reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

dzięki dziewczyny :-) zaraz coś pokombinuję (ze zdjęciem się udało, suwaczek wgrany niby, ale i tak się nie wyświetla)
ja dzisiaj nie muszę się martwić obiadem-jedziemy do mojej siostry(Ona urodziła niecałe 5 miesięcy temu, ale miała głupio, bo całą ciążę musiała leżeć)
tak myślałam z tymi włosami, jakoś przeżyję, narazie nie jest źle, a później przyjdzie pora na zimową czapkę:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Z tymi chłopami to nikt końca nie dojdzie;) z nimi źle bez nich jeszcze gorzej:cool2: mąż też czasami mnie wkurza... ale od wczoraj to tylko się łasi i tuli, ja nie wiem jak on się podzieli kiedys z dzieckiem;-)

Mnie też nudności nie mijają:baffled: po 3 dniach spokoju i wielkiej nadziei że już mija wróciły.... dzidzia strasznie przynudza....

Z bólami brzucha mam podobnie jak wy, jak za dużo chodzę to kłuje i ciągnie, ale najgorszy jest tępy ból powyżej pępka, i napięta skóra, myśle że to po prostu jelita się ściskają do góry

Witam wszystkie nowe mamusie, jak zaczęłam czytać ostanie posty, to zauważyłam że jest nas juz spore grono:-)

Hej laski

No w naszym związku to wygląda tak że psuje się już od dawna... Mój chłop mimo wieku i przejść nie dorósł żeby być ojcem ani mężem

Dziewczyna a czy krew z nosa nie jest jednym z objawów anemii ?? Bo z tego co sobie pamiętam to tak A katar też mnie męczy

Mdłości mnie już mniej męczą (odpukać), ale wczoraj jak jechałam z kosiarką do naprawy i smierdziało mi benzyną w samochodzie to miałam potem niezłą jazdę Myślałam że jelita zwrócę :no:

A brzuch mnie boli niesamowicie jak kicham albo kaszle Normalnie ajkby mi ktoś nóż wbijał

Cześć lalunie:)
Nie było mnie zaledwie 1 dzień a tu tyle do czytania:szok::-)

Witam nowe mamusie:-)

Ja na mojego męża nie mogę złego słowa powiedzieć (odpukać, żeby nie zapeszyć:))

Wczoraj byliśmy cały dzień nad morzem, było cudownie. Humor miałam wyśmienity :-) nic mnie nie bolało, nudności nie było. Zjadłam tyle, że dla pięciu osób by starczyło:-) Najpierw rybkę z frytkami i surówką, później były lody a jak by tego było mało zachciało mi się naleśnika z serem (ogromny był) myślałam, że pęknę, ale byłam szczęśliwa:-) Niby tylko jeden dzień, ale akumulatory naładowały się na maksa :-)

Co do porodu to ja staram się jeszcze o tym nie myśleć, ale lubię czytać przeżycia innych, bo można się w jakiś sposób nastawić i może mniej rzeczy zaskoczy?

Jeśli chodzi o moje piersi to są troszkę większe a na pewno jędrniejsze i pełne. Otoczki wokół brodawek zrobiły się ciemniejsze. Niestety tez mnie bolą, najbardziej wtedy, kiedy wyzwalam je ze stanika.

Moderatorki widzę, że działają - super dziewczyny:-)

Chce mi się ciasta!!!!

hej ciotki
mnie mdłości chyba nie przestaną męczyć. z rana tulenie do kibla już zaliczyłam. w nocy spać przez to nie mogłam więc normalnie padam. ech siły już nie mam.

smoniczka- zapraszam na szarlotkę :-p

krwawienie z nosa nie musi byc objawem anemii. w ciazy to czesty objaw. dzieje sie tak bo jest wiecej krwi w organizmie, sluzówki są przekrwione. podobnie z krwawieniem z dziąseł. oczywiscie jeśli sa jakies niepokojace objawy, trwa to dlugo itp to trzeba się skonsultować z lekarzem.
A anemia w ciazy tez niestety bardzo częsta. bardzo duzo dziewczyn ma niskie zelazo (nie zawsze to oznacza anemię), chyba w ciazy inczej się wogole interpretuje wyniki (gdzies czytalam o tym, po tym jak zdziwiło mnie ze mam niskie zelazo w wyniku i tez wyczytalam ze to anemia ale pani doktor uspokoiła mnie ze to normalny, dobry wynik).

Dziewczynki- ja chyba naprawdę jestem w ciązy :-D rano po przebudzeniu wciagnęłam na śniadanie .....sledzika a zaraz potem porcję szarlotki :-D wyszła taka pychota że ciągle chcę podjadać, a zaprosiłam zaraz kolezankę i jeszcze chcę kawałek dla mojego Kochanego zostawić (bo on poza domem, wroci wieczorem), nie wiem czy moja silna wola to wytrzyma :-)

ale goraco.... zaraz idę z kolezanką na placka ziemniaczanego po węgiersku (lub zbojnicku, jak kto woli) :-p

Co do krwawień z nosa, ja miałam w pierwszej ciąży, zwłaszcza po większym wysiłku czy wymiotach. Po prostu śluzówka jest bardziej nabrzmiała i ukrwiona, i z tego co czytałam jest to jedna z przypadłości ciążowych. Póki morfologia jest w normie, a krwawienie nie jest obfite, nie ma się czym martwić.

reklama
Do góry