więcej czasu spędza na rozglądaniu się. No i właśnie się budzi.. Muszę lecieć:-)

Ostatnia edycja:
Hej, hej...
Ja mam bardzo dobry humor, bo moj dziec od 2 dni juz nie placze i nie ma kolek ani wzdec:happy::happy::happy:, zmienilismy mleko na antykolkowe i podaje nadal kropelki 4x dziennie i mam zupelnie inne dziecko. Teraz prezy sie 15 sekund przed zrobieniem "grubszej sprawy" a potem ida takie pierdy fajne i za chwile jest kupsko jak malowane. I tak jakby mniej sie ulewal po tym mleku, wiec jak na razie wszystko jest super:)
Gosiu- jedziemy samochodem, bo mamy psa i nie wyobrazam sobie zostawic go samego na prawie 3 tyg:) mam znajomych, ktorzy mowia ze lepiej jechac sam z 3 miesiecznym dzieckiem niz z rocznym, bo dzidziol prawie cala droge spi. Wiec mam nadzieje, ze Szymek przespi wiekszosc trasy, teraz zasypia jak tylko auto ruszy. Zamowilam tez specjalna gondole, ktora sie przypina do pasow i dziecko moze lezec podczas jazdy samochodem a nie siedzi w foteliku, wlasnie doszla i mysle ze bedzie ok.
Patik- najlepszego dla corci:-)
Agaod, Poli- wspolczuje dziewczynki, biedne te wasze malenstwa. Trzymam kciuki za jak najszybsze wyjscie ze szpitala malenkiej i za dzisiejsze badania Leosia- wszystko bedzie dobrze!!!
Bella- to ustrojstwo dla Natalki faktycznie wyglada przerazajaco, ale te 8 tyg zleci nawet nie wiadomo kiedy.
Ja tez coraz czesciej mysle o chuscie, bo Szymek przytulak okropny i ciagle na rekach by chcial siedziec, wiec zbyt duzo zrobic nie moge w domu. Nie wiem tylko czy moge tu kupic chuste, czy musze sprowadzic z PL, Gosiu- moze Ty cos wiesz na ten temat?
A tak z innej beczki to mam za oknem sniezyce normalnie- przez ostatnie 3 lata nie widzialam tu tyle sniegu co dzisiaj:szok::szok:

martuszka- ja podaje kropelki normalnie na lyzeczce, ale najpierw tylko przykladam do ust zeby maly poczul smak, pokrzywi sie przez 3 sekundy a potem ladnie polyka reszte jak juz wie co to jest

Ostatnia edycja:
Co do kapieli to my tak co dwa dni. Mala podpbnie jak Iza ma bardzo sucha skorke i takie mamy zalecenia.
U nas pomocne w odroznianiu nocy od dnia jest to, ze mala spi w lozeczku tylko w nocy a w dzien, wozek, fotelik lub turystyczne lozeczko i kocyki nie kolderka...a jak przychodzi 18-19 ide z nia na gore przygasze swiatlo i po karmieniu klade do lozeczka w posciel i wtedy tez ladnie przesypia noce budzac sie tylko na karmienie:)

reklama
Dziewczyny!
Zwalczyliśmy w miarę żółtaczkę(już nie musimy się naświetlać), poziom jest już w normie ale mały ma podwyższony poziom jakiegoś enzymu wątrobowego i nadal zostajemy w szpitalu.
Pediatra pytała się czy miałam robione badanie w kierunku cytomegalii. Naczytałam się o cytomegalii u noworodków i znowu panikuję.
MASAKRA!

Do góry