reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Poli powiedziała że nic złego nie pooduka te bóle, że tak czasem jest
Mam dużo leżeć i brać nospe forte nawet! I magnez, najwaniejsze dla mnie że szyjka się nie rusza
Niom Poli bardzo się cieszę z tej dziewczynki drugiej:) chyba nawet pozwolę mezusiowi imię wybrać hihi:)

reklama
super wiadomość

jak jest u Was ze spaniem, gdzieś się naczytałam, że najlepiej spać na lewym boku,bo na prawym uciska się żyłę, a na plecach i na brzuchu to już najgorzej, więc ostatnie parę dni się męczę z tym lewym

tak to prawda zalezane jest spanie na lewym boku i jakoś chyba po 14tc nie można już spać na plecach. Ja eż nie lubię spać na lewym ale pomocna jest w tym poduszka kojec:) muszę ją chyba poszukać

Już po grilku, pysznie było i karmi też:) troszkę brązu złapane od razu lepiej się człowiek czuje. Tylko mój mężuś wrócił do pracy po pięciu tygodniach zwolnienia i znów to samo ból pleców aż promieniuje do nóg. A na rezonans tu się dłuuuugo czeka.
Bella gratuluję księżniczki!!!
Ania dobre wieści zawsze mile widziane:)
spokojnego weekendu dziewuszki;)

dziewczyny bez przesady z tym spaniem. wyobrażacie sobie spać całą noc na lewym boku??? nie znam ciężarówki, która by tak robiła. ja na pewno do końca ciąży spałam więcej na prawym boku bo mi wygodniej, na plecach też spałam... zwłaszcza jak zachorowałam (grubo po 20 tygodniu) to tylko na plecach jakoś funkcjonowałam. to takie przesadne, że tylko na lewym boku. a na końcówce to już patrzyłam, żeby w ogóle jakoś leżeć bo albo młody się dziwnie układał i ledwo co się dało leżeć w ogóle na boku, albo tak kopał, że też musiałam zmieniać pozycje, albo po prostu cierpłam i miałam dosyć. nie ma co przeginać

poli ty miałaś leżeć, a za pieczenie się zabierasz ojoj!!

aaa i ciężarówy co wy macie z tym myciem okien? znam taką co by wam to odradziła bo źle się to w ciąży kończy(przekonała się, ale u niej na szczęście się szczęśliwie zakończyło bo była w zaawansowanej ciąży)! mi mąż zabronił, a i ja sama nie mam zamiaru krzywdy zrobić. w ogóle nie powinno się tak wyciągać rąk bo grozi to przedwczesnym porodem lub odklejeniem łożyska, a to już mega niebezpieczne....

U mnie okna myje mąż ;) a śpię jak mi wygodnie, trzeba słuchać swojego ciała:)
dobranoc śpioszki;)

[h=2]Mdłości w ciąży też mają swoje korzyści[/h]
Zespół dr Ireny Nulman ze szpitala dziecięcego w Toronto (Kanada) skontaktował się ze 120 kobietami, które kilka lat wcześniej dzwoniły po poradę w sprawie porannych nudności. U ich dzieci naukowcy przeprowadzili badania poziomu inteligencji. Okazało się, że nudności i wymioty u matek wiązały się z uzyskiwaniem przez dzieci lepszych wyników w testach na inteligencję. Wyniki stawały się coraz lepsze wraz z nasileniem nudności odczuwanych przez matki! Nie do końca wiadomo, w jaki sposób jedno wiąże się z drugim. Poranne nudności są reakcją na hormony, m.in. gonadotropinę kosmówkową i tyroksynę, wydzielane podczas ciąży w dużych ilościach. Hormony te mają duże znaczenie dla dobrego stanu łożyska, dzięki któremu dziecko może się prawidłowo rozwijać. Dr Nulman przypuszcza, że hormony te pozytywnie wpływają również na płodowy rozwój mózgu.​

Ostatnia edycja:
Witam

no i pospałam o dziwo od 22 do 6.40.

Za oknem szarówa i 12 stopni.

Zaczynam dzień od sprzątania, potem spacerek małe zakupy i nie wiem co dalej.

Bella gratulacje poznania płci... babiniec u was się szykuje:-D

Co do spania, to ja zasypiam na lewym a potem nie wiem bo śpię, nie da się to kontrolować.

Aaaa pytałam wczoraj gina po której stronie leży bobas a on zdziwiony, zaskoczony i myśli,myśli patrzy na usg i mówi po lewej, ale to nie ma znaczenia bardziej raczej po środku a ja se w sercu myślę ha po lewej to napewno to co czuję to bąbelki od mojej kruszynki.

Zaliczylismy wczoraj kfc od x czasu i raz zjadłam mięsko polędwiczki lekko pikantne do tego fryty, cola a w domu słoik ogórków od bratowej.

Co do okien to będzie mi być bratowa, bo mąż nie lubi a ona się zadeklarowała a mam ich sporo :-D

Na śniadanko wciagnęłam garść owocków i czaję się na bułę z grani

Miłego dnia wam

Ja zasypiam na prawym boku, na lewym mi się jakoś ciężko oddycha a co się dzieje później to już niewiem, napewno nie śpię na brzuchu a kiedyś tylko tak zasypiałam ale w ciąży sobie zakodowałam że nie można ;)

Ostatnia edycja:
Witam z rana, mnie jednak od wczoraj męczą straszne zaparcia, zresztą już po raz któryś w ciąży.. Pewnie stąd dziwne ciągnięcie od brzucha aż do nogi i uczucie twardnienia brzucha(choć wcale nie jst twardy)..Najadłam się wczoraj ciepłego brownie i teraz mam, do tego wieczorem ból żołądka mnie dopadł..
Co do spania- w ciąży nawet wolę spać na lewym boku, wtedy mnie nie boli brzuch:)
A wczoraj jak się położyłam spać miałam wrażenie, że poczułam coś w brzuszku:D Ale niestety nie wiem czy to była dzidziola:)
Śmigamy zaraz do rodziców na wieś:) Miłego dnia!!!

reklama
hELLOO!!
Ale brzydko u nas :((( leje jak z cebra....:confused2::confused2:
Co do spania ja śpię na lewym i na prawym- jak mi wygodnie:tak: chociaż akurat mi na lewym jest wygodniej:-) No i lubie spać na brzuchu....:sorry: Chociaż wiem, że niedługo to się skończy:confused2::baffled:

Co do wymiotów- to jeśli to prawda co piszę annaroksana to moje dziecko rzeczywiście będzie inteligentne, że ho ho hoooo :-p:-p;-):baffled:

A jeśli chodzi o mycie okien to ja słyszałam, że raczej nie powinno się ich myć w zaawansowanej już ciąży:eek:
Poza tym myślę, że jak się to robi powolutku, spokojnie i nie narwiście ;-) to nic się takiego nie dzieje ;-)
Ale i tak dzisiaj nici z mycia :crazy: Takża patik zbieraj dla mnie swoje fluidy na słoneczny dzionek ;-):-D:-D

Do góry