reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

poli to tak jak ja.
ale mnie coś brzuch boli :baffled: wyłaź młody w końcu bo matka na wykończeniu :-D

dreamuś masz w znajomych na fb siostrę mojej koleżanki z liceum :D tak przypadkiem sie tego dopatrzyłam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,
Nie wiem dlaczego dopiero teraz wpadłam na pomysł, żeby tu zajrzeć:baffled: Ale ze mnie parówa :)
Jestem w 39tc i 3 dniu i jak każda na tym etapie już chcę porodu :)
Jeeeeee...wiece, że się nie boję w ogóle, nic...nawet pragnę już przeżyć te wszystkie bóle :) Dzidziol mój mnie baaardzo mocno kopie, bardzo i stąd w sumie mój post. Czy również odczuwacie takie mocne i bolesne ruchy? W sumie ostatnio się zmartwiłam, że przez 3 dni dzidziol spał może jakieś 3h, ciągle się ruszał, ale tak baardzo gwałtownie i energicznie, że spać, siedzieć, chodzić się nie dało. Położna mnie upewniła, że to normalne i mam czekać....ale raz to nawet mi łzy poleciały, jak oberwałam w boczek i słyszałam nawet jak wody płodowe chlupły:no:
Czwarty raz podczas ciąży mam rwę kulszową i teraz jest ona o dziwo najsłabsza. Bardzo bolą mnie pachwiny, biodra i krzyże...już serio każdy ból i mały skurcz traktuję jako zapowiedź porodu :-D z uśmiechem i zegarkiem czekam na kolejny...no ale za wcześnie widocznie :cool:
Sączą mi się od miesiąca może wody płodowe i stąd drugie moje pytanie: czy również odczuwacie tą wydzielinę aż tak nieprzyjemną w zapachu? Jeżeli mogę do czegoś ten zapach porównać to takie stare skarpety :baffled: wkładki muszę zmieniać co pół godziny, tak mi ten zapach nie odpowiada...również pocę się bardzo szybko, godzine po prysznicu mam ochotę na kolejny...Ijeee ale się rozpisałam...za późno wpadłam na pomysł tego wątku...Może poród dzisiaj..hę..data 3 luty również mi się podoba.. STASIU wychodź!

poli jakiś dziwny ten ból. chwilami jak od ciężkiego brzucha (nie wiem jak to określić :baffled:), chwilami jak na okres, chwilami promieniuje do krzyża... ale takie to nijakie - jakieś takie chyba niebardzo skurczowe :baffled:

nocna zmiana czuwa :-D
Gosia - teraz to każdy ból odbierany jest jako zwiastun porodu;-)
Poli - nie goń tego Leosia bo Ci na złość zrobi:sorry2:
marta - dzisiaj właśnie zrobiłam tej herbatki koperkowej - wypił jakieś 40 ml, nie wiem na ile ona pomogła a na ile te moje masaże. Niedawno znowu karmiłam i zasnął, może nie będzie tak źle.

Znalazłam artykuł o wzdęciach Wzdęcia u noworodka | parenting.pl i z tego co wyczytałam to właśnie te łapczywe jedzenie i krztuszenie się maluszka ma duży wpływ na kłopoty brzuszkowe.

agaod - ja czekam aż sie rozpuszczą, nawet przy odbiorze wypisu ze szpitala, ordynator mówił o tych szwach, że nic nie trzeba z nimi robić.

edit Gosia - ja takie nijakie bóle miałam w zasadzie do 6 cm rozwarcia tyle że regularne bo co 3-4 min - jeden lekarz przyszedł na porodówkę i mi powiedział że ja nie urodzę, bo to nie poród tylko skurcze przepowiadające, a jednak urodzilam:-p

Ostatnia edycja:
gosia b no co Ty mówisz?????ale ten świat maciupki..ciekawe, która to?

co do bóli od wczoraj mam takie dość konkretniaki okresowe, ale co z tego że cholery tak nieregularne że nie ma co wychodzić z domu na IP. Jednak czuję, że luty to już ten miesiąc.

hej kolejna lutowa mamo.

Powiem Wam że nie ma jak grupa wsparcia w doli i niedoli;-) Jakoś tak raźniej w tym wyczekiwaniu. A niebawem dołączymy do tematu kropelek i herbatek ;-) no nie patik?

Gosiu, takie bóle też mam w niektóre dni:/
Monsimol i Stasiu- witamy:) Mój Leoś też bardzo ruchliwy, jakiś czas temu nawet pytałam gina czy tak ma być..Swego czasu kopniaki były bardzo bolesne, ale od kilku tygodni juz nie bolą, chyba że przycedzi matce w żebra;) A upławy? Muszę myć się 2 razy dziennie.

reklama
śpicie?????? gdzie moja nocna zmiana??:-D

tu matko moderatorko, tu jestem :-D leżę i myślę co lepsze zgaga czy niedowład prawej nogi ? Zawsze z wieczora miałam zgagę a dziś mam niedowład :szok: :-p

Monsimal witaj matko orko czy parowko, jak tam wolisz :-D czemu to tak późno wstepujesz w nasze orkowe szeregi :szok: ?

Do góry