reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Ja dzisiaj przespałam noc, obudziłam się tylko przed 5, ale w miarę szybko udało mi się zasnąć. Byłam u lekarza z katarem, dostałam antybiotyk, ale jeszcze się wstrzymam, bo dziś wydaje mi się, że jest lepiej.

Byłam dzisiaj oglądać łóżeczka i wózki i nadal nie wiem co wybrać, a wszędzie mówią, że 2 tygodnie trzeba czekać! Aaaaaaaaa, nie zdążę!!!!!!!!!!!

ja też się zastanawiam co z wózkiem, czy kupować takie dla 2 czy się męczyć z jednym i kupić zwykłą spacerówkę, ahhh

a ja wczoraj wyprałam ciuszki, pieluchy i beciki, a dziś wszystko wyprasowałam :szok: na siedząco oczywiście, ale dałam radę. zostały mi jeszcze kocyki, ale tu już zaczekam na określenie płci :-p

a ma któraś z Was w ogóle jakąś "listę" rzeczy potrzebnych maluszkowi? boję się, że w moim roztargnieniu zapomnę o czymś... macie listę rzeczy do szpitala?
kurczę już zapomniałam co mi przy Dawidzie było potrzebne, wtedy miałam więcej czasu i byłam przygotowana dużo wcześniej

co do wózków to mam dwa - różowy i zielony (gondole+spacerówki) i znowu nie mogę się określić przez płeć - ależ mnie to irytuje :crazy:

ledwo zyje w swieta mnie rozlozylo katar gardlo kaszel ze mnie w srodku mnie piecze i boli i plecy tez bola skurcze sie nasilily i chyba przecholowam z robota brzuch opadl calkiem jak do porodu :-( nospa 3 razy po 2 tabletki i tak samo magnez i lezenie

a powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym liczeniem, bo zgłupiałam: jak klikam w necie "który tydzień" i wpisuję dzień ostatniej miesiączki to mi wyskakuje 32 tydzień, a na suwaczku na bb to 31 tc. to więc w którym jestem? wam też wychodzi ta różnica?

drugie pytanie: termin porodu podają z ostatniej miesiączki, a niektóre kalkulatory biorą pod uwagę jeszcze co ile była @ i wtedy mi się termin przesuwa... jak to liczyć? wiem, że błahostka, ale mnie irytuje jak czegoś nie wiem na pewno :crazy::-p

Kaja.m odpoczywaj ile się da i zaciskaj mocno nogi :tak:

Madziku
mnie ten temat bardzo interesował na początku ciąży. W końcu dałam sobie spokój i trzymam się tego co mi gin wpisuje w kartę ciąży. Te suwaczki to każdy inaczej wylicza.

ale mam nerwa..padam z nog ,ale spac nie idzie bo czuje sie okropnie:no:wszystko swedzi, duszno i slabo a synek bolesnie szaleje az ciagnie w kroczu:dry:Jutro maz o dziwo w domu, wiec chcemy skoczyc odebrac wozek-ale czy dam rade jechacp o tych dziurach pol godziny..
Madziku, mnie tez draznia te niejasnosci z liczeniem tygodni ciazy, ale juz nie dociekam..Moj gin tez mi dziwnie w karte wpisuje, raz dokladnie, raz przelom tygodni, raz do tylu:confused: mimo, ze zawsze jestem u niego w danym tygodniu i 0dni..

reklama
Madziku bo suwaczek pokazuje Ci tydzień który masz skończony a te kalkulatory który zaczęłaś. Oba pokazują poprawnie np. jeżeli kalkulator pokazuje, że jesteś w 32 tygodniu to znaczy(w Twoim przypadku), że masz za sobą (czyli skończyłaś) 31 tygodni i 1 dzień a co za tym idzie właśnie weszłaś w 32 tydzień. Mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi ;)

a co do terminu porodu z ostatniej miesiączki to też się może przesunąć bo te ogólne kalkulatory przyjmują, że @ była co 28 dni inne mają opcję wpisania innej ilości dni (bo przecież nie każda ma idealnie regularne @ i nie zawsze cykl trwa 28 dni) a wtedy się to może zmienić...

Do góry