reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witajcie :)
ale miałam zaległości:cool: czytam Was i czytam i zamierzam Wam powiedzieć, że na obiadek mam schabowego z ziemniaczkami i marchewkę z groszkiem:-) ten wątek jest dobrą inspiracją do gotowania. Nudności, które miewałam, odeszły raz na zawsze (taką mam nadzieję). :laugh2:życzę wszystkim udanego popołudnia

reklama
kaja powiem ci to co ja wiem na temat USG. USG 3d i 4d jest dla rodziców. Lekarz pokazuje rodzicom dzidziola w tym formacie, a jak sam mierzy to przełącza na 2d.
Z mojego doświadczenia. Teraz będąc na pierwszej wizycie u gina powiedział, że mam przyjść za miesiąc to będzie 12 tydzień i wtedy zrobi prenatalne. Ja go zapytałam, czy on to robi (bo widzę USG 2d), a on że tak. Mówię, że lekarz do którego chodziłam w pierwszej ciąży nie robił i wysłał mnie na 3d w 20-22 tygodniu. Obecny gin mówi, że może nie miał USG, a ja mu mówię, że miał, bo robił na każdej wizycie. Z zachowania obecnego gina wywnioskowałam - do kogo Pani wcześniej chodziła? Do lekarza czy do konowała? Mam nadzieje, że to tylko moje odczucia.
Wiec, może masz takiego samego super lekarza jak ja przy pierwszej ciąży. Nie umie czytać USG i oby to było tylko tyle, podobnie jak mój pierwszy gin (był moim ginem przez 10 lat)

agaod wątek jest świetny kulinarnie :) a ja teraz nie będę mogła się na niczym skupić dopóki nie zjem marchewki z groszkiem :sorry: chyba trzeba mężusia wysłać do sklepu

bylam w sklpie kupilam ci na mizerie wszystko Bello !
nie bylo ani burakow ani mielonego za to :cool:

mam sliwki moja nowa milosc :-D po pol kg mam dosc !!!

aga trafiłam do tego lekarza z polecenia koleżanki bo pierwszą ciąże prowadził w warszawie rewelacyjny lekarz Rodzeń.Zresztą ten lekarz u którego teraz byłam powiedział że już nie będzie miał umowy z nfz więc muszę szukać nowego lekarza:szok: zastanawiam się więc po co jutro ma płacić 150 złchyba zadzwonie do mojego byłego lekarza czy ma odwołać czy iść na zwykłe usg czy czekać miesiac na kolejną wizytę:confused2:

ja nie twierdzę, że twój lekarz to dyplom zdobył za masło, ale mówię o swoim przypadku :-) swojego pierwszego też polecałam, bo wydawał mi się takim super lekarzem - ale był super bo mi nigdy nic nie dolegało :-), a jak się okazało, że mam grzybicę z którą nie może sobie poradzić, powiedział, że to moja wina i kazał więcej się nie pojawiać

kaja teraz najlepiej zrobić standardowe usg 2d, żeby sprawdzić przezierność. a 3d to tak jak już było napisane - jest dla rodziców, pomiary są robione na zwykłym. na pewno teraz bym na 3d nie poszła bo to za wcześnie i szkoda kasy...

to kto mnie teraz przyjmie na 2d na nfz czeka się około miesiąca a pomiary trzeba zrobić 11-14 tydzień:confused2: znalazłam artykuł o rodzajach usg USG 4D | parenting.pl wywnioskowałam z niego że 3d daje poprostu dokładniejszy obraz niż 2d a 4d jest dla rodziców chyba poprostu ginekolodzy którzy mają kiepskie stare usg 2d pewnie wysyłają na 3d dzwoniłam do koleżanki ją też wysłał w 12 tyg

kaja ale ja miałam tak jak aga - 3d pokazał i fajnie było widać, wizualnie sobie ocenił też coś tam, ale do zrobienia wszystkich pomiarów przełącza się i tak na 2d

reklama
Cortina ja też się zakochałam w sliwkach :-) tylko nie mogę znaleźć takich idealnych, takich o smaku śliwki bo póki co to natrafiam na jakieś bezsmakowe

Ja USG roiłam w 25 tygodniu ciąży Fajna pamiątka Nie wiem czy jest sens robić wcześniej bo rzeczywiście na pomiary przełączają na 2d Poza tym się nie znam więc już nic więcej nie piszę

Do góry