reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

jestem załamana wizytą u lekarza:-( opisałam w odpowiednim wątku nie wiem gdzie szukać lekarza ci co miałam poleconych albo drodzy albo kolejki na 1,5 miesiąca oczekiwania dołek:-( muszę Julci jeszcze kupić butki bo wyrosła ana sandałki za chłodno mamy dzisiaj jakieś 15 stopni a niestety ma wysokie podbicie więc trudno kupić jej butki a stopa niestety wchodzi jej tylko w drogie

reklama
witam Mamusie :)

Bella- gratulacje! :)

ja śpię na obu bokach- w nocy przekładam się z boku na bok conajmniej kiklanaście razy (pamiętam to) jak nie kilkadziesiąt :) Tez się zastanawiałam, że jak to mam kontrolować czy czasami przez sen nie położę się na wznak? przecież spię, więc nnie panuje nad tym....
Czytałam gdzieś że na brzuchu nie zalecane jest spanie, ale jak się mama połozy to tez się nic nie stanie, bo dzidziuś ma tam sporo wód które go przecież chronią.
Też mnie wczoraj brzuch kilka razy zakłuł, ale to przy wstawaniu z łózka, albo jak coś gwałtownie zrobię.
A teraz cos dla smiechu: ja tez czasami czuję w brzuchu takie babelki, ale po chwili zawsze to sie kończy......bąkiem :zawstydzona/y:

Narobiłyscie mi smaka na sałatkę jarzynową- muszę dziś kupić skladniki, kocham sałatkę, mniam.
A tak wogóle to chyba muszę zacząć trochę dbać o moje jedzonko- mniej i zdrowiej. Bo jak muliło to jadłam gotowe rzeczy żeby tylko nic nie gotować.
Ale dzisiaj w warszawie cudna pogoda- pochmurno, zimno, brak słoneczka....ale chce mi się zyć! Od razu mam energię! Chyba upały na mnie zle działają, a zawsze myslałam że lubię słońce :)

Roksana- tez kiedyś czytałam ten artykuł :) Moja siostra chyba geniusza urodziła;-) (równiutkie 9 miesiecy wymiotów, nawet po 17 razy dziennnie).
Ja miałam spore mdłości, ale nie wymiotowałam ani razu. Ale to dobrze- bo ja czekam na lobuziaka a nie na kujonka :rofl2:

Kaju tak mi przykro. Czasem to takich lekarzy to tylko zabić. Zawsze można to zgłosić do nfz i jak będzie pare zgloszeń to z nim nie przedłużą kontraktu. Trzeba coś robić w kirunku tych konowałów jak to mówił mój tatuś. Trzymaj się kochana i najlepiej to zgłoś się do szpitala. W piątek po południu, sobotę lub niedzielę na ostry dyżur powiedz że masz bóle i tam coś muszą zrobić. Ja tak zawsze robiłam w Polsce i tu w irlandii też to się sprawdza.
Dbaj o Siebie kochana i do boju trzeba walczyć o swoje:tak:

Dzień doberek:-)

Bella - super, że się wszystko wyjaśniło i gratuluje córci:-):-):-)

Martuszka - jak chcesz sałatkę to ja zapraszam, bo narobiłam całą michę a jeść nie mogę bo mnie po niej mgli:baffled:

Witam się Mamusie Lutowe!
Mam terimn na 19 lutego i to nasza druga dzidzia, więc c chęcią się przyłączę do Was :)
Niestety nie jestem zbyt regularną forumowiczka, brak czasu zazwyczaj, ale to jednak fajnie czasem pogadać o podobnych sprawach, usłyszeć jak u innyhc mam, no i w ogóle jak się myśli samemu to problemy urastają do ogromnych rozmiarów. A potem się okazuje że wiele dzidzi ma tak samo, albo problem jest do rozwiązania i już jest lepiej :)
Pozdrawiam!

cześc Nowa Mamusia ;-)

Smoniczka-:-poj zjadłabym chętnie. Tylko ta podróz do Gorzowa...;-) pewnie ja tez michę narobie i mnie zemdli.... też tak mam, niestety

Hej Ciężaróweczki:-D

Witam się deszczowo, brrrrr ale zimno a niema co na siebie założyć

Witaj apistello!!!!!!!!!!!

Co do spania to ja zasypiam na plecach, ale ogólnie to śpię na obu bokach, czytałam jak powinno się spać i przed ciążą byłam w stanie przespać noc w jednej pozycji natomiast odkąd jestem w ciaży to przewracam sie z boku na bok sto tysięcy razy w ciągu nocy.

Zgadzam się że nie powinno się myć okien w ciąży, u mnie okna myje mąż, twierdził do tej pory że nie umie to się musiał w szybkim tempie nauczyć. Czytałam że nie można myć okien bo trzymanie rąk w górze powoduje skurcze macicy i może powodować poronienie, moja koleżanka w pierwszej ciąży wpadła na ten genialny pomysł i poroniła.

Faktycznie babiniec się szykuje, ja też bardzo już chciałabym się dowiedzieć czy dziewczynka czy chłopczyk będzie to już bym zaczęła coś kupować:)

Martuszka
ale zjadłabym tej sałatki.

Poli możesz mieć zaparcia bo najadłaś się brownie a to w sumie tak jakbys jadła czekoladę tak mi się wydaje, pojedz jakichś jabłek może pomoże. Zaparcia są okropne mnie póki co raczej omijają.

Bella gratuluje dziewczynki:-D

Witam mamusie:) zwłaszcza te nowe:)
Ja powoli zaczynam przygotowania, dziś ślub szwagra, co prawda bez weselicha, ale najbliższa rodzina spotka się na obiadku. Taką ochotę nabrałam na sałatkę przez was:), mam nadzieję, że może wśród przysmaków i ona się znajdzie.
Co do spania, wiercę się pół nocy, bo nie mogę dobrej pozycji zająć, ciągle coś mi nie pasuje. Jak narazie najlepiej śpi mi się na pleckach, ale powoli zaczynam myśleć o wyciągnięciu poduchy do spania na boku.

Dziewczyny, ale mnie mączą te zaparcia:( Nie wiem czy to od tego ale z prawej strony dołu brzucha okropnie mnie ciągnie ąz na udo.. Zwłaszcza przy staniu i próbie załatwienia się..Może miała któraś z Was coś takeigo? Jak temu zaradzić? Jem masę owoców, a jednak coraz częściej mnie to męczy, pewnie przez to też, że dużo leżę,,

reklama
Poli - mi pomagalo zalanie 10 śliwek suszonych wrzątkiem w miseczce, zostawienie tego na noc, a rano wypicie soku na czczo i zjedzenie tych sliwek. mozesz sprobowac. ale zauwazylam ze jak sie wiecej ruszac zaczelam to juz nie bylo problemu.

Do góry