reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

domik ja dzisiaj zagryzałam budyń czekoladowy ogórkami kiszonymi więc nic mnie już nie zdziwi.

Jeszcze co do studiów to pierwszy kierunek robiłam dziennie a drugi zaocznie więc troszkę porównania mam :) ale nie o to mi chodziło. Chciałam powiedzieć że technik farmaceutyczny też jest wykształconym pracownikiem apteki. Oczywiście zdarzają się wyjątki ale dla przykładu: jestem ostatnio w aptece na moim osiedlu i pewna pani mgr, w dodatku kierownik apteki na pytanie pacjentki o maść diklonat P odpowiada że nie ma pojęcia co to jest i pierwszy raz słyszy nazwę. Rozumiem, że nie muszą wszystkiego znać ale na litość boską ktoś kto choć trochę liznął farmakologii powinien od razu skojarzyć.
A jeśli chodzi o no-spę to na ulotce od forte (tylko taką mam w domu w tej chwili) jest napisane żeby przed zażyciem w ciąży poradzić się lekarza i że lek przechodzi przez łożysko. W takiej sytuacji farmaceuta nie zaryzykuje polecenia leku ( nawet no-spy zwykłej) pacjentce. Lekarz ma wiedzę i historię choroby po to by wyważyć korzyści i ryzyko z podania leku.

i to tyle co bym miała do powiedzenia w temacie farmaceutów :-D ale się wyżaliłam hehehe. Zmykam od kompa bo plecki bolą, położę się i coś pooglądam. Jutro nie będę niestety tak często zaglądać jak dzisiaj bo od rana lekarz w potem wizyta w firmie.dobrej nocy mamuśki!

reklama
Wwitam, mam dziś fatalny dzień, przepraszam że tylko o sobie....i pewnie macie już dość mojego gledzenia o tesciach...ale muszę się komuś wygadac, aby się uspokoić:((
Poklocilam się z mężem o nich znowu, teść miał wpaść na chwilę po jakiś gips a przyjechal z teściowa na ponad dwie godz. Wykrecam się już że zaraz jedziemy do sklepu a oni siedzą, podałam obiad izie a oni siedzą ( mało gadamy bo w piątek byli!!) więc podałam nam obiad bo już był zrobiony...i mąż mówi pozwolicie że zjemy a oni tak , tak i...siedzą!!!
Co się okazało jutro przyjedzie teść i tak bo daszek z mężem konczy i wiem, że znowu będzie teściowa, a ją już nie wiem jak się zachowywać...głupio mi wstać iść sprzątać ale z drugiej strony nie mogę jej cały dzień w oczy patrzeć...wiecie co tracę już siły do tej sytuacji:((
Dodam że w niedzielę stali już pod bramą bo kupili izie jakiś stolik, tylko fartem nas nie było, więc chcieli żeby w niedzielę po niego wpaść!

Ostatnia edycja:
Bella ja to ci współczuje. Może wyjdź z domu zanim przyjadą, zabierz małą na plac zabaw, albo zacznij sprzątać może teściowa się dołączy i ci pomoże.

Bella współczuję serdecznie, ja na szczęście mam teściów na tyle daleko by nie robili takich niespodzianek. Ale nie zazdroszczę Twojej sytuacji i przytulam :*
A co do no-spy to ja też wychodzę z założenia że lepiej wziąć niż mają się jakieś kurcze rozwijać. Sama brałam jak mnie bolał i nawet nie pytałam lekarki o zdanie.
Zmyakm zrobić śniadanko i powolutku zbieram się na wizytę

Witam z rana, zbieram się do labo na badania krwi i moczu.

Nie obraziłam się odnośnie studiów zaocznych bo nie mam 5 lat. :eek:Napisałam tylko swoje odczucia- a jak ktoś miał inaczej to ja nic na to nie poradzę..Ja akurat trafiła na taka uczelnię, że był rygor. Pamiętam jak z dziennych mieli poniedziałki i piątki wolne a wiele egzaminów łatwiej im się zaliczało ze względu na liczne warsztaty czy zajęcia praktyczne:) Ale koniec tematu;-)
U mnie chyba burza się szykuje, ciemno jak w d...:-D Tatuś przyjedzie po mnie niedługo, musze wytrzymać na głodniaka:crazy:

Wszystkim mamusiom życzę miłego i rześkiego:tak: dnia

reklama
przed chwilą zebrałam opierdziel oj jakiegoś faceta za koleżankę z pokoju. Ale jestem wściekła- a facet jakiś nierozumny, że to nie moje sprawy. Dobrze, że tylko do piątku i się zmywam na dobre.

Do góry