reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Witam się wtorkowo:))

jak samopoczucia?
ja mam dziś średnie bo jakoś czuje niesmak w gardle jakby mi tam coś stało;/

do tego Izka jak jest chora jest nieznośna;/ nie mogę jej niczym zająć nawet na 5 min. robiłam jej korale z makaronu i zanim skończyłam już kazała je zepsuć bo już ich nie chce hehe
teraz 5 min. oglądała bajkę to usiadłam a ona już chce, żebym się z nią bawiła i tak od ... 4 rano...

gratuluje jeszcze raz wszystkich udanych wizyt:))
ja do czwartku to chyba jajo zniosę...
kto ma dziś wizytę?

Eve co do glukozy to tak jak dziewczyny pisały, ta na czczo to zwykłe pobranie krwi, a potem w połowie ciąży robią test obciążenia glukozą i wtedy albo dają sami albo trzeba przynieść glukozę,
kiedyś pobierało sie krew po godzinie od wypicia a teraz podobno dają jej więcej i po 2 godzinach aż pobierają krew...

a jak Twoje wyniki z toxo??

co do imion to ja nie mam problemu dla dziewczynki bardzo mi się podobają Natalia, Natasza i Kalinka (mój maż marudzi, że takie "rosyjskie" hehe)

dla chłopca też mam kilka ale jakoś przy żadnym nie ma szału: Patryk, Bruno i Daniel (mój mąż się śmieje, że to ostatnie to jak jeleń;/)

reklama
czesc !

witam po ciezkim poranku :eek:
ide sie najesc poki mi w miare ok :laugh2:
wczoraj wracajac od lekarza stalam w korku, godzina obiadowa, no i tak stoje stoje samochody trabia, z rur im sie kopci a mi zapachnialo w jednej chwili PLACKAMI ZIEMNIACZANYMI, wpadlam do domu i co zrobilam ? :rofl2:
oczywiscie pozalowalam pozniej ale bylo warto :-D
dzis za mna chodzi mielony z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym :sorry: a najlepsze jest to ze mam 1000 pomyslow na minute, zrobie i mi sie odechciewa jesc, albo mnie zmuli i lipa :-p

pogoda za oknem barowa, ide poodkurzac z rozpaczy :-D

Bella wspolczuje chorego dziecka, moja ma jakas wirusowke wczoraj temp prawie 39 st. i jeczaca masakrycznie :crazy: dzis juz lepiej ale i tak marudzaco-jeczaca jest :-p wszytko ja nudzi, nic sie jej nie chce, oby do wieczora :rofl2:

Cortina ja jestem w tracie robienia na złość mężowi (już taki mam charakter:)) więc liczyć mogę tylko na siebie, w niedziele oczywiście mega kłótnia i znowu wypominanie z jego strony, że musi mi pomagać.
spieszył się do rodziców swoich bo wrócili z wyjazdu i już w tej sekundzie musieli mieć zgrane zdjęcia, i tak się spieszył, że jak mył Izę to ta się poślizgnęła i upadła pleckami na kant (wszystko oki ) ale mną już targnęły emocje i dawaj awanturka, obiecałam sobie, że już go o pomoc nie poproszę wtedy nie będzie się miał o co czepiać:))
i wczoraj cierpiał bo chciał pomagać a ja oczywiście w zaparte, że sama sobie poradzę:))

dziś mnie sąsiadka przepraszała za głośną imprezkę w sobotę (fakt darli sie na grillu do 1 w nocy) ale ja ją powinnam przeprosić za moje niedzielne wrzaski ... tylko jakoś zabrakło mi odwagi, głupio tak przepraszać za domowe awantury a wiem, że słyszeli...;/ moja koleżanka się z nas śmieje, że jesteśmy jak włoskie małżeństwo, jak się kłócimy to talerze lecą ale żyć bez siebie nie potrafimy ... i coś w tym chyba jest:));-)

moja miała taką gorączkę, że 2 godziny po podaniu leku na zbicie miała już 38,5;/ ale jakoś po 3 dniach przeszło...

Hejka
A u mnie dzisiaj dzidzia znalazła dźwignię w brzuchu i tyle było widać mojego śniadania:-( Godzinę temu spróbowałam znowu zjeść i chyba się przyjęło.
Tak poza tym lenię się bo od wczoraj na L4:-)

ech dziewczyny ja już nie mam siły :-( śniadanie zwrócone, teraz czuję głód, a na jedzenie patrzeć nie mogę... po prostu okropieństwo. do tego to moje biedne dziecko chyba będzie głodować ze mną :-(

mówię Wam zaczynam się bać, moja przyjaciółka która jest mistrzynią organizacji (mąż zawsze w rozjazdach więc ona 100% aktywności) miesiąc temu urodziła 2 dziecko... i jest totalnie rozklejona, mówi, że sobie nie radzi nie ogarnia itp. zaczynam się bać bo ja ledwo ogarniałam jedno...a przy tym jestem egoista trochę i lubię mieć czas dla siebie a tu... kiedy go wygospodarować?

tak bym chciała, żeby może na tym USG już było widać czy to on czy ona:))
ale jakoś mi się wydaje, że to za wcześnie... a moja gin. raczej należy do takich co to mówią tylko to czego są pewne hehe

już bym chciała kupować jakieś ciuszki:D

Biedne jesteście z tymi mdłościami;**** mam nadzieję, że szybko przejdą:))

ja wczoraj wyczytałam, że popcorn robiony w domu jest bardzo zdrowy i ... zajadam się nic aaacccoo::))

reklama
Dziewczyny, co do wielkości dzidzi, to na początku też sobie wkręcałam, że jest mała. Ale myśląc logicznie, nie każda z nas ma dni płodne w 12- 14 dzień cyklu, ja miałam w 17-18, a często też zapłodnienie nie następuje od razu, wiec spokojnie. Znalazłam takie normyCR- z 2 źródeł:
6 tydz- 4-6 mm / 5-6 mm- ja miałam w 6 tydz 2 dzień- 2,7 mm
7 tydz- 7-9 mm/ 6- 10 mm- ja miałam w 7 t. 1 dz.- 6,9 mm
8 tydz- 8-11 mm/ 11-15 mm
9 tydz- 13-17 mm/ 15-30 mm
10 tydz- 27-35 mm/ 30-40 mm- ja miałam w 10 t.1 dz.- 30,8 mm
11 tydz- ok. 5 cm/ 4- 6 cm
12 tydz- 5-7 cm/ 6-7 cm
Odnośnie imion, mi też podobają się rosyjskie, ale mojemu mężusowi się nie widzą;)Moje typy na dzień dzisiejszy to Hanna lub Leon. Mąż akceptuje, ale czeka na sen proroczy na temat imion:p Pytałam gina o płeć, mówił, że najszybciej poznam w 16 tyg, przeważnie jednak to tydzień 20.

Do góry