reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

no mi też się wydawało, że dużo, ale że się nie znam to pomyślałam, że widocznie tak musi być
położna w szkole rodzenia u nas się śmiała, że niektórzy przyjeżdżają na izbę z 2 walizkami, więc ja żeby nie było biorę tylko 1 dla małej,a dla siebie torbę :-)

a w ogóle to do czego te pieluszki tetrowe?

reklama
piszecie o tych twardnieniach, ale ja tez nie potrafię odróżnic. Nie czuję żadnych skurczy. A brzuch cały czas jak kamień napięty.

Martunia- trzymaj się dzielnie!

Muszę koniecznie po świętach spakowac torbę i kupic brakujące rzeczy....

Strasznie mnie boli ta okolica biodra-pośladka!!!!!!!!!!!!!!!! Chodzić nie mogę!!!!!!!!!!!!!!!!:-:)-:)-:)-(

Martunia trzymaj się dzielnie, kciukasy zaciśniete &&&& niech maluch nie straszy i posiedzi jeszcze w brzuszku, dobrze że pojechałaś sprawdzić co jest grane...
Madziku doczekasz się doczekasz, nawet się nie zorientujesz jak zacznie i Ciebie boleć:-p eh Ci mężczyźni:sorry: dobrze że emek w końcu uległ:tak:

bylam u Bozi i pomodlilam sie za te nasze lutowe osiolki coby siedzialy grzecznie min do 36 tc kazdy bez wyjatku !
kuzwa jakie te lawki w kosciele nie wygodne na koniec mszy to juz poldupkiem na brzegu siedzialam :eek:

Madzka ty skurcze kobieto mialas ? :szok: wez sie nie wkrecaj w kolejke, gdzie sa moderatorkiiii :wściekła/y::no::szok::-D

Kasiulec dasz rade ! ja tez pedagogike meczylam i wymeczylam ;-) mowie ci szkoda roku :-) dasz rade a jak nie dasz wtedy wezmiesz dziekanke :-) urodzilam Maje 16 wrzesnia a 3 pazdziernika rok akademicki zaczynalam ze wszystkimi, wykladowcy tez ludzie mysle ze jak bedzie trzeba pojda ci na reke ;-)

brzuch mam jak kamien ide na lezing ! maly tak mi tylek wypych swoj po prawej ze zaraz oszaleje :eek: w kosciele tez swirowal jak zjadlam pol paczki gum mamba to dostal czkawki i sie wyluzowal :-p:-D

dzisiaj skurcze mam co 20 min niektóre lekko bolesne:-( a jutro super mąż od rana w pracy ja sama z Julką do po 17 już widze moje leżenie chyba rano spakuje torbeę i będę najwyżej z Julką jechać na porodówkę:sorry: teściowie mieli Julę zabrac na 3dni ale teść się rozchorował ale teściowa zamiast dużo mówić i obdzwaniać rodzine że muszę leżeć i potrzebuję pomocy mogła by wsiąść tramwaj i trochę pomóc mi w dzięń czy wziąść Julkę na spacer:-( Jula dzisiaj mało mnie nie wkończyła mąż poszedł na hobbita a ona szalała jak nie tłukła bombki z choinki to pić to bawić się to co innego a jak spróbowałam się położyć jak z zaskoczenia siadła mi na brzuchu to myślałam że Franek wyskoczy:szok: więc jutro bedzie ciekawy dzień gorzej że powinniśmy w tym tygodniu podpisać umowę w banku na kredyt mieszkaniowy tylko czy zdążę?

Cortina ma racje-prosimy zachowywac sie nalezycie i rodzic po koleji:-p Ja tam zadnych skurczow nie mam poki co, tfu tfu:sorry2:Podziwiam Cie babo za ten kosciol, ja nawet w Swieta nie poszlam:zawstydzona/y:nie czuje sie na silach:-(

PATI Hania mnie rozwalila hahha :-D dzieci to maja pomysly, mnie ratuje blizna po cc gay Maja pyta o porod ;-)

MADZIQ maszyny ze slodyczami w szpitalu nie ma ? U mnie na patologi byla taka ze slodyczami I taka co dawala kakao :-D juz pomine fakt ze biegalysmy na zakupy do biedronki I zamawialysmy pizze na oddzial :-D

KAJA no wez sie nie wyglupiaj :eek: Franek spokoj tam ! No I znowu pytam gdzie wladza tego watku ????? Porzadek trzeba tu zrobic :eek:

Co do ilości pieluch w szpitalu św.Zofii to tam jest taka praktyka,ze trzy pieluchy idą na sam poród. One po urodzeniu jak dziecko jest położone to tymi pieluchami ogrzanymi przez tatę pod koszulką na brzuchu przykrywają malucha i tak 3 pieluchy od razu brudne(chodziłam na SR do położnej z Zośki).

Idę oglądać film z mężem i leżeć bo i ja już dzisiaj na no-spie ze skurczami :-(

reklama
PoLI ja w swieta tez nie bylam :zawstydzona/y: dzis mnie tchnelo, pomalowalam sie, wyprasowalam I postanowilam skoczyc na wieczorna msze, az mi lepiei sie zrobilo bo od kilku dni jak larwa zylam dres, zero makijazu , zero checi do oddychania ;-)

Lece spac :-) dobranoc oreczki !

Do góry