reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

witam Dziewczyny :)

jak samopoczucie? U mnie dziś jako tako, ale drzemka przed chwilą była ;-)
Rozmawiamy z ukochanym o imionach, kompletnie nie mamy pomysłów dla dziewczynki (a pewnie to będzie Księzniczka). mamy za to full opcji na chłopca. jakoś dla chlopca wszystko dla mnie łatwiejsze sie wydaje: fajniejsze ubranka, imiona i jakoś tak wszystko. Dziwne- bo wychowałam się w typowym babińcu, może dlatego brakuje mi chłopczyków ;-)

Poruszyłyscie tu temat lekarzy. Ja wlasnie odnosnie lekarzy mogłabym napisać powieśc. Horror.
Wszystko z lekarzami i szpitalami jest ładnie i wspaniale dopóki nie ma problemow. Płacę skladkę na NFZ, opłacam prywatną przychodnię z pakietem, w poprzedniej ciązy opłacalam jeszcze dodatkowo trzeci raz- prywatnego lekarza w prywatnym gabinecie. Kiedy okazało się że sa problemy z ciażą- przezyłam istny koszmar i bylam odsylana od lekarza do lekarza. Niekompetencja, nieludzkie traktowanie, ech, szkoda gadać :-(

reklama
U mojego lekarza jak jest miejsce na NFZ to idę na NFZ a jak nie ma to prywatnie jesteśmy tak umówieni, przez to wyniki mam za free

LadyDo ja też dostałam kartę na drugiej wizycie, pewnie teraz dostaniesz szkoda że tak rzadko, ale jak zobaczysz dzidzia to będzie kolosalna różnica

Właśnie wciągnełam zupkę jarzynową mojego dziecia i mi jest tak niedobrze że oszaleje :baffled: znów będzie paw
schudłam już z 5 kilo :/ ale to nieszkodzi było z czego ale brzuchol jest i cycki też

ja Wam powiem że dzisiaj mnie służba zdrowia zaskoczyła pozytywnie ! Zarejestrowałam się do dentysty ale że mam ostatni kwitek RMUA z wypłaty czerwcowej, czyli tak naprawdę za maj a aktualnego jeszcze nie dostałam to bałam się, że mnie nie przyjmą. Zadzwoniłam do przychodni i wytłumaczyłam pani grzecznie na to ona poprosiła o mój pesel i numer telefonu i obiecała oddzwonić. Jakie było moje zdziwienie gdy zadzwoniła :) i powiedziała że sprawdziła w ZUSie że jestem ubezpieczona, składka jest odprowadzona i mogę śmiało przyjść. Jednak są jeszcze dobrzy ludzie...

A ja się właśnie zaczęłam martwić :(
Byłam na wątku o lekarzu i dziewczyny, które w tygodniach są za mną maja o wiele większe dzidzie. Moja w ubiegły czwartek miała 2,1 cm a tu widzę, że mają prawie po 3 albo nawet i ponad. Kurka no :-(

Generalnie samopoczucie mam lepsze już i się zastanawiam czy aby na pewno wszystko w porządku....
Ehh.. tym babom to się nie dogodzi. Źle się czują to marudzą, jest lepiej to też marudzą :-)
Widziałam, że coś o imionach było :) My już z mężem mamy niby wybrane, ale jeszcze ciągle trwają dyskusje na ten temat. Wiadomo jak to jest. Ktoś się w rodzinie urodzi i dostanie takie samo imię co chcieliśmy to głupio taksamo dac, bo powiedza, że zgapione. A jakie macie w ogóle propozycje dla pociech? Chwalcie się :)

ale zjadłabym barszczyku! albo zupkę kuksu taki rosół z vifona! mniam :)

Jeszcze takie pytanko. Miałyście może z tych badań zlecona glukozę na czczo? Na czym to polega? Pewnie głupie pytanie, ale ja nie mam pojecia :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Glukozę na czczo robią po prostu z krwi, pobierają razem z innym badaniami. Oznacza się poziom cukru na czczo bo jest to pierwsze i podstawowe badanie w profilaktyce cukrzycy i cukrzycy ciężarnych. Na początku właśnie takie badanie się robi a po połowie ciąży robi się test obciążenia glukozą.

to właśnie robi się w 24-28 tygodniu ciąży (albo jakoś tak). Ja robiłam glukozę na czczo to po prostu pobrały mi krew i oznaczono poziom cukru. Robiłam to razem z innymi badaniami typu grupa, morfologia, VDRL itd.

reklama
Oj dużo miałam do nadrobienia przez tą moją nieobecność:baffled: Ale dałam radę:-D
Uzupełniłam tabelkę w odpowiednim wątku.
Widzę, że dużo tematów przewinęło się od zeszłego tygodnia.:-p

marta-l ja miałam z powtarzaną glukozę na czczo, ponieważ w pierwszych badaniach miałam ponoć zbyt wysoką (95).:confused:

Ja następną wizytę mam 30 sierpnia i jest to moja dopiero druga wizyta, więc wydaje mi się LadyDo, że nie jest to wcale dziwne, że masz tak rzadko wizyty u gina, nie jesteś jedyna:-) Z tym że ja kartę ciążową mam już założoną.;-)

Padło pytanie o imiona. My jeszcze się nie zastanawialiśmy, ale jeśli chodzi o dziewczynkę chciałabym dać na imię Julka, ale to trzeba jeszcze przedyskutować. Z kolei mam duży problem jeśli chodzi o imię dla chłopca, bo żadne mi się nie podoba... :confused:

Do góry