reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Dużo produkujecie w weekend ;-)dopiero teraz mialam chwile zeby nadrobic :szok: o teściowych bylo, ja niepowiem nic bo bym esej musiala napisac :baffled:
siedze w pracy i mnie co jakis czas cos kłuje i tak sie waham czy abym powinna tutaj siedziec:confused:
kingajanik moje piersi urosły o rozmiar miseczki i są pełne :)
... i wogóle wyglądają jak należy bo do tej pory to były takie flaczki bo karmiłam piersią prawie 2 lata i nie wyglądały najlepiej
Rozstępów po poprzedniej ciazy nie mam ale wtedy byłam 7 lat młodsza haha to i skóra była inna a teraz się ich strasznie boję, ale poki nic nie widac to nie robię w tym kierunku nic, jak brzuszek zacznie rosnąc to zaczne go traktowac jakimis specyfikami

moja wizyta dopiero 2 sierpnia (wypadają co 3 tyg)

reklama
jak Wam zazdroszczę tych wizyt już :) ja jeszcze musze czekać pełne trzy tygodnie :( :(

ja pierwszą wizytę miałam w 6 tygodniu- wtedy było widać 2,5mm zarodek i bijące serduszko. Potem na początku 9tygodnia 16 mm kluseczka. Teraz będę po równo 4 tygodniach i potem z taką samą częstotliwością. Kolejną wizytę będę miała 22 sierpnia bo do wtedy mam zwolnienie lekarskie.

ja miałam dopiero jedną wizytę - 20 czerwca...następna po 1,5 miesiąca.... no i właśniejakoś tak dziwnie, że Wy macie tak częśściej... ja już jestem w 11 tyg a nawet nie mam założonej karty ciąży...

LadyDo a czemu te wizyty masz co 6 tyg? tak ci lekarz kaze przychodzic czy nie mają terminów czy jak?
Mi kazali sie zapisywac teraz co 3,4 tyg teraz wybrałam za 3 bo lekarz idzie na urlop i wyszłoby za 5 tyg a nie mam tyle cierpliwosci :baffled:

ja miałam dopiero jedną wizytę - 20 czerwca...następna po 1,5 miesiąca.... no i właśniejakoś tak dziwnie, że Wy macie tak częśściej... ja już jestem w 11 tyg a nawet nie mam założonej karty ciąży...

Kochana a Ty chodzisz na nfz? Jak tak, to pewnie dlatego tak rzadko.. Ale z tą kartą ciąży to dziwne, mi gin na 1 wizycie nie założył bo serduszka nie było widać, na następnej już od razu miałam kartę.
Co do piersi to mam jak sztuczne:p i często budzę się tak bolą.

ja kartę ciąży dostałam na drugiej wizycie w 9 tygodniu- wtedy miałam zrobiony komplet badań i od razu ginekolog mi założyła. Czytałam że niektórzy lekarze czekają z założeniem karty i tym samym potwierdzeniem ciąży do końca trzeciego miesiąca-wszystko przez częste poronienia w I trymestrze.

no widzicie a ja chodze prywatnie - do tego samego co w 1 ciąży - i mi powiedział, że nie ma potrzeby częściej skoro wszystko dobrze... :baffled:

reklama
Ja mam o tyle fajnie że z firmy mamy pakiet ubezpieczenia medycznego, płacę za niego grosze a mam porady specjalistów, badania i prowadzenie ciąży w prywatnej przychodni za darmo :) więc mam 2 w 1- komfort jak podczas prywatnej wizyty(rejestrację z dnia na dzień, usg co wizyta, wszystkie badania) i nienaruszony portfel :)

Do góry