reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Hej ho!

Wszystko w domu rozkopane, rozkrecone, wyglada jak po tornadzie. Telefon nam sie zepsul tydzien temu, dzien pozniej wysiadl internet, teraz mamy pozyczony mobilny wiec jaki kontakt ze swiatem. Tak wiec u mnie masakry ciag dalszy :-D

Ale jutro jedziemy do Polski juhuuuuuuuuuuuuuu! I mamuski beda gotowac a jak sie jeszcze dowiedza ze zaszlismy to zadnej pychotki nie odmowia! To jest to co tygryski lubia najbardziej :-D A do tego te wszystkie pysznosci z drzewek i krzaczkow, malinki, boroweczki, ostrezynki... Dawno sie tak nie cieszylam na powrot do ojczyzny :-D

klowee ja w poprzedniej ciazy mialam zastoj i zapalenie nerki spowodowany polozeniem dziecka wiec przez 1,5 miesiaca lykalam antybiotyki jeden za drugim i na szczescie dzieciaczek zdrowy i duzy sie urodzil, lekarze zazwyczaj wiedza co robia. Na zapalenie pecherza polecam urosept, jest to lek ziolowy z tego co wiem mozna lykac bez problemu w ciazy i duzo zurawinki jedz. Spruboj tez zaparzyc sobie rumianku, namoczyc wacik i jeszcze cieply przykladac- mi przynosilo ulge, a nasiadowki nie sa w skazane. I oczywiscie pic pic pic trzymam kciuki zeby wszystko szybko bylo dobrze :tak:

Lece Was jeszcze poczytac a potem dalej walczyc z moim chaosem :-)

P.S. Zamorduje ta co pisala o marchewce z groszkiem teraz tylko o tym mysle :-D

reklama
Powrót z zakupów:) mebelki nie kupione bo mąż nie zdecydowany jakiś;) ale za to ciuszki ciążowe zakupione, parę dla córci ale i małżonek też coś dostał. Kupiłam sobie duże lustro tak się cieszyłam ale przymierzając ciuchy ciążowe załamałam się bo strasznie przytyłam i cellulit wyskoczył:( trzeba je schować na jakiś czas;)
Dbajcie o Siebie dziewczynki i już żadnych chorób proszę.
Taka zmęczona już jestem a tu daleko do domku.
Dobrej nocy kochane!

strasznie jestem śpiąca... ide juz

a tak na koniec jeszcze sie pożalę... dzisiaj mam 25 urodziny i gorzej nie mogłam sobie wymarzyc... beeee
z rana sie splakałam, a potem cały dzien nudności, moja dzidzia mnie dzis nie lubi:no:

Marta wszystkiego najlepszego imenniczko ja obchodzę święta hurtowo;)

poli masz pięknie pachnące jak obornik bąki ?? :-D:-D:-D
ja mam tak samo :-D:-D:-D - z Jurandem było tak samo. Kup sobie espumisan - pomaga, wypierdzioszysz się na pół dnia :DDD

posikalam się ze smiechu :-D (w przenosni oczywiście). Ale fakt, cos w tym jest :)

Klowee- wszystkiego naj naj z okazji urodzin :) ps. ja tez wasza imienniczka, tez imieninki w niedzielę byly.

Obiad dzis: golabki, ziemniaczki.
Podżerane ogórki mlode kiszeniaki od tesciowej- PYCHA! Jabłka młode i sliwki a potem kanapki z jajkiem, pomidorkiem, ogóreczkiem i cebulką. Na koniec ciastka w sklepie upatrzone; takie domowe, przez maszynkę, mniam....:-)

a codziennnie w nocy sni mi się sex :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

klowee wszystkiego najlepszego !!! Mam nadzieje że to nie z okazji wieku się poryczałąś ?? Ja w sumie też niedawno miałam urodziny i coraz gorzej je przeżywam:-(

Aga " masz pięknie pachnące jak obornik bąki" genialne :-)

zjadlam, podarlam sie na meza, spije jakas herbate i moge udac sie na spoczynek :rofl2:
brzuch mnie cos boli :eek:
a w sumie caly dzien sie objalam, nie wiem o co chodzi :confused2:

witam was wszystkie po weekendzie, nie mam jak nadrobic tych wszystkich stron co napisałyście ale jak tylko lepiej się poczuję...

u mnie koszmar, złapało mnie paskudne zapalenie pęcherza, ale niestety jestem na wyjeździe u rodziców, rano próbowałam sie dodzwonić do gin, ale nie odbierała tel. w koncu po południu pojechałam na pogotowie, bo w obcym mieście to nikt nie chce cie nawet obejrzec, lekarz widziałam sam sie bał ale zapisał mi augumentin i kazał iść później do ginekologa. i teraz sama jestem załamana, leczyć trzeba, bo zaniedbane może spowodować zakarzenie u dziecka, a z drugiej strony antybiotyk... ale ból okropny;(
ja miałam zapalenie pęcherza w poprzedniej ciąży 2 razy (często mi się to zdarza) raz na samym początku jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży i potem gdzieś w połowie. Za każdym razem brałam antybiotyki bo nie było innego wyjścia i było wszystko ok. Leki przepisywał mi internista i nie konsultowałam tego z ginem, w końcu to internista jest od takich spraw:)
więc bierz leki, jeden dzień i będzie lepiej

reklama
Hahaha aleś mnie rozbawiła:p nie chodziło mi o bąki- ale o wyczulenie na zapachy:D wszytko mi śmierdzi:)
teraz to ja się uśmiałam. A na poważnie (oczywiście tak troszkę poważnie) to bąki są moim jedynym problemem ciążowym jak i w pierwszej tak i w drugiej. Najgorzej w tłumie :-D:-D:-D, muszę szybko się przemieszczać :-D:-D:-D

Do góry