reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

biłkabdg oj uparty ten Twój synek:tak: a mój Jasiek się pospieszył i został styczniowym chłopakiem;-)
agaod ja byłam szyta rozpuszczalnymi i nic ściągać nie muszę...ale może są różne rodzaje:sorry2: zadzwoń do położnej i dopytaj...

Jasiek ma kłopoty z brzuszkiem:-( Bączki nie chcą wychodzić i się męczy biedny! Przeżyliśmy kolejny napad, po masażu brzuszka odeszły gazy i zasnął.

reklama
patik u nas też brzuszek czasem męczy. Rozmawiałam dzisiaj o tym z położną bo myślałam że może mleczko ale powiedziała, że to jest normalne u takiego maluszka- bo taki bączek czy kupka to ciężka praca dla jego malutkiego brzuszka. Jeśli nie ma typowych kolek to nie trzeba się martwić. Nam pomaga herbatka z koperku. Myślałam o zmianie mleczka ale póki co nie kazała kombinować.

Nie było mnie od rana a tu takie wieści, Martuszka się rozpakowała:-)
Dziewczyny, ale ze mnie gapa:cool:była dzisiaj u mnie położna i miała zdjąć mi szwy, przyszła, kazała rozebrać małą, wypisała te wszystkie swoje papiery, pogadałyśmy jeszcze trochę i poszła sobie a ja na śmierć zapomniałam o tych nieszczęsnych szwach:cool2::cool2:i co ja biedna mam teraz począć? chodzić z nimi jeszcze 2 tygodnie? bo za 2 tygodnie następna wizyta położnej. Te szwy podobno są rozpuszczalne, może wie któraś z wcześniejszych doświadczeń jak długo będą się one rozpuszczały?
idę czytać co tam dzisiaj naskrobałyście

kasiadz ja się też nastawiam na picie oleju ale to tak za dwa tygodnie najwcześniej jak się do tego czasu nic nie rozkręci

no i witam nowe mamuśki, rozgośćcie się tu u nas :-)

mi lekarz powiedział dzisiaj że mogłabym juz urodzić, więc chyba trzeba sie zabrać za to picie:)

Dobry wieczór!

Przede wszystkim gratulacje dla martuszki! Ładną datę sobie wybrał Twój synek :) I zazdroszczę, że już masz ciążę za sobą i możesz tulić skarba :)
I witam wszystkie mamy lutowe i styczniowo-lutowe :))

Ja jestem dziś po wizycie, ale o tym napiszę w odpowiednim wątku.

Jeśli chodzi o żywienie starszych łobuzów to u nas jest dramat od dawna. Jest dosłownie kilka rzeczy, które Szymon je, do innych nie jesteśmy w stanie go przekonać... Z owoców tylko banany. Warzyw praktycznie wcale (pomijając marchewkę w zupie i - o dziwo! - szpinak, ale tylko w naleśnikach :)). Najchętniej jadłby kotlety drobiowe albo paluszki rybne z ziemniakami i nic więcej. Bywają dni, że w ogóle odmawia jedzenia jakiegokolwiek, a ja sobie zupełnie z tym nie radzę...

Trzymajcie się wszystkie :) Czekam na postępy w rozpakowywaniu ^^

Marta, u nas położna była na drugi dzień po wypisie, dzisiaj i przyjdzie jeszcze raz za 2 tygodnie, mówiła, że musi jeszcze przyjść przed ukończeniem przez malutką 1 miesiąca. Myślisz, że mogłabym też podawac małej tą herbatkę na brzuszek? położna mówiła, żeby niczym nie dopajać skoro tak dobrze idzie nam karmienie z cyca ale taka herbatka doraźnie..hmmm sama nie wiem.ale wydaje mi się, że zdrowsza herbatka niż espumisan
kasiadz, pytałam lekarza podczas szycia i mówił, że te szwy są rozpuszczalne tylko długo się rozpuszczają i ma mi je połozna zdjąć, rozmawiałam z kuzynką, która czekała aż się rozpuszczą i mówiła, że na pewno ponad miesiąc czekała
patik, będziesz czekała aż się rozpuszczą?
również witam nowe mamuśki styczniowo-lutowe:-)

ojaaaaaaaaa Martuszka tak nas wziąć z zaskoczenia:confused: Gratulacje wielkie :-)

widzę nowe mamuśki (witajcie), ale lutowych maluszków wciąż brak. Która dzisiaj się szykuje?

mamusie starszaków my już problem niejedzenia mamy za sobą, teraz tylko problem jest z czymś czego nie lubi np. rosół, ale deserki, owoce, inne zupki zjada chętnie. A za serek to chyba dałby się pokroić :-p ale łatwo nie było, przez rok czasu jadł obiad tylko przy WALL-E i jak nie było filmu to papy osiołek nie otworzył :baffled: a teraz mu się odmieniło i siada, zjada i odchodzi :tak: ale jak nie chce to nie je, ale wie, że posiłki są o wyznaczonych godzinach i nie dostaje nic pomiędzy. A podobno jeszcze soki źle wpływają na apetyt dziecka, dlatego Dawid od małego nauczony pić wodę :-)

Gosia, ja czuwam ale nie dlatego, że nie moge spać ale nadrabiam zaległości internetowe jak malutka śpi :-)

reklama
Do góry