reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

dzięki dziewczyny :-) zaraz coś pokombinuję (ze zdjęciem się udało, suwaczek wgrany niby, ale i tak się nie wyświetla)
ja dzisiaj nie muszę się martwić obiadem-jedziemy do mojej siostry(Ona urodziła niecałe 5 miesięcy temu, ale miała głupio, bo całą ciążę musiała leżeć)
tak myślałam z tymi włosami, jakoś przeżyję, narazie nie jest źle, a później przyjdzie pora na zimową czapkę:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Z tymi chłopami to nikt końca nie dojdzie;) z nimi źle bez nich jeszcze gorzej:cool2: mąż też czasami mnie wkurza... ale od wczoraj to tylko się łasi i tuli, ja nie wiem jak on się podzieli kiedys z dzieckiem;-)

Mnie też nudności nie mijają:baffled: po 3 dniach spokoju i wielkiej nadziei że już mija wróciły.... dzidzia strasznie przynudza....

Z bólami brzucha mam podobnie jak wy, jak za dużo chodzę to kłuje i ciągnie, ale najgorszy jest tępy ból powyżej pępka, i napięta skóra, myśle że to po prostu jelita się ściskają do góry

Witam wszystkie nowe mamusie, jak zaczęłam czytać ostanie posty, to zauważyłam że jest nas juz spore grono:-)

Hej laski

No w naszym związku to wygląda tak że psuje się już od dawna... Mój chłop mimo wieku i przejść nie dorósł żeby być ojcem ani mężem

Dziewczyna a czy krew z nosa nie jest jednym z objawów anemii ?? Bo z tego co sobie pamiętam to tak A katar też mnie męczy

Mdłości mnie już mniej męczą (odpukać), ale wczoraj jak jechałam z kosiarką do naprawy i smierdziało mi benzyną w samochodzie to miałam potem niezłą jazdę Myślałam że jelita zwrócę :no:

A brzuch mnie boli niesamowicie jak kicham albo kaszle Normalnie ajkby mi ktoś nóż wbijał

Cześć lalunie:)
Nie było mnie zaledwie 1 dzień a tu tyle do czytania:szok::-)

Witam nowe mamusie:-)

Ja na mojego męża nie mogę złego słowa powiedzieć (odpukać, żeby nie zapeszyć:))

Wczoraj byliśmy cały dzień nad morzem, było cudownie. Humor miałam wyśmienity :-) nic mnie nie bolało, nudności nie było. Zjadłam tyle, że dla pięciu osób by starczyło:-) Najpierw rybkę z frytkami i surówką, później były lody a jak by tego było mało zachciało mi się naleśnika z serem (ogromny był) myślałam, że pęknę, ale byłam szczęśliwa:-) Niby tylko jeden dzień, ale akumulatory naładowały się na maksa :-)

Co do porodu to ja staram się jeszcze o tym nie myśleć, ale lubię czytać przeżycia innych, bo można się w jakiś sposób nastawić i może mniej rzeczy zaskoczy?

Jeśli chodzi o moje piersi to są troszkę większe a na pewno jędrniejsze i pełne. Otoczki wokół brodawek zrobiły się ciemniejsze. Niestety tez mnie bolą, najbardziej wtedy, kiedy wyzwalam je ze stanika.

Moderatorki widzę, że działają - super dziewczyny:-)

Chce mi się ciasta!!!!

hej ciotki
mnie mdłości chyba nie przestaną męczyć. z rana tulenie do kibla już zaliczyłam. w nocy spać przez to nie mogłam więc normalnie padam. ech siły już nie mam.

smoniczka- zapraszam na szarlotkę :-p

krwawienie z nosa nie musi byc objawem anemii. w ciazy to czesty objaw. dzieje sie tak bo jest wiecej krwi w organizmie, sluzówki są przekrwione. podobnie z krwawieniem z dziąseł. oczywiscie jeśli sa jakies niepokojace objawy, trwa to dlugo itp to trzeba się skonsultować z lekarzem.
A anemia w ciazy tez niestety bardzo częsta. bardzo duzo dziewczyn ma niskie zelazo (nie zawsze to oznacza anemię), chyba w ciazy inczej się wogole interpretuje wyniki (gdzies czytalam o tym, po tym jak zdziwiło mnie ze mam niskie zelazo w wyniku i tez wyczytalam ze to anemia ale pani doktor uspokoiła mnie ze to normalny, dobry wynik).

Dziewczynki- ja chyba naprawdę jestem w ciązy :-D rano po przebudzeniu wciagnęłam na śniadanie .....sledzika a zaraz potem porcję szarlotki :-D wyszła taka pychota że ciągle chcę podjadać, a zaprosiłam zaraz kolezankę i jeszcze chcę kawałek dla mojego Kochanego zostawić (bo on poza domem, wroci wieczorem), nie wiem czy moja silna wola to wytrzyma :-)

ale goraco.... zaraz idę z kolezanką na placka ziemniaczanego po węgiersku (lub zbojnicku, jak kto woli) :-p

Co do krwawień z nosa, ja miałam w pierwszej ciąży, zwłaszcza po większym wysiłku czy wymiotach. Po prostu śluzówka jest bardziej nabrzmiała i ukrwiona, i z tego co czytałam jest to jedna z przypadłości ciążowych. Póki morfologia jest w normie, a krwawienie nie jest obfite, nie ma się czym martwić.

reklama
Do góry