reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

witam z rana... fatalnie się czuje. rawie zasłablam w kuchni przy śniadaniu... tak mi się zrobilo niedobrze i ciemno przed oczami...myślałam, że nie dojdę na łóżko. głowa taka ciężka... buuu... nie wiem jak obiad mężowi ugotuje bo dziś na drugą zmianę idzie. a ja do lekarza i nie mam bladego pojecia jak tam wysidzę. trzymajcie za mnie kciuki.

bella mi się wydaje, że wszyscy teściowie mają wrodzony dar przychodzenia nie w porę... no ale co zrobisz. czasem lepiej przecierpiec niż toczyc wojny.

reklama
Meriderka wiem co czujesz u mnie w pracy było tak samo:(Co o teściowej to lepiej żeby mi nie pomgala, widziaam i czułam zapach jej łazienki i mam wrażenie, że mąż dopiero po ślubie poznał definicję czystej łazienki, pewnie dlatego jego mycie toalety ogranicz się do wlania detergentu, bez mycia, i zauważył, że to co wydzielają ręczniki to nie był zapach świeżości heheDo tego ona poczuje że jest potrzebna i jest sens żeby przychodziła:) a ona musi się tu wynudzic hahahaDziś mam lepszy dzień więc zniose ja jakos:)Do tego wczoraj przeżyła szok jak jej poedzialam, że mielone robię sama z szynki i mroze zmielone mięso! A ona z tekstem że absolutnie się nie mrozi zmielonego mięsa i trzeba na bieżąco kupować! Może jakbym nie pracowała jak ona to bym miała czas na codzienne kupowanie mięsa!Dziś chyba też nospe wezmę bo coś pobolewa brzuch...a już było tak dobrze:((

co do tych leków to na każdej ulotce pisze żeby skonsultować w czasie ciąży z lekarzem, albo że nie są zalecane bo nie wystarczających badan co do wpływu na ciąże, i ja juz wiem że kazdy lekarz powie co innego ale najbardziej wierzę gin, w końcu oni zajmuja sie tylko tym;) tak miałam z furaginą na ulotce pisze że nie wolno brac w ciąży, jeden lekarz mi zakazał a moja gin kazała mi brać, i jak kupowałam żurawine niby wszystko to samo a na jednej pisze że dla kobiet w ciąży, a inna juz że nie wolno podawać. nie dziwie sie farmaceutom że nie wiedza co dać, lekarzami nie są.

dzisiaj placki ziemniaczane, mmmmmniam;)

Witajcie mamusie i nowe mamusie ;-):-)
Wszystkim spragnionym wczorajszego budyniu przesyłam dzisiaj świeżą dostawę ;-):-D A dla aniołeczka mogę przesłać inny:-D Ja czekoladowy u wiel biammmm :-D:laugh2::rofl2::rofl2:
Wczoraj przespałam cały dzień prawie- zjadłam o 14.00 obiad i poszłam się położyć- dospałam do 16.40:eek: ale lepiej się czułam jak wstałam:-)
domikcw mnie też się tak robi :/ Może nie jakoś często ale kilka razy już miałam taką przygodę. Najczęściej jak stoję długo nad buchającymi żarem garami albo jestem strasznie głodna. Ostatnio nawet leżałam na podłodze w kuchni, na płytkach a mąż trzymał mi nogi do góry:eek: Ale jak tak poleżałam to było ok;-)
Dziś znowu czuje się dziwnie- ciśnienie 87/57 puls 112:sorry::confused2: Czuje jak siedzę na krześle a serce wali jak na maratonie...:confused2:

Meriderka wiem co czujesz u mnie w pracy było tak samo:(Co o teściowej to lepiej żeby mi nie pomgala, widziaam i czułam zapach jej łazienki i mam wrażenie, że mąż dopiero po ślubie poznał definicję czystej łazienki, pewnie dlatego jego mycie toalety ogranicz się do wlania detergentu, bez mycia, i zauważył, że to co wydzielają ręczniki to nie był zapach świeżości heheD(

Ale się uśmiałam :-D:-D Ehh te teściowe.... Moja mnie drażni jak przychodzi weekend i posprząta sobie i chwali się: " A wiedzieliście jak ja sobie posprzątałąm?" :eek::confused2: Myślę sobie - co mam Ci oklaski bić kobieto?:sorry: A mój mąż ostatnio na takie jej hasło: A widziałaś jak my sobie posprzątaliśmy? A ona: NIE ...a on: No widzisz! :-D Ale się zaczęłam śmiać :evil:
Poza tym przychodzi weekend, ona już od 7, 7.30 na nogach i myśli, że my też będziemy wstawać i nie wiem co robić. A potem słyszę hasło: JAK MOŻNA TAK DŁUGO SPAĆ? :wściekła/y: A śpimy do 9.00:eek: maks 9,30.....Krew chcę zalać...;-)

bella aż nie wiem co gorsze... moja reściowa nie była u mnie w domu od dnia ślubu czyli już przeszło 2 lata. Jakoś musisz zniesć te jej dziwne wizyty

wyspałam się. mama ma dzis wolne wiec pojechała do sklepu po świeże bułki:) Na obiad będą skrzydełka opiekane z ziemniaczkami i mizerią a jutro leczo:) hehe sobie wymyśliłam:)

co ja będę dziś robić? żadnego pomysłu... już mi się nudzi to siedzenie w domu niech sie chociaż zacznie rok akademicki bo zwariuję:)

hello !!! :-p

Anioleczku a gdzie studujesz ??? fajnie ze sie cos w tej dziedzinie zmienia w sprawie ksiazek np :sorry: ja konczylam studia 6 lat temu wiec mozliwe ze sie pozmienialo z literetura na plus :tak:
ja wiem jedno- tyle co mi dały studia nie da mi żadne inne doświadczenie.
tu sie nie zgodze, ale mysle ze sama sie przekonasz w tej kwestii za kilka lat ;-)

Eve glodzie wczoraj byly pierogi :rofl2: dzownie, pisze listy, wysylam telegramy a ty pozostajesz obojetna na moje zaproszenia obiadowe :sorry: wez sie ogranij !!!!!!!
dzis cyc z kuraka, pyry i jakas surowka :cool2:

Poli gratulacje z okazji przyjscia komody :laugh2: a farba moze w necie ? lub jakiejs castoramie, obi itp ???

Smoniczka to ja przez ciebie jadla wczoraj pierogiiii !!!!!!!!! a jedzac je intensywnie myslalam ktora to mi ochoty narobila :laugh2: jestem wplywowa ostatnio w kwestiach jedzenia :eek:

Meriderka ty pracujesz ? i tak cie nie ladnie traktuja :eek: lec kobieto na zwolnenie bo ktos na forum musi z nami drugowac zeby nieobecne mialy co nadrabiac :-p

Cwierc Nuta ja 3 lata szukalam pracy w zawodzie, poraazkaaaaaaaaaaaaa :eek: poszlas wczoraj po budyn i zaginelas w akcji :-p

MamusiaM u mnie byla mega burza :eek: masakra, wszsytko latalo po ogrodzie, a jak walilo i blyskalo :sorry: bojeeeeeeeeeeeee burzyyyyyyyyyy !

Rebelious85 pojawilas sie i zniknelas :szok: czemu chcesz sprzedac wozek skoro w ciazy jestes ???

Gosia ty to robocop jestes :eek: nie wymiotowalas w samolocie ???

Kasiadz jak sie w pracy odnalazlas ??? kukurydzy mi sie zachcialoooo bede musiala na rynek zasuwac :-p

Bella tescie widze dobrze sie u was czuja :-D wspolczuje :eek: wez kup 20 kg wisni postaw na widoku jak tesciowa przyjdzie i walnij " o mamusiaaaaaaaaaa ! wlasnie wysmylilam ze kompoty bede robic, dobrze ze mama przyszla, pomoze mi mama :-D" jak ona taka nie robotna szybko ucieknie :-D

cortina- jak Ty tak wszystkim na raz odpisujesz? ja ze 3 sztuki max bo więcej mi się myli
Cwierć nutka- moja wstaje 6, 6:30 a jak my nie wstaniemy do 7 ( czyli weekend bo do pracy wstaję ok 6) to też słyszę, że cały dzień śpimy. Czasem jej się zdąży zaspać wtedy gdy słyszy, że ja wstałam do pracy to w pędach wyskakuje z wyrka abym jej tylko tam nie zauważyła za mim zejdę na dół :)

reklama
Meriderko dziecko nr 1 jeszcze spi to sobieo tworzylam dwa okna i pisalam spogladajac co komu :rofl2: taka żem bystra laska z rana :-D

dziecko nr 2 domaga sie sniadania a ja chleba nie posidam :eek:

Do góry