reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
hej!
słonko się schowało i zrobiło się szaro i buro, tylko jeszcze deszczu brakuje:-(

wczoraj dostałam od sąsiadki worek fasolki szparagowej i poszukuję jakiegoś fajnego przepisu na obiad, bo z masłem i bułką tartą to mi się znudziła:-p znacie coś fajnego?
mam dziś lenia, a jeszcze kilka rzeczy do zrobienia zostało:baffled: na szczęście emek pojechał na zakupy i zgłosił się na ochotnika do mycia łazienki, więc może jakoś przeżyje;-) w planach jeszcze pieczenie ciacha do kawy i jak pogoda pozwoli to zrobimy sobie grilla na wieczór:-) cieszę się że mama z tatą przyjadą to trochę z dziewczynkami poszaleją - a ja odpocznę:tak:

Poli podobno przegotowana woda z miodem albo cytryną na czczo pomaga:tak: spróbuj może Ci ulży!
apistella witam Cię i ja wśród Lutówek, koleżanko Marcóweczko:-)
anisimo pięknej uroczystości i smacznego obiadu:-) choć skromnie to i tak pewnie będzie miło:tak:

co do spania to śpię różnie, nawet i na brzuchu, ale jak brzuszek będzie większy to i tak zostanie spanie na boku, wtedy będę pilnować żeby na lewym;-) na plecach z dużym brzuchem nie potrafiłam spać - zaraz mnie kręgosłup bolał:-(

w temacie mycia okien to myślę, że jak kobieta czuje się dobrze i nie robi maratonu w stylu 10 okien na raz to umycie jednego okna w swoim tempie, robiąc odpoczynki to jak dla mnie nie jest od razy robienie krzywdy sobie ani dziecku. Wiadomo jest to jakiś wysiłek, ale tak jak wiele innych różnych rzeczy, które kobiety w ciąży na co dzień wykonują. Nie mówię o sytuacjach kiedy ciąża jest zagrożona bo tu jest zakaz nie tylko na mycie okien. Zresztą każdy czuje na ile może sobie pozwolić - coś mnie boli, źle się czuje to nie robię i tyle!

patik ale z myciem okien nie chodzi o wysiłek tylko o to w jaki sposób się te okna myje... to ma wpływ na macicę, na łożysko i może narobić szkody.
poli popieram kasiadz - czopek glicerynowy! bezpieczny i skuteczny

MegiPegi ile tego magne masz brac? mi kazała az 3xpo 2 tabletki

Laski zadzwonił do mnie ginka, że ma wolne miejsce dziś jeszcze więc ja siup i jestem:))
szyjka się nie rozwiera, faktycznie jest krótka przy badaniu "ręcznym" ale na usg jest w normie:))))
i dzidzolek zdrowy ładnie się ruszał serduszko bije jak szalone i rytmicznie i uwaga :

DZIEWCZYNKA

przepraszam moderatora za koloor i wielkość ale nie mogłam się powstrzymać:))

pani dr pewna na 100% i ja też widziałam pipczaka (jak mawia moja córka)

Madzienka jak książka???

Gratuluje :) Po prostu gratuluje Ci :)

U mnie okna myje mąż ;) a śpię jak mi wygodnie, trzeba słuchać swojego ciała:)
dobranoc śpioszki;)

Mdłości w ciąży też mają swoje korzyści

Zespół dr Ireny Nulman ze szpitala dziecięcego w Toronto (Kanada) skontaktował się ze 120 kobietami, które kilka lat wcześniej dzwoniły po poradę w sprawie porannych nudności. U ich dzieci naukowcy przeprowadzili badania poziomu inteligencji. Okazało się, że nudności i wymioty u matek wiązały się z uzyskiwaniem przez dzieci lepszych wyników w testach na inteligencję. Wyniki stawały się coraz lepsze wraz z nasileniem nudności odczuwanych przez matki! Nie do końca wiadomo, w jaki sposób jedno wiąże się z drugim. Poranne nudności są reakcją na hormony, m.in. gonadotropinę kosmówkową i tyroksynę, wydzielane podczas ciąży w dużych ilościach. Hormony te mają duże znaczenie dla dobrego stanu łożyska, dzięki któremu dziecko może się prawidłowo rozwijać. Dr Nulman przypuszcza, że hormony te pozytywnie wpływają również na płodowy rozwój mózgu.​

U mnie też mąż myje :) i śpię też tak jak mi wygodnie nie będę się zmuszać do spania w określonej pozycji :)

Co do tych mdłości to by się nawet zgadzało bo mam mega inteligentnego synka a wymiotowałam dzień w dzień do 6 miesiąca :) Ale jeśli to prawda to będę miała teraz troszkę mniej inteligentne dziecko bo mdłości mi przeszły już :)

A ja znalzałam to na temat mdłości: Oto najlepszy sposób na poranne mdłości: seks oralny - Świat wieczorem pokaże ten artykuł mężowi ciekawe co powie :) :) :) :) :)

Witam się Mamusie Lutowe!
Mam terimn na 19 lutego i to nasza druga dzidzia, więc c chęcią się przyłączę do Was :)
Niestety nie jestem zbyt regularną forumowiczka, brak czasu zazwyczaj, ale to jednak fajnie czasem pogadać o podobnych sprawach, usłyszeć jak u innyhc mam, no i w ogóle jak się myśli samemu to problemy urastają do ogromnych rozmiarów. A potem się okazuje że wiele dzidzi ma tak samo, albo problem jest do rozwiązania i już jest lepiej :)
Pozdrawiam!

Witam :) MAsz termin w urodziny mojego męża :) :)
Ale on by się cieszył gdyby nasz maluszek się urodził akurat 19 :)

bella83 mogę brać ten Magne B6 max 3 razy po 2 tabletki, ale póki co jak już brałam to po jednej, ból przechodził i już więcej nie brałam, uważam że nie ma się co faszerować niepotrzebnie, biorę Pregna Plus, na razie witamin mam wystarczająco, być może przy kolejnej wizycie gin zaleci mi coś innego, coś mówiła o samym kwasie foliowym
gratuluję córeczki :)

reklama
witajcie lutowki !

Co do tych mdłości to by się nawet zgadzało bo mam mega inteligentnego synka a wymiotowałam dzień w dzień do 6 miesiąca :) Ale jeśli to prawda to będę miała teraz troszkę mniej inteligentne dziecko bo mdłości mi przeszły już :)

dla kazdej mamy jej dziecko jest inteligentne, najcudowniejsze i najladniejsze :-D
ostatnim zdaniem ktore zacytowalam to mnie rozbawilas do lez :laugh2:

a ja koncze pakowanie z rana ruszamy nad morze :-D
moze morski klimat lepiej bedzie na mnie dzialal lepiej :eek:

co do spania to ja poki co na brzuchu, tak mi najwygodniej :tak: jak bede miec brzuch bede sie martwic jak spac :-D

dzis rano jak wstalam dzidzius kotlowal sie w brzuchu, jestem juz pewna ze to ludzik :tak: daje dzieciaczek czadu :laugh2: najbardziej czuje ruchy rano i wieczorem.

Do góry