reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

reklama
Ja dzisiaj przespałam noc, obudziłam się tylko przed 5, ale w miarę szybko udało mi się zasnąć. Byłam u lekarza z katarem, dostałam antybiotyk, ale jeszcze się wstrzymam, bo dziś wydaje mi się, że jest lepiej.

Byłam dzisiaj oglądać łóżeczka i wózki i nadal nie wiem co wybrać, a wszędzie mówią, że 2 tygodnie trzeba czekać! Aaaaaaaaa, nie zdążę!!!!!!!!!!!

ja też się zastanawiam co z wózkiem, czy kupować takie dla 2 czy się męczyć z jednym i kupić zwykłą spacerówkę, ahhh

a ja wczoraj wyprałam ciuszki, pieluchy i beciki, a dziś wszystko wyprasowałam :szok: na siedząco oczywiście, ale dałam radę. zostały mi jeszcze kocyki, ale tu już zaczekam na określenie płci :-p

a ma któraś z Was w ogóle jakąś "listę" rzeczy potrzebnych maluszkowi? boję się, że w moim roztargnieniu zapomnę o czymś... macie listę rzeczy do szpitala?
kurczę już zapomniałam co mi przy Dawidzie było potrzebne, wtedy miałam więcej czasu i byłam przygotowana dużo wcześniej

co do wózków to mam dwa - różowy i zielony (gondole+spacerówki) i znowu nie mogę się określić przez płeć - ależ mnie to irytuje :crazy:

ledwo zyje w swieta mnie rozlozylo katar gardlo kaszel ze mnie w srodku mnie piecze i boli i plecy tez bola skurcze sie nasilily i chyba przecholowam z robota brzuch opadl calkiem jak do porodu :-( nospa 3 razy po 2 tabletki i tak samo magnez i lezenie

a powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym liczeniem, bo zgłupiałam: jak klikam w necie "który tydzień" i wpisuję dzień ostatniej miesiączki to mi wyskakuje 32 tydzień, a na suwaczku na bb to 31 tc. to więc w którym jestem? wam też wychodzi ta różnica?

drugie pytanie: termin porodu podają z ostatniej miesiączki, a niektóre kalkulatory biorą pod uwagę jeszcze co ile była @ i wtedy mi się termin przesuwa... jak to liczyć? wiem, że błahostka, ale mnie irytuje jak czegoś nie wiem na pewno :crazy::-p

Kaja.m odpoczywaj ile się da i zaciskaj mocno nogi :tak:

Madziku
mnie ten temat bardzo interesował na początku ciąży. W końcu dałam sobie spokój i trzymam się tego co mi gin wpisuje w kartę ciąży. Te suwaczki to każdy inaczej wylicza.

ale mam nerwa..padam z nog ,ale spac nie idzie bo czuje sie okropnie:no:wszystko swedzi, duszno i slabo a synek bolesnie szaleje az ciagnie w kroczu:dry:Jutro maz o dziwo w domu, wiec chcemy skoczyc odebrac wozek-ale czy dam rade jechacp o tych dziurach pol godziny..
Madziku, mnie tez draznia te niejasnosci z liczeniem tygodni ciazy, ale juz nie dociekam..Moj gin tez mi dziwnie w karte wpisuje, raz dokladnie, raz przelom tygodni, raz do tylu:confused: mimo, ze zawsze jestem u niego w danym tygodniu i 0dni..

reklama
Madziku bo suwaczek pokazuje Ci tydzień który masz skończony a te kalkulatory który zaczęłaś. Oba pokazują poprawnie np. jeżeli kalkulator pokazuje, że jesteś w 32 tygodniu to znaczy(w Twoim przypadku), że masz za sobą (czyli skończyłaś) 31 tygodni i 1 dzień a co za tym idzie właśnie weszłaś w 32 tydzień. Mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi ;)

a co do terminu porodu z ostatniej miesiączki to też się może przesunąć bo te ogólne kalkulatory przyjmują, że @ była co 28 dni inne mają opcję wpisania innej ilości dni (bo przecież nie każda ma idealnie regularne @ i nie zawsze cykl trwa 28 dni) a wtedy się to może zmienić...

Do góry